Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (721)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden kanibal a tentokrát to není Hannibal Lecter. A nějací američtí studenti se rozhodli natočit shodou náhod opět ve stylu Blair Witch dokument o kanibalismu na Ukrajině v době hladomoru. A to neměli dělat, protože kanibal má pořád hlad.... Atmosféra 80%, námět a děj 70%, poměrně milé překvapení, tedy aspoň pro mě. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pár úplných zbytečností (kočka, digitální čmoud a jiné) kompenzuje nejsilnější faktor snímku; prostředí. Ta hnusná, rozpadající se chalupa uprostřed hustého lesa vyvolává respekt už za světla. Za tmy je to hnus o to větší. Téma kanibalismu a Čikatilova případu celkem zajímavé a solidně využité, v některých momentech bych se však nebál o něco víc přitlačit na pilu. Je sice fakt, že při lekacích scénách si zvukař hodně pomáhá maximálním "vohulením volume", ale kýženého efektu několikrát i dosáhne. V závěru je to pak už slušná adrenalinová jízda. Takže ano, v subžánru FF rozhodně to lepší. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od Ghoula jsem nečekala žádný zázrak, a proto jsem také nebyla zklamána. Petr Jákl natočil standardní "Found Footage" podívanou, zasazenou do ponuré zimní (U)krajiny. Herecké obsazení si zvládl vybrat na výbornou, mně se však nejvíce líbila Inna Belikova coby spiritistické médium Inna. Nikdy jsem nepochybovala o tom, že Andrej Romanovič Čikatilo byl opravdu asi ten největší magor a úchyl mezi sériovými vrahy. A že jsem do nich jednu dobu byla dost "zažraná", takže jsem přečetla mnoho knih, v nichž jsem poznala skutečně ty "nejtěžší kalibry." Řekla bych, že Ghoul nepřináší nic objevného v rámci žánru, stejně tak, jako se jedná o jeho slušný přídavek. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Konečne našinec, ktorého žánrovky nie sú handicapované východoeurópskou zaprdenosťou, majú gule a sú predateľné globálne. Univerzálne fungujúci horor hollywoodskej paranormálne-blairwitchovskej školy, režijne lepší než väčšina jemu podobných, napr. Chernobyl Diaries, The Dyatlov Pass Incident (čo Jákla pasuje do postu lepšieho režiséra než je Renny Harlin :-) Film je poskladaný z vecí, ktoré už sme videli inde, ale funguje. Hlavne vďaka pojmu “Čikatilo", z ktorého už pri vyslovení mrazí. Škoda, že sa jeho meno nezačne vo filme prepierať skôr, rozjazd mohol mať silnejšiu atmosféru. A škoda, že s tým Jákl neprišiel skôr. Dnes bude jeho film iba jeden z mnohých. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hladomor na Ukrajině, kanibalismus a Čikatylo. Až si člověk říká, že s takovými ingrediencemi by to nedokázal zkurvit snad ani Srstka. A ejhle! Péťa asi přičinlivě polykal, a tak mu židácký producent Robert půjčil hájosmičku, aby před ní mohl nechat devadesát minut čurákovat partičku nesympatických, afektovaných, ochotnických Američanů, co řvou Eaten, Eaten a bafají na sebe gumákama a kotletou z nuceného výseku. Opravdu jsem nechápavě kroutil hlavou, když jsem viděl ten sáhodlouhý seznam příživníků, kteří se na tom podíleli a z určitě príma předraženého výletu na Ukrajinu přivezli něco, co by zmáknul za maminčino kapesné i Jakub Smutný jen s mobilem, pár debily a vykuchanou kočkou v libovolných vidlích Broumovského výběžku. Asi nějaký grant na podporu zaměstnanosti nebo co. No nic, je čas jebnout Jákla jeklem, popřát mu mnoho alespoň kaskadérských úspěchů a otočit se na druhý Bok. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Diváci o filmu slyšeli až nedlouho před premiérou záměrně, celá produkce totiž probíhala v utajení. Všichni měli ve smlouvě přísnou podmínku mlčenlivosti. (Zdroj: idnes.cz) (oje)
  • Natáčení sexuální scény nelze označit jako hladké, své by mohla vyprávět Alina Golovlyova„Dodnes netuším, co se stalo představitelce Kataríny Alině, ale přímo na place dostala po prvním pokusu o natočení této scény záchvat pláče. To se okamžitě přeneslo i na jejího hereckého partnera, kterého situace v temném prostředí paralyzovala, a vzal si do hlavy, že za její stav může on," nechal se slyšet Petr Jákl ml. (Zdroj: blesk.cz) (oje)

Reklama

Reklama