Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Hundert, profesor ze staré školy, zjistí, že jeho svět, který má pevně pod kontrolou, je otřesen a neúprosně změněn ve chvíli, kdy do jeho třídy vstoupí nový student Sedgewick Bell. Začíná nelítostný souboj dvou mozků, který přeroste v úzký vztah mezi studentem a učitelem, ale pro Hunderta také v životní lekci, která jej bude pronásledovat ještě o čtvrt století později. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh, který je sice plný moralizování v americkém stylu, ale zároveň je plný moudrosti. Výborný Kevin Kline dokázal ztvárnit živou postavu, kterou nemůžete nemít rádi. K tomu výborné obsazení talentovaných mladíků v rolích studentů, výborné lokace, výborný scénář a režie a máte nedoceněný snímek v podobě Klubu vyvolených. Nebýt té vyšňořené dohrávky v domě staršího Bella, bylo by to snad i pět hvězdiček. ()

AlThorKremser 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Od celkového shlédnutí filmu mně dělilo asi pět let. Před pěti lety jsem ho viděl jen z části,ale moc se mi líbil a zaujal mne. Dlouho jsem jej nemohl sehnat. Teď se to konečně povedlo a mohl jsem si jej vychutnat celý i se svou přítelkyní. Tento film jsem prožíval jako jen pár filmů. Podle mne byl nejlepší v tom,co si jeho divák odnesl. Postava profesora Hunderta byla úžasná. Volba herců velmi dobrá. Tomuto filmu chybělo opravdu jen málo ke 100%. Takže 97%! ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Po stopách Emila Hirsche.. "Klub vyvolených" je přesně ten typ filmu, který se hodí na deštivé nedělní odpoledne - neurazí, nenadchne.. Vidět jej můžete, ale kdyby jste se k němu nedostali, tak se nic neděje.. Kdyby nebyl snadno srovnatelný s mladším snímkem " Společnost mrtvých básníků", kde navíc hraje můj oblíbenec Robin Williams, tak by asi udělal více parády.. Obsazení ústřední dvojky - Kevin Kline a Emile Hirsch - bylo výborné, ale scénář spíše nudil.. Příběh klouže po hladině a všechny "dramatické" zvraty působí mělce.. Bavila mne pointa postavená na skoku v čase.. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Hodně hezký film o staré škole, o světě slušných studentů, který je narušen příchodem jednoho individua. Zásádovost učitele je otřesena po podvodu studenta, kterém natolik věřil a dokonce pro něj byl schopen podvádět. To se mu vrátí ještě po pětadvaceti letech. Nakonec se k němu nejlépe zachová student, který byl sám obětí jeho podvodu. Opravdu příjemný filmový zážitek. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil za svá studijní léta žádného učitele, který by dokázal strhnout studenty a přimět je se s chutí učit. Těžko říct, jestli je to možné jen na filmovém plátně, ale s Kevinem Klinem by mě ta historie taky bavila. On ale nezaujal svým přístupem pouze studenty, ale i mě jako diváka. Jeho herecký projev je neskutečný, když měl na konci slzu na krajíčku, pomalu jsem ji tam měl taky. Tak trochu přehlížený film, což je škoda. Vždyť už oscarový herec v hlavní roli, dva mladíci, kteří se nyní značně prosazují a hudební skladatel, jehož hudba je vždy na špičkové úrovni, musí vyvolat zájem. Film mi neskutečně sedl, proto s hodnocením nebudu nijak šetřit. 90% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama