Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Prvá scéna, Dakota v čiernych silónkach a krátkych šatách, ja odkrvený a film s hviezdou jak oči. Asi tridsať sekúnd pracoval na získaní prvej hviezdy, no čo. Sexu bolo o poznanie viacej ako v jednotke, síce mi nedal nič čo by som dávno nevedel, bol však pútavý kvôli zameraniu a tiež kvôli zvláštnej, vyzývavej a zároveň naivnej, miestami až hlúpej kráse Anastázie. Povedal by som, že všetky hviezdy patria práve Ane teda Dakote a asi pol hviezdy hudobnej zložke. Nelogickosti v tom literárnom vzťahu Any a Greya ani podtrhovať nejdem, lebo je ich veľa a sú skôr stupídne. Bavila ma tiež tá rádoby srillerová časť hoc jej nebolo veľa, i keď to s tým vrtuľníkom, ach jaj. Faktom zostáva, že Dakota, preto budem chcieť vidieť aj trojku, preto hodnotím vyššie ako jednotku, preto to ešte asi v budúcnosti uvidím. Vašich 43 ma nezaujíma. Mojich 70 vedie. Viem presne čo chce Grey. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Nechci to hanit jenom z principu, ale ten film je fakt hrozný. Každých 5 minut jsem se díval na hodiny jestli náhodou už nejsme konečně u konce protože to bylo snad nekonečný. Nechápu proč to musí mít 2 hodiny když se tam v podstatě zhola nic neděje. Dialogy na úrovni prvního stupně ZŠ, nesmyslné scény viz helikoptéra. Potenciál záporačky a záporáka nevyužit a to že na délce 117 minut si to budou každých 15 minut rozdávat při oblíbených hitech z Evropy 2 to fakt nezachrání. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím snížit hvězdu. 3z5.. Nového dvojka opravdu nepřináší nic. Ale přemýšlím proč je něco aktuálně 70. nejrozporuplnější film? Proč leze RedAK na toto do kina a já se musím smíchem dusit u snídaně? :D Když mu tak vadil první díl, proč jde na druhej? Ze zvědavosti? To máš za to hajzle :D Kvůli mediální masáži? Tak seš hloupější, než jsem si myslel. Já od jedničky nečekal Kafkovo dílo a možná i proto jsem byl vyděšen jen těma šťaplíkama v délce nýtků jak na Titanicu. Ve dvojce si je nechala lehce zkrátit na plastice. Nechci přehánět, ale fakt se mně zdálo, že vidím jizvu po operaci :-o Od dvojky jsem nečekal nic víc a tak i ta očekávání splnila.. Břitká dějová linka spolu s opakovaným dějem udělaly své.. Doplňte si představu o plným kině pětačtyřicítek, který takový věci nikdy nedělaly a dělat nebudou - how sad!! A tudíž se hihňaly jak kdyby jim bylo 13 a asi další 4 chlapi včetně mě v sále. To už asi bude důvod pro to, sundat hvězdu oproti prvodílu:D Co vy na to jasný pane? ;) ()

DjsVorel odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem se snažila okamžitě neodkrádlovat "stíny" a najít na nich nějaká pozitiva, tak temnota zkázu dokonala. Tohle byly opravdu zbytečně promarněné dvě hodiny mého života. První polovina filmu by mě ještě až tak neurážela, prostě klasická červené knihovna, ale druhá půlka je opravdu skandální. Zásadní scéna s vrtulníkem se objevuje z ničeho nic, trvá celkově asi 5 sekund, kdy se ve finále žádné drama vlastně téměř neodehrává. Celá rodina se doma vyloženě "třese strachem" a vrcholem trapnosti je finální scéna mezi Anastaciou a Elenou. Herci mně tentokrát přišli ještě tragičtější než v prvním díle. Rita Ora sice zapracovala na americkém akcentu, ale z ní nikdy nebude ani průměrná herečka a kromě Kim Basinger (která se na roli sice hodila, ale tohle snad nemá zapotřebí), Erica Johnsona aka Jacka a k mému překvapení Dornana na mě ostatní dělali dojem maňáskových postaviček. Kvalitu zpracování filmu hodnotit absolutně nemůžu, protože jsem viděla film na internetu v cam verzi a ačkoliv bych se za to normálně styděla, protože to zabíjí kulturu biografů, tentokrát mně je to úplně putna a jsem ráda, že jsem radši ušetřila peníze, kterými snad v kině podpořím film, který si to zaslouží. Fakt vtipný, že nakonec režisérka prvního dílu, která sklidila kritiku, z toho vyšla ještě zlatě oproti tomuhle paskvilu. Bohužel tentokrát filmu chybí i fenomenální soundtrack. A kromě kuliček jsou erotické scény ještě nudnější než v jedničce, i když je jich asi víc a pravidelněji dávkovaných. Oproti jedničce mám naprosto převrácené hodnocení hlavních protagonistů. Zlepšení vidím u Dornana, který mně přišel v "jedničce" příšernej, ale musím říct, že jeho herecký projev mně je čím dál víc sympatičtější (asi také díky Anthropoidu). Bohužel Dakota Johnson se prostě zasekla v jedné herecké poloze a posun vidím nulový. Až mně trochu místy lezla na nervy. Rozhodně se shoduju s tím, co napsal POMO. I když nevím, jestli se lidi v kinech smáli, já jsem na konci v pár výbuchů rozhodně propukla. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Po 1. dílu přichází další, který z traileru slibuje hrozně moc. Bohužel toho nedostál a je to stejné jako 1. díl. Musím uznat, že film je to na přínos peněz opravdu výborný, před kinem stály davy lidí (banda ženskejch kolem 30 a nadržený mladý páry) a film jim hraje přesně do not. Během filmu jsem se bohužel místy velice nudil a byla to prostě tuctovka na jednorázové shlídnutí. Upřímně nebejt přítelkyně, nikdy bych na to nešel, stejně jako na 1. díl. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekala, jsem dostala. Líbila se mi hudba a teleskopická tyč. Nelíbí se mi Dornan, nesedí mi do týhle role. ()

dragonian 

všechny recenze uživatele

Mne to pripadalo ako teleshopping na erot. pomocky, avsak na film sa netreba pozerat prizmou filmoveho kritika alebo dramaturga, ale cez prizmu zensku ()

lusa odpad!

všechny recenze uživatele

Ti jebe??! Najhoršie porno aké som kedy videla. A nezáchrania to ani Anastasiine brutálne sandálky, keď si dáva v reštike dole nohavičky. Odpad horší než odpad. ()

eruwadhie 

všechny recenze uživatele

Stále přemýšlím, jak film s tak obrovským rozpočtem může být takový propadák. Byla jsem však shovívavá. *kameru s detaily severoamerické krajiny. ** za detailní zobrazení svalstva Christiana Greye v scéně s posilovnou. Perlička na konec: V kině jsem seděla vedle paní, která si celý film ustavičně sahala na prsa. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Není to taková blbost jako jednička, a to jenom ze dvou důvodů: vypadá to líp než jednička a Ana má konečně nějakou osobnost. Jelikož jsem jedničku naposledy viděla před dvěma lety, nepamatuju si, jestli ji měla i v jedničce, ale tady s ní v pár momentech dokážu soucítit a fandit jí. Jinak, na první sexuální scénu si počkáme jen deset minut. Páni! To jsem opravdu nečekala! Ale jinak to bylo pořád na jedno brdo. A temnota? Jaká temnota? Podzápletka s tajuplnou paní Robinsonovou žádná nebyla, protože se s ní nic až do konce pořádně nedělo, a další podzápletka s tajemnou pořezanou dívkou byla taky rychle zapomenuta, a ani si na ni do konce filmu nikdo nevzpomněl, jen se rychle sfoukla oznámením, že byla zavřená do léčebny. Pro mě tento film prostě nefungoval, protože jsem nevěděla, jestli se dívám na erotický film, drama nebo thriller bez jakéhokoli napětí. ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem na harlekýnkách a na klížkách z červené knihovny, takže romantiku mám ráda, ale.... Musim říct že tenhle díl byl o mnohem lepší než první a Christian mnohem hezčí se strništěm. Takhle romantického chlapa, který o sobě tvrdí že romantik není a i naše slečna Steel si to mysli, bych ráda potkala v realu. Jen si řikám kdy konečně příjde na to ,,tvrdý šukání´´ o kterém mluvil v prvním dílů, tohle je takovej softík :D Jinak je to celé takové strnulé na jedné vlně.. nevyvolá to smutek, radost, údiv nic... Na to jak je to dlouhý se tam prostě nic neděje.. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Jeste horsi nez jednicka. Ta mela alespon vtipny uvod, mirne fungovalo jakesi pseudo-drama o zkroceni zleho muze a vizualne to bylo vcelku uspokojive. Dvojka je uz jen vizualne uspokojiva a pusobi jako sedmy dil osme rady serialu v bode, kdy uz tvurci opravdu netusi o cem by se dalo vypravet. Hrozne rad bych treti dil, kde Anastaciu uhrane sadisticky lhar s otrokarskou minulosti (znovu) - pricemz se nebude jednat o miliardare, ale o zamestnance mistnich drah. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha se mi líbila více, bylo to takové akčnější, mělo to i pevnější příběh, ale tady to ve filmu hodně ukroutili. Zhodnotila jsem ho stejně jako jedničku, ale tam byl film lepší než kniha, tady to je naopak, tak to pak vychází nastejno. Erotické scény byly pěkné, o tom žádná. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem si říkala, že oproti jedničce musím dát o hvězdičku míň, ale když si to vezmu s pár hodinovým odstupem...asi jsem divná, ale na mě to prostě platí. Jo, bylo to rozvleklé, jo bylo to místy trapné, jo bylo to místy totálně přitažené za vlasy, ale tak velmi na mě působí Jamie Dornan a jeho postava (upozorňuji, že jsem nečetla knihu, protože podle zdejších komentářů z ní asi udělali jiný charakter), že dojem je pro mě silný a vzrušující. No a co, že je to krajně naivní... a vůbec, je to naivní? Mluvili jste někdy s někým, kdo má zkušenosti s dominantních či sadistickým můžem? Já jo a nesoudila bych tak striktně. ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

uff!! Dva ze tří jsou za mnou. Rok psychické přípravy se vyplatil a leč to bylo náročné, zvládl jsem toto veledílo až do konce. Předně je třeba pochválit, že se opravdu jedná o lepší film než první díl. I když upřímně, laťka byla nastavena tak nízko, že klesnout už se nedalo kam. To je však asi jediný klad filmu. Stále se totiž jedná o totální hnůj. Už po prvních 5 minutách divák pochopí na čem je a že s nějakou logikou, scénářem či snad dokonce hereckými výkony, si snímek tykat ani zdaleka nebude. Hned první setkání hlavní dvojice je něco tak neskutečně dementního, že vám vyhrknou slzy do očí. V tom nejhorším slova smyslu. Mezi těmi dvěma to prostě absolutně není. A když chcete stavět celou trilogii na chemii dvou herců (taky vám připadalo, že na sebe pořád jenom divně čumí??), kde není naprosto nic,víte, že to budou tři kousky plné utrpení. Už se tady nečeká 2 hodiny než na to oba vlítnou a ve filmu je těch scén podstatně více, ale opět jsou všechny vcelku o ničem. Když jsem na youtube narazil na video jak pes paničce začne ojíždět nohu, mělo to větší grády než tady. Nepočítám, že trojka přijde s něčím objevným a bude v třeba jiná a lepší, ale pokud si udrží (ne)kvalitu dvojky a nesklouzne k pojetí jedničky, asi už ten hattrick s touhle sérií nějak dokopu do konce.....i když na to asi budu potřebovat další rok přípravy ()

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama