Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

Nadirah odpad!

všechny recenze uživatele

Proč jsem na to šla, když už první díl byla katastrofa? Hlavní hrdinka má hrát šedou myš, ne nezajímavou a neatraktivní puťku. Nudný děj, s konverzacemi o ničem a erotické scény, které nevzrušují, ale nudí. Naprostá ztráta času. Upřímně nechápu, čím to vzbudilo takový zájem. Nenápadně se to podobá romantickým filmům, na které kouká moje babička se slovy „Tam je vše tak krásné, jednoduché a vše šťastně dopadne“, akorát si musím odmyslet Alpy a rakouskou vesničku Whohenhohen, děj se totiž odehrává všude tam, kde zrovna doletí tryskáč nebo přistane jachta. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Prej to nemělo žádný náboj, říká žena. Tak já nevím, jeden náboj se tam snad vystřelil. Jinak má asi pravdu. První díl byl aspoň cítit po strašné šuk touze, ten druhý už byl jenom ten šuk. Jak tady někdo psal, tak tam toho coitu bylo asi až příliš a pořád se to prý opakovalo (ruku na srdce, očekáváte od sexu snad nějaký jiný výsledek?). Já jestli bych to mohl k něčemu přirovnat, tak k Rosamundě Pilcher. Ale jako bez urážky. Když si takhle ve čtvrtek po obědě potřebujeme s ženou propláchnout mozek, vyhledáme a pustíme si nějaký ten díl. Ono to běží vlastně v televizi pořád, takže to moc velké hledání není. Ten příběh je tam vlastně pořád stejný, zápletka podobná, jen se použije jiný template vdovy, boháče, ztraceného syna, nalezené dcery, ztráty paměti a tak, však to znáte. No a tenhle film mi přišel dost podobný. Budou se mít rádi? Nebudou se mít rádi? Co ten José z výstavy? Chtěl by ji? Byl by na ni hodný? Tak takhle nějak uvolněně jsem to sledoval a fakt to nemyslím jinak zle, za mě to bylo obstojné pošu(šň)/(k)áníčko a vlastně bych se i rád podíval, zda se teda fakt vzali. ()

pralines 

všechny recenze uživatele

Když máte přečtenou i knihu. Je pro vás vždycky film trochu zklamání, ale i tak jsem si říkala, že by to mohlo být lepší než jednička. Avšak nestalo se tak. S obsazením jsem se musela dlouho srovnávat, jelikož Dornan podle mě není tím správným "kalhotky dolů" Greyem. Takže tak. ()

monalisa69 

všechny recenze uživatele

Priznám sa po 1. dieli som veľa od toho druhého neočakávala, ale že bude horší a slabší ako ten prvý? Namiesto erotického thrilleru som sa dočkala komédie s kriminálnou zápletkou. O čom autorka potom píše v 656 stranovej knihe, keď to nemá skoro žiadny dej? Dúfam, že záver trilógie zrežíruje už niekto kompetentný a scenár bude podla knižnej predlohy a diváka aj zaujme. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Asi měknu, ale tentokrát nebylo moje hodnocení a moje dojmy z filmu tak příkré, jako u dílu prvního. Možná proto, že jsem četla knihu a tušila, do čeho jdu. Kamarádka, která podobné štěstí neměla, se u filmového maratonu začala nudit už v půlce prvního filmu (to každý) a neustále řešila, že Grey se ani nepokusil dodržovat svoji smlouvu a že v Nymfomance bylo dominance, submise a vzrušujícího napětí mnohem víc. Nojo, jenže 50 odstínů je točeno jako mainstream, Grey se do Any zamiloval, takže lpění na smlouvě nebylo na místě, a ukazovat BDSM minimálně tak jako v knize by film učinilo divácky přístupným pro kategorii 18+ a autoři by přišli o tržby. Co říct... JE to nuda. Milostné scény kromě toho, že divákovi ukážou, čím vším se lze spoutat, žádný ultra náboj nemají a příběh je plytký, až je skrz něj vidět. To je to, co mi na 50 odstínech obecně baví. Četla jsem lepší milostné příběhy i lepší porna. I u eroticky laděné literatury mne zajímá příběh a ten Christianův a Anin mě nechává chladnou. Marně hledám, jaké poselství mi má dát kromě toho, že naplácat si je fajn a že i bohatí, krásní a úspěšní mohou mít milostné problémy. Přesto velká část osazenstva kina áchala a ochala z peripetií hlavních hrdinů, které ani peripetiemi nejsou. Dvojka pokračuje v trendu prvního dílu a jediné, co oproti knize hodnotím kladně, že v 50 odstínech temnoty (která se nepřibližuje ani šeru, natož tmě při zatmění měsíce) Grey nepůsobí jako taková bábovka jako v literární předloze - v jedničce nepřístupný chlapák, který sice šuká, ale tak dobře, že panna Anastazie upadá do mdlob, ale v dvojce kňourá, pláče nad smrtí matky a plácá se v citovém zmatku, který mu přinesla zamilovanost k obyčejné absolventce anglické literatury. Být Christianovou hospodyní, zavřela bych ho do rudého pokoje už jen za to, že se nechal počmárat rtěnkou, a pak si na to oblékl bílou oblekovou košili a vyrazil do společnosti. Copak neví, jak se rtěnka blbě pere? :-) Nicméně po přečtení některých komentářů dodávám, že neodsuzuju ty, kterým se film i knihy líbí. Svého času mi kamarádka nadšeně líčila dojmy z jedničky a dodala, že snad začne chodit do knihovny, jestli existují takové knihy. Kdyby nic jiného, v tomhle jsem spokojená. Za sebe považuji za top jiné filmy a knihy, ale sto lidí, sto chutí - pokud se to někomu líbí, ať si to nenechá kazit. ()

Dirterdra odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který je špatný od začátku do konce. Počínaje otřesnými hereckými výkony, nelogickými příběhovými liniemi a absolutní absence veškeré logiky. SPOILER Příkladem budiž mladá žena, která nejen, že bez jakýchkoliv prostředků sleduje pohyby milionáře, vloupá se do jeho luxusní garáže atd. a v konečném dusledku absolutně neslouží ve filmu žádnému účelu.. KONEC SPOILERU. Padesát odstínu temnoty je filmem, u kterého jsem každou sekundu uvažoval o tom jak je možné natočit něco tak otřesného. ()

R.R.R.Remeck 

všechny recenze uživatele

V stručnosti odhalím dej: nastane problém, ten sa vyrieši mávnutím čarovného prútika alias hlavný hrdina a potom sex. Takto sa to opakuje do konca 4 až 5 krát do konca filmu. AMAZING STORY :D :D :D ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Konečne môžem porovnať knihu a film... A áno, kniha je vo všetkých ohľadoch lepšia, ale aj napriek tomu, hodnotím film lepšie ako Fifty Shades of Grey, pretože ma bavil o kúsok viac. Myslím, že ich vzťah sa posunul opäť o level ďalej ...Už teraz sa teším na Fifty Shades Freed . Charizmatický Jamie ma opäť očaril, uvítala som aj "odhalenie pani Robinsonovej". Ana bola trochu vyzretejšia, aj keď sa film odohrával len pár dní potom, čo ho opustila... ()

zitush 

všechny recenze uživatele

pre tych co sme citali knihu je tento film strasnym sklamanim ... zbytocne sa vyjadrovat k dejovej linii ... chvala bohu som nato nesla do kina .... ()

Labgirl 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná romanťárna, která vás nenadchne, ale určitě ani neurazí!! Viděla jsem už mnohem větší kraviny ;-) ...tohle byla bezva oddechovka na nedělní podvečer :-) ()

linger 

všechny recenze uživatele

Nie je to taka katastrofa, aku by clovek na zaklade hodnoteni cakal. Z hladiska (absentujuceho) deja a konfliktu, ciernobielych postav a vymaslickovaneho prostredia si moze podat ruku s jednotkou. Je to skor sled lubivych scen pre zeny. Je tam fakt vsetko - frajer po kopackach pride prosiac spat, sokyna je verejne zosmiesnena a vyhodena z domu, romanticke zasnuby s ohnostrojom a plesajuca rodina v pozadi, povysenie v praci... Dalej postavy ako smutny friendzoned kamarat, skvela svokra, dokonala svagrina... o panovi Greyovi ani nevravim. Cize tak trochu fantazia o dokonalom zivote a erotike prenesena do filmu. Jasne ze je to plytke, ale co cakat od podobnych titulov. Zatial co knizna predloha je urazka inteligencie, film je zabavna oddychovka, len sa nan treba naladit a nebrat ho prilis vazne. ()

silvusaak odpad!

všechny recenze uživatele

Role se otocily. Annastasia je frajerka plna sebevedomi a z Christiana je posera. Nic moc, akoda toho, mohli to vytahnout navrch, zenske osazenstvo by melo radost. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Dám dvě, když jsem prvnímu dílu dal jednu. Tohle bylo o fousek zajímavější. Možná i díky tomu, že jsem se u toho bavil s přítelkyní :-) ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele

50SD jsem puvodne zapinal s tim, ze se pobavim nad tou trapnosti stejne jako u prvniho dilu, no malem se stal opak. Ano, tento film je stale neuveritelne trapny, avsak oproti jednicce dava v nekterych scenach smysl a konecne se alespon dozvidame, co je Mr. Grey zac. Ve vysledku mi vlastne nevadi, ze jsem se na to dve hodiny dival. ()

Fuksinka odpad!

všechny recenze uživatele

Proč je to proboha tak vážný? V jedničce byl aspoň náznak vtipu. Tady není nic. Dej naprostá nula a když konečně přijde něco, co by mohlo být dramatické a dojemné, tak to tvůrci naprosto zazdí. Jako vata pro spojení pár erotických scén naprosto debilní. Teď už to nezachrání ani teď Dornanův zadek. Je to tak nudný, že jsem velkou část filmu vzala rychloposunem. ()

andrewXx 

všechny recenze uživatele

1* za soundtrack: Sia - Helium . Inak len zhluk sexy scénok, ktoré niečo musí držať pokope, dej to však každopádne nebol. Dialógy sú miestami tak stupídne, že sa na nich určite museli smiať aj samotní tvorcovia. Jednotka sa celkom dala pozrieť, no toto je výrazne horšie, prvoplánové, nudné, priamočiare a pridajte si všetky ďalšie prívlastky, ktoré vás napadnú, keď sa pozeráte na skutočne zbytočný film. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Asi bych mohl jen překopírovat komentář k Padesáti odstínům šedi. Včetně toho, že jsem prolistoval knižní předlohu, která se oproti prvnímu dílu skutečně nedala číst. Vzor pokleslé literatury. Chvíli jsem si i myslel, že je to parodie, ale bohužel není. A filmové zpracování to jen potvrzuje. Naprostá zoufalost. To vše ale perfektně natočeno, s krásnými obrázky a podmanivou atmosférou. Ale kromě toho už není na co koukat. Děj nulový, jen rýpání se ve vlastních bahnitých pocitech, protože o citech se tady mluvit nedá, ačkoli jsou stále opakována slova lásky. K tomu rozchody, schody, rozchody a zase schody. A pořád dumám nad tím, že to snad musí být parodie, protože tohle nemůže myslet nikdo vážně. 1- ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Ze by me to kdo vi jak nadchlo, to neeee. Uplne spatny to ale taky neni. Knizky me ale bavily mnohem vic. Ten film je dost predvidatelnej. Mel by byt napinavej, ale neni. Podivala jsem se na nej a rekla jsem si hmmm dobry no. Tak jsem rada, ze jsem to videla, ale kdo vi, jestli si to jeste nekdy pustim. Herci se mi libi, ale je videt, ze mezi nima neni ta spravna jiskra. Erotika a sexualni napeti nula nula nic. ()

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama