Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (596)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné to bolo. Vizuálne nádherné, veľmi dobre zrežírované ale bohužiaľ takto parádny námet si zaslúžil viac než telenovelovú kostru. Filmu síce chvíľu trvá pokiaľ sa úplne nakopne, pretože Blake Lively nedokáže svoju postavu predať na 100% ale s príchodom Harrisona Forda na scénu sa to omnoho zlepší. V drujej polovici je to už tá silná osudová romanca, ktorá dokáže dojať a potešiť aj napriek tomu, že trailery opäť raz vykecali príliš. Výborná žánrovka, ktorá síce nedosahuje peckovosti Notebooku alebo Legendy o vášni ale nejaké blbé P.S. I love you alebo Dear John strčí v pohode do vrecka. Stále však zamrzí, že takto skvelý nápad bol spracovaný ako klasická romantika s jasne danou cieľovkou a nemá vyššie ambície ( skôr než k Benjaminovi Buttonovi to má bližšie ku Time Traveller´s Wife). Veľmi silných 7/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantický film, který se honosí zejména originálním námětem a sympatickým hereckým obsazením od Blake Lively přes Harrisona Forda až po Kathy Baker a Ellen Burstyn. Určitě by bylo na jednu stranu úžasné, kdyby člověk mohl zůstat "věčně mladý", nicméně příroda to zařídila spravedlivě a jedním z jejích zákonů je přirozené stárnutí, takže nehrozí, že bychom sledovali, jak odchází naši milovaní a přátelé, aniž bychom zestárli o jediný den. Na filmu se mi líbilo, jak se prolínaly různé časové etapy ze života Adaline (nejen) pomocí vzpomínek, a rovněž zakomponování motivu komety. Zkrátka pěkný a mile natočený film, který je příjemnou kombinací dramatu, romantiky a mysteriózna. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všichni, kteří tě pronásledovali, jsou dávno mrtví." Tak i na ženy po stovce může přijít jaro. To je dobře, zejména když vypadají jako Adaline nebo její aliasy. Docela mne tedy rozesmálo, když jsem od filmu obdržel přednášku z fyziky, chemie a biologie o tom, proč přestala Adaline stárnout. Vždyť by se to mohlo stát každému z nás. Třeba Highlanderovi, ale ten to měl těžší, protože je divné, když mladému chlapovi umírají v náruči babičky. Avšak poměr starého chlapa s věčně mladou holkou se dá vždycky vysvětlit penězi. Ale o to tu nejde, protože tohle byl jeden z největších dojáků mého života a já jsem mu skočil na špek. Asi za to může ta chvíle, kdy Adaline spustila portugalsky, nebo možná když válela v té vědomostní hře, ale možná byla prostě jen jedním z nejkrásnějších věšáků na šaty a oblbla mě. Já ji to však odpustím, protože jsem si to užil. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Marně jsem si myslela, že se film bude více zaobírat životem Adelaine, že tam alespoň lehce bude nastíněno jak vyrůstala, jak se zamilovala, jak se jí narodila dcera, pak jak se stala "nesmrtelnou" a následně jak se s tím smiřovala. Ani ve snu mě nenapadlo, že to bude všechno obsaženo během pěti minut a ještě vypravěčem. Celkový příběh ze současnosti mě pak moc nezaujal, docela dlouho se tam nic nedělo, pak se objevil otravný stalker, který si Adelaine vyhlídnul a nedal se odradit. Nějak mi uniklo kdy přeskočila jiskra, pořád to vypadalo, že ji spíš otravuje a pak si to najednou během vteřiny rozmyslela. A celkově pak ta další zápletka s Harrisonem Fordem mi přišla více než zvláštní. Po skončení filmu jsem zůstala trošku v rozpacích, film by měl dobrý námět, ale nebylo to dobře zpracované. Mohl toho nabídnout hodně, místo toho to bylo takové průměrné. Neurazí, ale ani nenadchne. 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Propagačná kampaň bola zameraná predovšetkým na módne orientované ženy. Danielle DePalma, výkonná viceprezidentka digitálneho marketingu v Lionsgate, povedala: "Boli sme si veľmi dobre vedomí vysoko módneho profilu Blake Lively, keď sme tvorili kampaň a vedeli sme, že film má toľko krásnych snímok." Do kampane sa zapojili kanály ako MTV či VH1, módne portály a aj rôzne influencerky, ktorí radili dámam, ako dosiahnuť rovnaký vzhľad ako Lively. (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama