Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

Seti 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honičkoidní atrakce nabalená na jednoduchoučkou story, která poprvadě nemá krom několika spektakulárních scén moc co nabídnout. Scénář je pitomější, než bych si přál a nevyužívá ani variabilitu a množství vypuštěných monster, ani komiku Jacka Blacka. Až na solidní buchtu a jeden "zabijáckej" hod se mi to vlastně ani moc nelíbilo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě udělal neskutečnou radost. V záplavě nudných jako přes kopírák stejných duchařin se najednou zjevil film z jiné doby. Film plný akce, efektů, monster, který je vtipný, výborně vymyšlený, svižný a na správných místech napínavý a dojemný. A nechybí ani jeden nečekaný zvrat. R.L. Stine není u nás neznámé jméno, jeho příběhy vycházely v rámci edice Stopy hrůzy. No a film pracuje s myšlenkou, že každá knížka ukrývá nějaké monstrum, které se otevřením dostane na svobodu. Monstra začnou řádit ve městě a je na co koukat. Zlovolná loutka, trpaslíci, zombie, vlkodlak, klaun, mumie, masožravé kytky a moje oblíbená obří kudlanka. Nechybí ani sympatické postavy v čele s úžasným Stinem (fantastický Jack Black). Vzpoměl jsem si na Ztracené chlapce, Jumanji nebo i Nekonečný příběh a pravý hollywoodský happyned rozhodl - tenhle film si zaslouží pět hvězdiček. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Hello. My name is Mr. R.L. Stine. Every story ever told can be broken down into three parts. The beginning. The middle. And the twist." ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Percyho Teplouška a jsem si jistej že nebudu jedinej. Celý se to hrozně snaží zalíbit se dnešní mládeži což je trochu paradox neboť Goosebumps i většina monster ve filmu jsou spíš stylem z 50. a 80./90. let. Upřímně řečeno jsem se moc nebavil jelikož tohle je prostě mířený na děti do 15 let. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Žánrově je to někde na pomezí fantasy a komedie pro děcka. Příběh je docela zábavnej, scénář sice není žádná bomba, ale pro tenhle druh filmu je naprosto dostačující. Jenoznačným kladem je hudba, která hodně pomáhá s atmosférou a pak taky, vzhledem k nepřepálenýmu rozpočtu, množství a úroveň triků. Titulní herecká trojice je fajn, ale všechny vedlejší postavy nestojej za řeč - všechno nesympatický dementi. V rámci žánru je film povedená blbina která pobaví a neurazí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Variace na staré dobré Jumanji, ale někde se to prostě zaseklo. Vtípky moc nefungují, Black je nějaký bez štávy a doufal jsem i v trochu drsnější příšery. Dvojka Minnette-Rush ale fain. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

V malém očekávání jsem byl mile překvapen. Jumanjiovská parafráze byla celkem příjemně praštěná a správně barevně přeplácaná, jak to mám rád. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Čo vznikne keď skrížime The Cabin in the Woods s Jumanji a Zathurou ? Prakticky nič prevratné, televízna jednohubka, ktorú z bahna podpriemeru vyťahuje len známe meno JB v caste, no potenciál myšlienky a látky samotnej ostáva nevyužitý. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení tohoto snímku mě malinko ovlivnil můj dětinský pud. Nálepku "horor" si to ale nezaslouží a to proto, že husí kůže se na mém těle nedostavila. Ty nestvůrky jsou totiž děsně roztomilý. Přihlouplý scény jsou v tomto případě strašně fajn a člověk se u toho nečekaně skvěle pobaví. Jack Black je prostě komik i ve "vážnějších" rolích. Jsem rád, že mě pan Letterman vzal do společnosti mích kamarádů z dětství, kterých jsem se bál, ve společnosti bláznivého spisovatele, jeho roztomilou pseudo dcerou, kterou doprovází přítel ze sousedství a bojácný hlodavec v obleku. Občas jsem se zasmál, ale celou dobu spíš culil a hltal jednu akční scénku za druhou. Není to komedie roku, ale rozhodně to nepatří do škatulky "špatný film". Jak už jsem uvedl v několika komentářích jiných podobných filmů, tenhle žánr ke mně sedí i kdyby mě sněžný muž z Pasadeny sežrat měl! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych upřesnil žánrový popis - jedná se o: Komedie / Dobrodružný / Fantasy. Horor v žádném případě. Husí kůže je poměrně obstojná nenáročná oddychovka, míchající v sobě hravost Jumanji, teen romanci disneyovského formátu či prostřednictvím prvku dokončování děje v přímém přenosu také částečně romanci Ruby Sparks. Nemohu se však ubránit pocitu, že tento příběh měl mnohem mnohem větší potenciál, než byl ve výsledku vidět. Zábavné pasáže jsou bohužel střídány těmi slabšími, funkčnost humoru a nadhledu je nestabilní. Příjemným překvapením je poměrně dobrá vizuální kvalita. Herecké obsazení je sympatické, jen Ryan Lee občas ruší. Snaživá Odeya Rush, další z řady izraelských koček (bude-li mít štěstí a schopnosti, možná nástupkyně krajanky Natalie Portman), je překrásná, ale na to jsme si u ní už zvykli. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

ale jako dobry, po recenzich jsem dostal vicemen to, co jsem ocekaval, ale rad bych urcite podotknul, ze srovnani s Jumanji obstoji pouze, co se tyka zanru, protoze Jumanji je na tom o nekolik trid lepe. Mozna proto je to klasika a z tohodle klasika bohuzel nebude, coz je skoda, protoze tenhle zanr miluju a dobrejch filmu je v tomto ranku pomalu ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Tak ako sú knihy R.L. Stina určené pre deti, tak je tomu aj pri filme. Pripadalo mi ako by to natočil nejaký detský kanál a nepomohlo tomu moc ani to, že vtipy Jacka Blacka vôbec nefungovali. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pitvořící se Jack Black, trpaslíci ani přerostlá digi kudlanka mě netáhla, ale dětem to je asi jedno. Chtělo by to někoho formátu Robina Williamse. Buď mu nebe lehké. 45% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že celý film vydržela moje sedmiletá dcera koukat a bavit se (jestli to zjistí maminka, tak mě zastřelí), opravil bych žánr na rodinný film/komedie. Pak platí těch 60% ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Na Jumanji to nemá, i když je to hezký rodinný film, který rozhodně neurazí. Hlavně, mám rád Jack Blacka a ten je tady super. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

S chlupem průměr. Black v pohodě jako skoro vždy, nějaký ten efekt a akce také ušly. Jinak žádné velké nadšení z tohoto filmu u mě nepanuje. Obzvláště nudný půlhodinový rozjezd jsem nepochopil. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

"Eeeee, myslím, že jsem asi zabila toho medvěda!" - " To byl vlkodlak." Horor? Komedie? Ale kdež. Tohle není ani jedno, ani druhé. Ani ryba ani rak. Na komedii ukrutánsky málo vtipné, na horor neskutečně málo děsivé. I účet za vodné/stočné člověka vystraší víc. Čili je to zkrátka taková nenáročná, odpočinková rodinná podívaná vhodná i pro menší děti. Ano, mladší školní věk. Ale jinak zápletka je zajímavá, příšery uniknou z knížek a terorizují město, dalo by se na tom docela stavět. Jack Black v té morousovaté poloze je příjemné zpestření a hlavní dívčí hrdinka se jmenuje jako já, to je velký klad. Vlastně já můžu být v podstatě spokojená, je tu sněžný muž, obří kudlanka, lidožravý sliz, zlomyslní zahradní trpaslíci, vlkodlak v trenclích, zombíci a krvelačná pudlice. Co víc si přát? :-). Aaaaale co, vem to ďas, skoro 50%, ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rodinná blbina so všetkým čo k tomu patrí. Na nudný večer v pohode ale viac za tým nehľadať. Dylan má jeden ksicht celý film no je tu aspoň Champ ktorý povie občas niečo vtipné a krásna Odeya. Skrátiť aspoň o 10-15 minút. Za mňa čistý priemer, čakal som to vtipnejšie. ()

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama