Reklama

Reklama

Bruce Willis v hlavní roli sci-fi thrilleru o dokonalém místě, tzv. Vice, kde mohou zákazníci uskutečnit své nejdivočejší fantazie s umělými obyvateli, kteří vypadají přesně jako lidé. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se z tohohle filmu odebralo všechno nesmyslné střílení všemi nesmyslnými zbraněmi, nezbude v něm ani třetina takzvaného děje. Další z řady ultimátních důkazů o tom, že lidský mozek lze pomalu, ale jistě vymýt filmem, a že i lidé s filmem vymytými mozky budou natáčet další takové vymývací filmy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale poměrně zábavné akční béčko, které se inspiruje Dollhouse a Ostrovem. Zpočátku solidní atmosféra a podivování se nad nízkým hodnocení se v pozdější fázi mění pochopení. Zajímavý námět, který se mohl proměnit v inteligentní sci-fi, je dost nevyužitý, ale sakra, Thomas Jane jako drsnej detektiv je fajn a bavil mě. Zbytek obsazení je ryze béčkový a Bruce Willis zase absolutně nehraje. I když on ani neměl v tomhle filmu moc co hrát, funguje spíš jako takovej reklamní tahák. Technicky to vůbec špatné není, hudba není moc výrazná, ale je dynamická, takže akce i díky poměrně přehledné kameře a střihu funguje. Je to trochu natěsno, ale ty 3* hvězdy si to zaslouží. Nenudil jsem se. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vždyť to není tak zlé. Mě to připadalo jako mix Ostrova, Já, robot či dalších filmů, zabývajících se umělou inteligencí, která si uvědomí sama sebe. Vlastní invence tu sice moc není, ale film docela šlape a na Ambyr Childers se hezky kouká. Závěr mě sice trošku zklamal, protože mi připadal silně nedotažený, ale člověk nemůže chtít zázraky. Podle mě je Vice nemyslně podhodnoceným filmem. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový neškodný vejplachový béčko na jedno až dvě použití. Film samotnej není po technický a zčásti ani po příběhový stránce špatně zpracovanej, ale... Právě, že jenom zčásti. Jinými slovy místy si to hraje až moc na inteligentní film, kterým to zrovna moc není. Příběh se prostě místy snaží tvářit rádoby hrozně složitě a to asi jenom z důvodu aby zakryl fakt, že je to spíš taková neškodná ptákovinka bez nějakýho hlubšího smyslu. Každopádně Willis si svůj part odbude opět postáváním před kamerou odříkáváním dialogů a místy se tváří celkem jako hajzl. No nic moc asi něco jako v The Prince, ale na druhou stranu lepší takový role, než další kurvení klasiky Die hard. No a Jane je standartně zábavnej. tohohle týpka celkem můžu. Hraní mu sice moc nejde, ale je to sympaťák a svoje si odvede. Takže celkově taková nevinná kravinka na slabší 3* a k tomu 50% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k produkci, jménu režiséra a obsazení by se dalo od Vice očekávat laciné, hloupé a jen s velkou dávkou tolerantnosti snesitelné béčko, ovšem čest výjimkám, které právě tato podívaná opravdu nečekaně reprezentuje. Každopádně hlavní zásluhu na tomto mém pozitivním dojmu z Vice má její zápletka, o které si dovolím dokonce tvrdit, že by byla skutečně vhodná i klidně pro nějakou velkoprodukci s nějakou megastar v hlavní roli, jelikož se dá označit za opravdu nápaditou, svižnou a obsahově výraznou, a které ubližují právě jen výše zmíněné ohledy, tedy produkce, což se projevilo především na efektech a vizuálu, dále režisér, který si příliš nedokázal poradit především s akcí a vlastně i s celkovým zpracováním, no a samozřejmě ani herci tomu zrovna moc nepřidali, kdy hlavně představitelka ústřední hrdinky je herecké poleno první třídy, Thomas Jane s tím pačesem na hlavě pak též nepůsobí úplně sympaticky, Schaech je tu jinak těžce nevyužitý, a co se týče přítomnosti Willise, tak on je tu opět jen jménem do titulků, které by mělo sice být lákadlem, ovšem v Brucově případě bych řekl, že to má spíš už zcela opačný efekt. Navíc je i škoda, že ten film není opravdu v žádném ohledu nějakým způsobem výraznější, ať už krvavou, či nekompromisní akcí, případně třeba temnou, syrovou atmosférou, prostě je to taková jalovina, kterou tvůrci nedokázali nikterak ozvláštnit. I přesto všechno ale musím zopakovat, že ta zápletka mě zkrátka fakt oslovila, měla spád, ne úplně předvídatelný vývoj, bavil mě i drsný hudební doprovod, takže i když se tedy pořád jedná o skutečně nefalšované, laciné béčko, tak nabízí něco, co jí zásadním způsobem vytahuje z matného dna. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • The New York Times napísal, že film „nemá absolútne nič, čo by sa dalo odporučiť“. (Arsenal83)
  • Variety označilo Willisa za toho, ktorý „mohol urobiť film zábavným, no na miesto toho bol on sám nudným“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama