Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (722)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Veľa povyku pre nič. Teda nie tak celkom. Jáklovi sa podarilo natočiť obstojný found footage film, ktorý je prakticky zameniteľný so špičkovou americkou produkciou. Je však toto pochvala? Hoci sa môže oprieť o aktraktívny námet, scenáristicky ide o rutinnú záležitosť. A keďže miesto českým hercom zaberá americké obsadenie, pojem zameniteľnosť nadobúda nový význam. Identický výsledok sa podarilo dosiahnuť už pred troma rokmi slovenskému Zlu a ten pritom vsádzal čisto na domáce kulisy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Český horor s americkým obsazením odehrávající se na Ukrajině a přes všechnu snahu se Jáklovi výraznější zářez do zoufale poloprázdné hororové pažby naší země nepodařil. Ghoul je jen sterilním found footage, kterému se vůbec nedaří v tomhle již trochu zatuchlém žánru vykřesat nějakou jiskru, a to nepatřím k jeho nenávistníkům. Vystačil bych si totiž s dobře zvládnutým řemeslem, kde by děsivost mohla přes veškerý třes hrát prim, jako třeba v profláklém Blair Witch, švédské poloamatéřině Det okända. či velmi dobrém slovenském Zlu (bratrům je tedy pořád co závidět). Jákl však naštěstí nevsadil jen na budování hrůzyplné atmosféry, které se mu vůbec nepovedlo, ale přisypal i nějaké to syrové kucháníčko a tam už se mu kupodivu vedlo mnohem lépe. Jinak američtí uječenci, ač vcelku bídní, byli dle mého názoru pořád lepší volbou než česká herecká smetánka, která by se snažila z obyčejného hororu dělat inscenaci pro nedělní večery na ČT2. Ve srovnání se zbytkem světa sračka, ale zároveň možná i naše první vlaštovka. Horror Challenge Tour 2016 ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Chvála ze všech stran a přitom výsledek nic moc. Žádné pocity to ve mě nevyvolalo, spíš jsem byl rozčarovaný hlavně z těch zvuků, které měly strašit a přitom byly vloženy do míst, která zdaleka strašidelná nebyla. Prostě úplně mimo. Rozhodně první v pořadí, kde jsou lekací zvuky nejvíce přepálené ze všech filmů, co jsem kdy viděl a díky tomu kvalita snímku prudce klesá. A pokud se spoléhá pouze na lekací zvuky a není vytvořena hororová atmosféra a děj, tak je to špatně. Taky mi to chvílema připomínalo Blair Witch... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nuže, oficiálně oznamuji, že Ghoul je první horor "české" produkce, u kterého jsem se fakt bál. Už jsem si myslel, že Found footage horor vymřel, hlavně co se týče "scénáře", ale jsem moc rád, že mě Petr Jákl přesvědčil o opaku. Milé překvapení. PS: Rozhodně se na toto vydejte do kina, dokud to jde. Atmosféra na plátně ve vyprodaném sále byla vskutku úžasná a impozantní. Doma u obrazovek televize atmosféra stoprocentně nebude taková jako na plátně. Ostatně tak je to s každým hororem. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na česko-ukrajinské poměry bezesporu slušné. Bohužel, příliš se člověk během sledování bát asi nebude. Ve většině případů snad vůbec. Není totiž čeho. Filmových nedostatků zde bylo tolik, že by se z nich v pohodě najedla celá Ukrajina v dobách válečných. Nejvíce bych snad pohanil český dabing, který je prakticky neposlouchatelný. Naopak se mi líbilo šeredné prostředí, kde se vše odehrávalo, za to dávám palec nahoru. Lekačky jsou výhradně zvukové. Pokud na film koukáte s dostatečnou hlasitostí, tak možná sklidí nějaký úspěch. V ostatních případech těžko! Herci a herečky také nejsou zrovna držiteli cen za sympatie. Dokonce to celé není ani za mák originální. S přivřeným okem to nevidím na víc než 2 hvězdy. S tím, že ta druhá je celá pochroumaná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Na 4 roky trvající produkci filmu se podílela řada ostřílených hollywoodských tvůrců. Jako výkonný producent se pod film podepsal Rob Cohen, který produkoval Čarodějky z Eastwicku (1987) a režíroval snímek Rychle a zběsile (2001), koproducentkou byla zase Nancy Bishop, která se zase starala o casting filmu Mission: Impossible (1996). (Zdroj: lidovky.cz, rozhovor s tvůrci na premiéře) (oje)
  • Natáčení sexuální scény nelze označit jako hladké, své by mohla vyprávět Alina Golovlyova„Dodnes netuším, co se stalo představitelce Kataríny Alině, ale přímo na place dostala po prvním pokusu o natočení této scény záchvat pláče. To se okamžitě přeneslo i na jejího hereckého partnera, kterého situace v temném prostředí paralyzovala, a vzal si do hlavy, že za její stav může on," nechal se slyšet Petr Jákl ml. (Zdroj: blesk.cz) (oje)
  • Zvlášťní spojení se skutečnou postavou ukrajinského kanibala Čikatila má představitelka jedné z hlavních hrdinek Alina Golovlyova„Zvláštní je, že když jsem byla malá, příběh o masovém vrahovi a kanibalovi Čikatilovi jsem znala, někdo mi ho vyprávěl. Právě on byl mou dětskou noční můrou, bála jsem se ho nejvíc na světě. A teď jsem se s ním znovu setkala, téměř tváři v tváří. Ano, je to děsivé. Jako bych se probudila do noční můry," svěřila se agentuře Herminapress. (Zdroj: blesk.cz) (oje)

Reklama

Reklama