Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Geniální!!! Politická satira naroubovaná na imaginární lobbistickou kancelář Tondy Blaníka. Od diváka požaduje alespoň základní orientaci na české politické scéně a v kauzách posledních let, přesto částečně funguje i bez toho. Jen spoustu vtipů a narážek pak divák neocení. Marek Daniel je neskutečný masér a má svého Tondu Blaníka najetého opravdu přesně. Všechny dosavadní díly mi ustřelily kecky, ale u Krtečka a kundy jsem se doslova válel po zemi smíchy. Dobré jsou i role herců, hrajících sami sebe.... Nováková, Matonoha, Chýlková... a dělajících si srandu sami ze sebe. Již dlouho mě něco z tuzemské produkce tak nepobavilo. BRAVO!!!! ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekal - od dob Český sody asi první politická satira, která se nebojí, ale zároveň si udržuje kvalitu a úroveň. Rozdíly mezi dílama samozřejmě jsou, ale i ty "slabší" jsou pořád dobrý. Chápu, že dnes už je jiný politický klima, než jaký bylo v devadesátkých, i tak si ale ČT může rvát vlasy za to, že tenhle projekt odmítla. Tím spíš ale poklona tvůrcům, že do holportu s ČT za cenu politický cenzury a obsahový kontroly kdoví kym všim prostě nešli, a následně poklona Streamu, že včas vsadil na schopný lidi, který dokážou v podstatě za 0 korun rozpočtu točit něco, co tady spoustu let chybělo. Uvidíme, jak bude vypadat třetí série, našlápnuto ale maj slušně. Jen doufám, že ubydou scény, u kterejch jsem občas dostával mořskou nemoc a který vypadaj, jako kdyby někdo před minutou kameramanovi ukázal zoom. Taky je místama škoda těch pravopisnejch chyb u některejch těch ukazovanejch novinovejch titulků - nedá zas tolik práce dávat si na tohle pozor tak, aby to nevypadalo úplně amatérsky. ()

Reklama

Copcorn 

všechny recenze uživatele

Geniální český seriál! Nejprve mne vůbec,ale vůbec neuchvátil a po pár dílech jsem to vzdal. Nyní se však jedná o jeden z mých nejoblíbenějších seriálů na streamu, který vyniká osobitým stylem, perfektní satirou na současné dění a opravdu vynikajícím scénářem. O hereckých schopnostech Marka Daniela ani nemluvě. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednoduše ne, tohle mi vůbec nesedlo. Sice dokáži pochopit (z jistého úhlu pohledu) oblíbenost Blaníku, ale mě to zkrátka neoslovilo. Obecně jsem se v posledních letech výrazně odstřihl od sledování politiky a jsem rozhodně méně často naštvaný a znechucený. Doporučuji to všem, politici zkrátka potřebují naši pozornost a neštítí se ničeho, aby ji získali. Pokud je chcete co nejvíce vytrestat, prostě jim nedovolte vás vtáhnout do té jejich hry. Politická satira navíc neskutečně rychle zastarává a i když je to jen pár let, některé věci jsou již mimo. Osobně si cením tvorby, která dokáže být aktuální i po mnoha letech a tohle to rozhodně nebude. Absolutně mi nesedí ani styl. Mnohem bližší mi byl v rámci politické satiry například Šimek s Bubílkovou. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už jsem tomu přestával věřit, ale tvůrcům Blaníku se podařilo téměř nemožné, dokázali zaplnit díru, co díru, přímo kráter, který v televizi zůstal po konci České sody a přišli s nejlepší možnou politickou satirou. Naštěstí si uvědomili, v čem tkví hlavní problém - současná televize, které vládne cenzura v plné palbě a tudíž si zvolili volnější prostředí internetu i za cenu marketingové masáže Seznamu. Pakliže to budete ignorovat, čeká vás ta největší česká pecka nejenom tohoto roku plná luxusních hlášek. Navíc tvůrci se nebojí ničeho, šijí do všech stran a s velkou dávkou humoru a sarkasmu ukazují, "jak to asi doopravdy bylo". Opravdu dlouho jsem se u žádného jiného seriálu tak moc netěšil na nové díly, palec nahoru! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Blaníkova kancelář se nachází v domě na adrese Ostrovní 30, Praha 1. (Milan25)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama