Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

pepo 

všechny recenze uživatele

To mohlo byť tak strašne super. Ale nebolo. Serkis sa precenil a svojmu ambicióznemu konceptu nedokázal dať ten adekvátny vizuál, švih ani hĺbku. A pritom to tam pod povrchom všetko bublá. Disneyho verzia vyhráva na plnej čiare aj napriek tomu, že bola detskejšia a povrchnejšia. Mowgli má v sebe elementy, ktoré rozhodne stoja za to (temnejšie ladenie, dobrý príbeh alebo výkony dabingových hercov), ale výsledkom je zabudnuteľný projekt s hromadou problémov. Škoda. 6/10 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově nadělalo menší neplechu, než poslední Kniha džunglí. Obecně si stejně myslím že verze z roku 1967 je asi nejlepší. Animace byla vybrána zajímavě, já osobně bych volil jinou. Byť cílovým divákem je dítě, tak druhá půlka mi tak nepřišla. A opět otázka, na kolik by pohádka měla být realistická nebo pohádkou. Podle mě moc realistická pohádka už není pohádka. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Miluji motion Capture, nabízí se srovnání s Favreauvou Knihou Džunglí, který je více pohádková a disneyovská, toto je více drsné akční a procítěné. Co se týká dabingu, ten byl perfektní a do hlasu Blanchett jsem se okamžitě zamiloval, Baghíra v podání absolutně podmanivého hlasu Christiana Bala byl úžasný a konec naprostá nádhera, jsem sakra rád, že tu Serkis použil i slony, kteří mi v Knize džunglí chyběly. Emoce tu byly také a ne slabé. Za mě výborný film, který se mi líbil více než Kniha džunglí, Serkis jasně ukazuje, že je nejen dobrý herec a imitátor (Balů, Caesar, Snoke, Glum), ale i režisér. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí byla hezčejší, ale když vezmem v potaz, že Mowgli spíše lehce tíhne k hororu, tak to k tomu i sedne. Určitě velký rozdíl mezi filmy je v atmosféře, kde první cílí spíše na děti a zde se cílí na dospělé. Další velký rozdíl je v animaci, zvířata zde mají obličeje svých dabérů a tak to trochu vypadá divně. Film jako takový mi docela sedl a bavil jsem se, jen mi tam něco málo chybělo, abych si to naplno užil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, co tohle mělo být jako, příběh je vcelku dobře provedený a snaží se i trochu ukázat dramatický okamžik, ale příroda je místy krásna místy nepovedená. Ale to nejhorší jsou zvířata, koho tohle napadlo, medvěd vypadá jako ožralec, hrozný, anakonda prošla botoxem, další katastrofa a čokly s křížily snad s krysami. Tohle se nepovedlo vůbec to nedomyslely, s tygra nešel vůbec strach spíše byl špatný a to hodně, je to škoda tenhle film mohl být na vysoké úrovni, pár světlých scének zachránilo film před nižším hodnocením. kdyby zvířata a místy příroda nebyly pokažené byla by to pecka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve verzi z roku 2016 Kniha džunglí, ani zde opice a sloni vůbec nemluví. V knize však mluvili oba druhy zvířat. (NiWi)
  • Přestože Khan není v americké produkci právě frekventovaným jménem, Benedictovi Cumberbatchovi se podařilo už podruhé ve své kariéře ztvárnit postavu se zmíněným jménem. Před tímto titulem to bylo poprvé ve filmu Star Trek: Do temnoty (2013). (oje)
  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno