Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 586)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jackman nekecal. Logan je famózní rozlučka s ikonickým superhrdinou, který konečně využívá drápy na maximum a nechává za sebou neuvěřitelnou spoušť. Tohle by samo o sobě možná bylo dost. James Mangold ale brutální akcí jen ředí westernový epos, jenž si precizně hraje s dynamikou Profesor X – Wolverine – X-23 (!!!) a nedrží se zpátky v žádném směru. Ano, je to přesně ten adamantiový biják, na který čekáme 17 let. Pokud tedy máte chuť na hutné drama, v němž se ze sebe všichni vydávají maximum, kino je naprostou povinností! (9/10) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Olala, don't funk with my Wolverine. Mám nějaké výtky, jež se obecně dají zařadit do dvou kategorií: Za prvé, co je to s tím divným načasováním jednotlivých scén a jejich návazností? Jako by si už někdo chystal vrátka na prodlouženou verzi (což začíná být vážná choroba současných filmů) a/nebo si nebyl jist, co všechno do filmu ještě patří a co už se rozvíjet nebude. A ta druhá je to nešťastné kombinování čerstvého pohledu na superhrdinskou/mutantí mytologii a úmyslného rozrušování klasického dějového oblouku s největšími kýči scenáristického řemesla známými lidskému pokolení. Ale na konci jsem brečela a hudba Marca Beltramiho byla skvělá, takže radši nebudu přemýšlet, co si myslím o všech těch mrtvolách tam kolem, a budu celkem spokojená. X marks the spot. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film začal slibně a dlouhou dobu si držel takovou tajuplnou ale velice zajímavou atmosféru. To vše vydrželo až do doby kdy přijeli do tábora dětí, kdy film naprosto ztratil na své předešlé úrovni. Finalní scéna, plná zmateného pobíhání lesem (nepočítaje zabití Logana) se mi nelíbila natolik, že strhávám jednu hvězdu. Mimo samotný konec však byl film velice dobrý a bojové scény také výtečné. 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokazil mi to zbytečně vulgární Profesor X... Vyšší přístupnost přece nemusí hned znamenat, že i takováto důstojná postava, která ve filmu rozhodně má důstojné scény, najednou začne mluvit s odpuštěním jako kanál. Jinak jsem ale spokojený, zahráno i natočeno (obzvlášť při vzpomínce na předchozího Mangoldova Wolverina) je to přímo výborně a bojové scény se vyrovnají těm nejlepším, do nichž Wolverina zapletl Bryan Singer - jen jsou krvavější, což není na škodu, ačkoliv tedy nepatřím k těm, kterým "to celou dobu chybělo". Také se mi líbilo, že trailery (které mě nijak tedy zvlášť nenadchly) nevyzradily vše a Logan má v rukávu docela hodně trumfů. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem rozsekaná a marně lovím ta správná slova. Drsný, brutální, napínavý, akční, neskutečně cool s úžasným western nádechem... To všechno zní v porovnání s filmem dost chabě. Zkrátka je to naprosto velkolepá podívaná, o kterou by neměl přijít nikdo, kdo si libuje ve sledování filmů. Ať už jedete v komiksových filmech, nebo ne. Samozřejmě si to užijete o něco líp, když jste v obraze, ale dá se to vidět i samostatně. Před Jackmanem klobouk dolů, předváděl fakt neuvěřitelné věci. Tohle já si představuji za pojmem "dát do toho všechno". Hudba taky perfektní. A ta holka, Laura... Můj ty bože! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (64)

  • Scéna, ve které se Profesor Xavier (Patrick Stewart) zmiňuje Lauře (Dafne Keen) o tom, že film Shane (1953) viděl v dětství v rodném městě, byla improvizovaná. Patrick Stewart skutečně na filmu v dětství byl a jedná se o jednu z jeho prvních vzpomínek z návštěvy kina. (ArsenalEagle)
  • Patrick Stewart (Charles Xavier) potvrdil, že stejně jako pro jeho kolegu Hugha Jackmana (Logan) je i pro něj film rozloučením s celou x-menovskou sérií. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama