Reklama

Reklama

Svatý Mikuláš

  • USA St. Nicolas
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sračkoidný český found footage horor; variácia na známy "Grave Encounters" (a stovky iných, podobne orientovaných FF počinov). Nezaujíma ma, že je natočený za pár šupiek, pretože tak je natočená väčšina debutujúcich FF shitov a až potom sa v nich ukáže kto má talent a koho film za niečo stojí. "Svatý Mikuláš" bohužiaľ nestojí ani za tých mizerných 90kč, ktoré som za neho vyhodil. Nezaujímavo spracované, chaotické nič, ktoré je audio-vizuálne odpudivé a napriek iba hodinovej stopáži nudné, nestrašidelné, hororovo nefunkčné, afektovane a nadmieru amatérsky odohraté; s (ne)hercami, ktorým som neveril ani pol písmena. Proste otupná blbosť, za ktorú sa pan Smazal môže akurát tak hanbiť. No snáď /možno sa na nej aspoň niečo priučil. Slabá 1* iba za zemi původu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trávil jsem víkend s omladinou na chatě a chtěla to pojmout jako horor víkend. Proč ne, řekli jsme si my staří. A tak jsme po setmění četli strašidelné příběhy z knihy a večer si pustili pár hororů. Jedním z nich bylo toto. Sám jsem to nikdy neviděl a vždy těmhle studentským záležitostem rád dávám šanci. Bohužel od dob, co jsme všichni viděli Blair Witch, kde vlastně nic strašidelného vidět nebylo, ale mohutně tu hrůzu kompenzovaly různé zvuky a roztřesená kamera, nás nic už asi nemůže tak ohromit. Skoro se zdá, že vše po tom už jsou jen více či méně povedené variace na tento legendární horor, který i leckterého dnešního teenagera donutí jít po zhlédnutí večer temným parkem hodně rychle.. :-). Opuštěná psychiatrická léčebna v lesích, to je mslím místo pro horor zvolené naprosto ideálně. Chvilkami to docela bavilo a párkrát jsem se i lekl. Škoda, že ta zápletka byla tak naivní a že partičku nehonil jen ten jeden mazlík... Ke konci tam už bylo přestrašidlováno. Trochu mi tam neseděl ani hudební podkres. Na stranu druhou mi nepřišlo, že by parta nějak extrémně přehrávala a i díky kratší stopáži se to dalo docela dobře dát jako zajimavá jednohubka. Dávám za 2 elektrošoky. * * ()

Reklama

Alfréda

všechny recenze uživatele

Kdo viděl původní kinoverzi, bude hodnotit určitě výše. Ta nově sestříhaná verze co je volně ke stažení je oproti té původní narychlo uplácaná a neforemná. Některý scény by mi tam osobně bylo hanba dát, viz poletující nábytek na špagátech. Z herců vyzdvihuji pouze a jenom Václava Šindeláře aneb huliče a pařmena Viktora. O hudbě ve FF už tu toho bylo napsáno dost a myslím že to byl manýr režiséra, sice se mi ten song od Smrtislava hrozně líbí ale do FF prostě nepatří... Obdivuju každého kdo se snaží udržet hororový žánr při životě a navíc pokud je to někdo z Česka, je to fajn pokus a první krok, další už bude jistě povedenější. Tohle mi námětem přišlo naprosto neoriginální a skoro bych řekla že je to trochu plagiátorství, určitě se dá pořád vymyslet nápaditější FF než levná kopie Grave Ecounters. Ve filmu mám malej štěk a je mi upřímně líto, že ten film taky hyzdím, kvalitu výkonu jsme si všichni sami ohodnotili už na place a upřímně jsem nevěřila že se to tam použije, byla to spíš pr*el... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, ale výsledek mě moc nepotěšil. Je fajn, že něco takového vzniklo v našich končinách a jsem za to rád a doufám, že příští počin se už vyvede lépe. České Grave Encounters, ve kterém je fatální chyba a to hudba! Hudba se tam absolutně nehodila, ta mě opravdu vytáčela. Stačilo pár "scary" zvuků a úplně by to stačilo. I zvuky mohly být taky kvalitnější a i když jde o FF horor, tak se kamery nemusely tolik třást a často je tu velká tma, takže toho taky moc není vidět. Herci se mohli lépe položit do rolí. Kdybych se já ocitl v takový situaci, rozhodně bych byl pominutější a neměl bych tak klidnej hlas. A ještě jedno rýpnutí. Při pohledu na ústav v oknech mříže nejsou, takže se skákat ze třetího patra nemuselo! :-) Na podmínky ale docela dobrá práce. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Já to vlastně docela chápu - vždycky, když jsem chlastal v Jekyllu na Americký, nezřídkakdy mi jeblo taky. A tenhle film tam směle začíná... jinak celkem fajn amatérská variace na Grave Encounters, přičemž je třeba vzít v potaz, že 1) Grave Encounters nestáli za nic už sami o sobě 2) mizivé zkušenosti a nízká produkční hodnota jsou na filmu zoufale vidět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Desky se jmény pacientů ve filmu obsahují skutečná jména lidí ze štábu a jejich přátel. (mazadlo)
  • Po titulkách nasleduje krátka scéna. (ČSFD)
  • Děj je prokládán němými černobílými „archivními“ záběry z minulosti ústavu, osobními záběry ze soukromí členů štábu a uměle vytvořeným videem z portálu YouTube. (Matared)

Reklama

Reklama