Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nebo spíše československé :) hodně dobrý kousek..věřím .. že to takhle přesně chodí.. připomíná mi to svou otevřeností a smutnou skutečností..film Mandragora.. tentokráte v dívčím podání.. jak lehce se lze dostat na šikmou plochu po opuštění decaku..je mi jasný že to není lehké najednou se o sebe starat ..když člověk nemá nikoho blízkého.. pak stačí kousek..špatná parta..a je to drogy..krádeže..prostituce.. Je to síla.. ono jako když slečna na dotaz jak se jmenujes ..řekne Shakira..už o něčem svědčí a sama si koleduje..jako pasáž když jí znásilnuji je surova..a hodně realisticka..na nic si to nehraje a ukazuje to jak to je... chudák holka zažila peklo..a nakonec skončí jako holka u tyče..další se nedozvíme... Obdivuji jak bez ostychu je film natočen..75% drsný pohled na život mladého děvčete. Pro mě velké překvapení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snaha o silný zásah po emočnej stránke sa vydarila tak na polovicu. Pomerne vierohodný dej osudu osoby, ktorá je od mala predurčená na život na ulici, v obkolesení absolútnej spodiny, skutočne vyšiel nad pomery. Preto je obrovská škoda, že sa to v závere po značnom pritvrdení, ubralo akýmsi podivným smerom, ktorý nemá žiadne reálne opodstatnenie. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Je to síla, filmařský nedostatky tu považuju za podružný a cenim ten formát. Je dobře, že to pořádně řeže do živýho. Hlavně tou scénou "kariéra na privátu", kterou autoři neodbyli jedním ze 147 způsobů na téma "to si divák domyslí". Občas je dobrý si nic nedomýšlet a ukázat vše v plný nahotě (ehm). Jak řikam, síla. (85%) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštny experiment, štúdia jednej nešťastnej existencie, od pekného decáku do nepeknej dospelosti. Neznalý pomerov môže získať dojem, že Praha je mesto slizkých predavačov hotdogov a taxikárov, čo za pekný úsmev vybavia v Prahe „pekný“ byt. Prvá polovica filmu je obyčajná, tá druhá rozhodne nie. Rozmýšľal som, kto si má vychutnať tie hororové scény a neprišiel som na to, skôr ich beriem ako výstrahu pre mladé dievčatá. O to viac som bol zmätený zo záverečného vyznenia happy-endu, a či to vlastne bol happy-end. Film rozhodne nenudí a napriek výhradám vďaka nejednoznačnosti a naliehavosti odkazu nemôžem ísť pod tri hviezdy. –––– A ty čo sa na mňa lepíš? Vypadni! ()

DanielaJ. 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní film, který chce svým obsahem šokovat- což se poměrně dost daří (4 lidé odešli během promítání). Sama vlastně nevím jak film hodnotit, je to strašně těžké a závažné téma.. Všem nám přijde, že obchod s bílým masem se nás netýká a děje se to jen někde za oceánem a nechceme si připustit fakt, že by se to mohlo dít ve vedlejším baráku. Hvězdička za téma.. 2 hvězdičky za skvělé herecké výkony především Dominiky Morávkové Zeleníkové, ale i ostatních (mně) "neznámých" herců, kteří filmu dodali na autentičnosti..... Smíšené pocity, které mi budou vrtat hlavou ještě minimálně týden..... za mě 3+ hvězdičky... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama