Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (64)

  • Logan (Hugh Jackman) a Charles Xavier (Patrick Stewart) se dívají na video pořízené zdravotní sestrou v Mexiku na telefonu iPhone s přelepkou SONY na místě pro reproduktor. Lze to poznat podle designu přední kamery specifické pro iPhone a stylem GSM a WiFi signálu v levém horním rohu, typickém pro systém iOS. (VinceCZ)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. února 2017 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Logan: Wolverine je prvním komiksovým filmem v historii, který byl nominován na Oscara za adaptovaný scénář. (asdfasdf)
  • Věk Laury, který je uvedený v lékařské zprávě, je skutečný věk herečky Dafne Keen. V době natáčení ji bylo opravdu 11 let. (Jelen)
  • Dafne Keen (Laura) bylo v době natáčení 11 let, a tak nesměla do kasina ani s příslušnými povoleními k natáčení. Proto se některé záběry s ní natáčely před zeleným pozadím, na které bylo pak naklíčované pozadí kasina. Ve skutečném kasinu se natáčelo pouze s hereččinou dublérkou, které bylo více než 18 let. (Charpy)
  • Laura (Dafne Keen) je inspirovaná komiksovou postavou X-23, která se poprvé objevila v komiksu „X-Men: Evolution“ od Craiga Kyleho z roku 2014. (phoenixer)
  • Lauru (Dafne Keen) pojmenovali X-23, jelikož předešlých 22 pokusů o vytvoření Wolverinova klonu nevyšlo. Genetický vzorek Logana (Hugh Jackman) měl totiž poškozené chromozomy X. (phoenixer)
  • Ve své době šlo o druhý nejdelší film z X-Men univerza. Delší byl už jen film X-Men: Apokalypsa (2016), a to o 6 minut. (ArsenalEagle)
  • Po uvedení filmu do 4 071 kin v USA se Logan: Wolverine stal filmem s ratingem R (mládeži do 17 let nepřístupný) uvedeném v největším počtu kin v historii kinematografie. Později byl překonán filmem To (2017), který byl v prvním týdnu nasazen do 4 103 kin. (ArsenalEagle)
  • Hugh Jackman (Logan) přiznal, že po fyzické stránce se jednalo o vůbec nejnáročnější film o Wolverinovi, který kdy natočil. (ArsenalEagle)
  • Scéna, ve které se Profesor Xavier (Patrick Stewart) zmiňuje Lauře (Dafne Keen) o tom, že film Shane (1953) viděl v dětství v rodném městě, byla improvizovaná. Patrick Stewart skutečně na filmu v dětství byl a jedná se o jednu z jeho prvních vzpomínek z návštěvy kina. (ArsenalEagle)
  • Komiks, který se ve filmu několikrát objevil, vytvořil komiksový tvůrce Dan Panosian speciálně pro tento snímek. (ArsenalEagle)
  • Ve filmu se objevily hned dva předměty z předchozích samostatných snímků o Wolverinovi. Adamantiová kulka, kterou má Logan (Hugh Jackman) stále u sebe, z prvního samostatného snímku X-Men: Origins Wolverine (2009) a samurajský meč z filmu Wolverine (2013), který můžeme zahlédnout nad Wolverinovou postelí v opuštěné továrně, kde se s Charlesem (Patrick Stewart) schovávají. (ArsenalEagle)
  • Hugh Jackman (Logan) v jednom z rozhovorů uvedl, že jedinou možností, kdy by si opět zahrál Wolverina, by byl crossover Wolverina a Deadpoola. Představiteli Deadpoola Ryanu Reynoldsovi se tento nápad líbí a požádal fanoušky, aby přesvědčili prezidenta Marvel Studios Kevina Feiga, aby ho uskutečnil. (ArsenalEagle)
  • Patrick Stewart kvůli roli staršího a nemocného Profesora Xaviera shodil 10kg. Podle jeho tvrzení měl od mládí stabilní váhu a nikdy předtím ji kvůli filmu neměnil. (ArsenalEagle)
  • Než Laura (Dafne Keen) poprvé promluví, trvá to téměř dvě třetiny filmu. Do té doby pouze křičí a ječí. (ArsenalEagle)
  • Film, který sleduje Profesor X (Patrick Stewart) v televizi na hotelovém pokoji, je western Shane z roku 1953. Jde o jeden z prvních westernů, kde byl kladen důraz na následky násilí. (Ulmos)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama