Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Knihu džunglí mám hodně rád a tohle zpracování je dost zajímavý a pojaté trochu jinak. Hromada slavných lidí se podílela na tom dát džungli hlas. Dobrý příběh, dobře udělané a svižné. Andy Serkis si natočil svůj další snímek a já jsem sním spokojený. Na večer je to velice příjemný film a jak říkám tohle pojetí tu ještě nebylo a o to to bylo zábavnější, že to nešlo přes kopírák kreslené z roku 1967 jako to udělal Jon Favreau v roce 2016. Tím ale neříkám, že by byla nějak špatná to určitě ne. Za mě pěkný a povedený snímek 85% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný hrané Knihy džunglí od Disneyho. Andy Serkis natočil dospělejší, dravější a přímočařejší i knize podobnější film. Bohužel ale ne tak charakterově vymazlený a mě tak srdci blízký jako Disneyho verze. Ano, vše tu funguje jak má, charaktery jsou podobné i když tu a tam rozdílnější. Bohužel ale ne tolik rozdílné, aby nešlo oba filmy porovnávat. Počítačové efekty jsou zde navíc o třídu též horší. Takže bohužel musím sebrat dvě hvězdy. Jedna za ne tak dobré vizuální efekty a druhou za méně zajímavější podání příběhu a s tím i spojenou chudší džungli, co se i postav týče. Přesto mírný palec nahoru. 65% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disneyho (ani už nevím kolikátá verze) se mi hodně líbila. V Imaxu jsem si jí hodně užil a hezky jsem se pokochal nad bezchybou animací, která bere dech. Ačkoliv jsem nechápal, proč je Hollywood posledlý zdvojováním, Serkisova verze má své opodstatnění a popravdě je příjemná změna oddechnout si od přísně rodinného a písničkového podání a vychutnat si o něco temnější verzi, jež Mauglí bezpochyby je. I na Netflixu mi spadla brada, jak nádherně film vypadá i zní a první půlhodinu jsem se opět kochal, jak rozdílně a jak dokonale vypadají naši staří zvířecí známí a Warnerům se nedivím, že si nechtěli zopakovat faux pas taktéž výborného, leč propadáku, Legend of Tarzan a po vzoru Paramountů film nemilosrdně střelili. Co na to říkal Serkis těžko říct, ale pevně doufám, že film dostane k haldě lidem, kteří si jej doma užijou a přeju si, aby takové snímky nevymizely, jenom by to mohly být nové značky a ne x-krát zpracované látky. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově nadělalo menší neplechu, než poslední Kniha džunglí. Obecně si stejně myslím že verze z roku 1967 je asi nejlepší. Animace byla vybrána zajímavě, já osobně bych volil jinou. Byť cílovým divákem je dítě, tak druhá půlka mi tak nepřišla. A opět otázka, na kolik by pohádka měla být realistická nebo pohádkou. Podle mě moc realistická pohádka už není pohádka. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Citově odměřená a totálně prázdná sračka od Disneyho vydělá miliardu a tahle pekelně drsná verze Kiplingovi knihy se raději rovnou střelí Netflixu. Opět tvrdím, že tahle doba nemá naději. Podle někoho Serkis selhal jako režisér a mě to přijde jako pravý opak. Drsná a místy až hororová atmosféra mě neskutečně šokovala (scény z paláce opic prostě pro děti nejsou) tři prdele krve, smrtí, démonický Šerchán skvěle nadabovaný Cumberbatchem a jednoznačně nejlepší představitel Mauglího vůbec. Efekty jsou trochu slabší na dnešní dobu, ale není to nic, co by vyloženě rušilo. Všechno nám Serkis servíruje pěkně z ostra, vztahy, emoce, smrt....nejlepší Kniha džunglí vůbec. 90%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)
  • Přestože Khan není v americké produkci právě frekventovaným jménem, Benedictovi Cumberbatchovi se podařilo už podruhé ve své kariéře ztvárnit postavu se zmíněným jménem. Před tímto titulem to bylo poprvé ve filmu Star Trek: Do temnoty (2013). (oje)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama