Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhá projekce: Ještě, že to točili Britové! Myslím si, že státní příslušnost filmové produkce tohoto kontroverzního snímku rozhodně hrála svojí roli. Kdyby tohle tohle točili Amíci, nejen, že by hlavní role obsadili černoši, ale hlavně by ten zvrácený humor, kterým Grimsby dominuje dopadl trapně a tragický, něco jako Padesát ostínů černé a další americké parodické předělávky. Britové dokázali, jak už je v jejím zvyku z ničeho udělat NĚCO! Tak zvrácenou, nechutnou a černým humorem prošpikovanou komedii jsem dlouho neviděl. Podle všeho to vypadá na komedii roku. ___ (Filmový víkend ČSFD 2016, Letní kino Turnov) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář působí dojmem první verze, kde by ještě leccos potřebovalo prohloubit (ploché postavy záporáků, vztahy s vedlejšími postavami...) a uhladit. Fóry jsou sice vtipné a nejvtipnější ty za hranicí nechutnosti (Mark Strong je fakt frajer, že šel do sloní scény), ale tentokrát to nejsou ty cohenovské geniální satirické šlehy (závěrečný proslov o lůze nesahá závěrečnému proslovu o demokracii z DIKTÁTORA ani po kotníky). Úvodní akční scéna je nepřehledný POV bordelem (snad takhle nebude vypadat HARDCORE HENRY) a až moc známých herců ve vedlejších rolích tu absolutně nemá co hrát. Několikrát jsem si sice pobrečel smíchy, ale Sacha umí výrazně líp. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Diktátora jsem měl ze Sachy pocit, že cíl vzniku filmu jsou jen a pouze prachy, tady jsem ho neměl vůbec, tohle byla upřimná komedie v Sachově stylu, čili nechutnosti jdou do čela průvodu a humor, který by tě nenapad ani při pohledu na Ovčáčka. Překvapil mě Mark Strong, který dokázal, že vážně se rozhodně nebere a přistoupil na Sachův humor a jen díky tomu si užil sloní vystřík do ksichtu a další sexuální delikatasy. Film má malou stopáž, díky které prakticky nejsou k vidění hluchá místa, a jedou do tebe hlášky, nechutné, ale zábavné situace. Grimsby ti dá ulevit od těžkýho dne a pobaví, což je velmi kvalitná zábavná cenina, pro ty co nečekají od filmu řešení globálního oteplování. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podarilo sa ti za pár sekúnd to, čo Voldemort nezvládol behom ôsmich filmov.“ O neúspech si Grimsby koledoval, keďže diváci nevedeli, čo si majú myslieť o už na pohľad zvláštnom mixe brutálnej boratovskej komédie s nezáživnou špionážnou paródiou s jedným z najnesympatickejších hercov súčasného Hollywoodu (alias s Markom Strongom). Výsledok? Akcia je dobrá, ale do snímky s Cohenom sa nehodí, scenár nemá zmysel rozoberať (nudné flashbacky do detstva bratov, míííííímoriadne nelogické scény – keď ho odzadu objal, nevidel pušku?) a ak v budúcnosti uvidím čo najmenej filmov so Strongom, tým lepšie pre mňa a tým pádom pre svet. No ak si toto všetko odmyslíme, čakajú nás dve hrste humoru, aký momentálne asi nikto v mainstreamovej kinematografii nemá odvahu čo i len dať na papier, nieto ešte reálne nakrútiť a následne poslať do kín. Len on - Sacha Baron Cohen. Na vysávanie jedu sa proste NEDÁ zabudnúť (a to je možno dôvod, pre ktorý tvorcovia „museli“ obsadiť nič-moc Stronga: nikto iný takú scénu skrátka nechcel hrať). Rovnako tak sa nedá zabudnúť na viaczmyselný dialóg o upchanom WC a šok budí i scéna so slonmi. A penis černošského chlapčeka, tínedžer na vozíku, Vin Diesel, Bill Cosby, Divoký Django, Ben Kingsley, Skeletor, no a samozrejme Daniel Radcliffe. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Přijde mi zvláštní, že někdo tak talentovaný jako Sacha Baron Cohen dopustí, aby jeho film natočil takový rutinér a packal jako Louis Leterrier. Mám pocit, že z filmu vystupuje těch pár na první pohled vtipných (a šokujících) scén, ale všechno mezi nimi postrádá komediální načasování a působí spíš jako takové (nechtěně) hloupé akční béčko. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte krátka scéna. (barborasara)
  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama