Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Brumbálova tajemství jsou první díl ze série Fantastických zvířat, který mají nějaký vyprávěcí koncept a dostaneme se k nějakým závěrům. Vizuálně se mě film líbil, kouzel mě v něm přišlo méně než v druhém díle, ale zase jsem si  je užil. Pokud jde o postavu Grindelwald nemohu si pomoci, ale všude chválený Mads Mikkelsen mě vůbec nesed. Já samozřejmě vím, že je to top herec, ale Depp mě svou obličejovou mimikou bavil mnohem, ale mnohem víc navíc z něj šlo takový čistokrevný zlo, z Madse nešlo nic. Což je trošku problém nejde jen o to vyměnit herce a jeho tvář, ale že se najednou ta samá postava chová o 100% jinak než dříve. Ostatní postavy si naopak polepšily. Už to nejsou jen figury vyskutjicící se v hezkým vizuály, ale začínají mít svůj smysl a propsanost. Vizualita sice stále vítezí nad vším ostatním, ale v klidu můžu říct, že tenhle díl mě konečně docela i bavil a zajímal. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jako prkýnko bez hajzlu. Potřebu vykonáte, ale očividně tam chybí to důležité. Jediné tajemství, které se tak za dvě a půl hodiny dozvíme, je to, že Brumbál je buzna. Skutečnost, že Redmayne je slizký neherec, na kterého se nedá koukat, a vypadá, jako když má zaražené koště v prdeli, známe již z dřívějších filmů. Tedy to shrnu. Film k hovnu. Zvěře tam zas tolik nebylo, zato sraček až moc. Paní Rohlíková už by se na to měla vysrat. 35% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kouzla a čáry ve fantaskním světě ještě před Harry Potterem vstoupily do svého třetího závěrečného dějství. Zločinec nad zločinci Grindewald (Mads Mikkelsen) je zbaven veškerých obvinění a natrvalo se usadil v Německu, kde jsou znát totalitní tendence. Mlok Scamander však pod vedením Albuse Brumbála podniká misi, která má mocného temného kouzelníka zastavit. Trojka trvá přes dvě hodiny a je vesměs zbavena spektakulárnosti, takže divák, který čeká od filmu příval akce a dynamiky, bude muset stáhnout krovky a podstoupit roztahané dějství, kdy se občas děje něco nadpřirozeného, vypadá to technicky precizně provedené, jen to jaksi nestrhne a nenabudí na příští scénu. Ke všemu se vyřítí spousta postav, ve kterých nebude panovat stoprocentní přehlednost. Eddie Redmayne  víceméně stále funguje jako průvodce fantaskním dobrodružstvím. Postupně je ale vytláčen výraznější hereckou osádkou. Dan Fogler v roli chrabrého pekaře stále touží spočinout v klíně sošné Alison Sudol. Jude Law coby mladší Brumbálova verze má nutně bratra (Richard Coyle), bratra má i Mlok, ten se na chvíli ztratí, ale najde se, Callum Turner se představí v této roli. Tajemný Ezra Miller také sehraje svoji podstatnou roli. Nesmí chybět i nějaká ta užiteční čarodějka, takže šup sem s kakaovou Jessicou Williams. Postav je opravdu přemíra a skoro se nelze vyznat a orientovat v jejich motivacích. I třetí dějství sepsala J.K Rowling a poprvé k sobě přibrala i scenáristickou posilu, jmenovitě Stevea Klovese, ustáleného psavce dobrodružství o Harrym Potterovi. Takže by se mohlo předpokládat, že tihle dva sepíší něco mimořádného. Film na mě povětšinou působil vyspěleji než předchozí dva příspěvky, dokonce se objevily i prvky propracovanosti fantaskního světa, jenže žádná ze scén není dostatečně rozmáchlá, aby celek neměl náběh znudit mladší publikum. Je třeba také mít na paměti, že režisér David Yates se nikdy příliš nevyžíval v dynamické akci, vždy mu šlo především o poutavé podání příběhu. Ta poutavost je tentokrát permanentně narušována skoky od jedné postavy ke druhé, chybí tomu větší řád a přehlednost. Po technické stránce je to jako vždy precizně odvedeno. Rozlučka s trilogií nikterak mimořádně úchvatná, s nevelkým obsahem akčních scén, ovšem i tak přijatelná. 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Fantastická zvířata aneb jak dokonale zakončit pentalogii třetím dílem. U dvojky jsem tenkrát vyhrožoval, že na trojku už nepůjdu a to jsem také po zničujících recenzích dodržel (zvlášť po příslibu výskytu na Hbo Max po 45 dnech). Faktem je, že mě Brumbálova tajemství neštvala tolik jako tenkrát ta Grindewaldova, ovšem tak po 90ti minutách už jsem se začínal silně nudit a opět nemůžu nevypíchnout trend nesmyslně natahované stopáže. Jsem rád, že dali víc prostoru Judu Lawovi, kterého skutečně můžu, naopak si myslím, že přeobsazený Mads Mikkelsen je v roli hlavního padoucha horší a dost přetváří postupu tak ji ztvárnil nyní omilostněný Johnny. Jistě, Mads je vynikající herec a odehraje to svoje, ale je to poměrně nudná volba. Zbytek jsem celkem zkritizoval v předchozích dílech a to platí stále.  PS : je skutečně kruté, jakým způsobem zeštíhlili roli Katherine Waterston, toho času stěžejní postavě této série. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát viděná, bezskrupulózně zplagiátovaná a poměrně slaboduchá vykrádačka Gerarda Durella neutěšeně pokračuje, protože neumětelská kopírka Rohlíková s neutuchající kompulzivní potřebou omílat furt to samé dokola ne a ne umřít. Ovšem poté, co z toho naprosto spravedlivě po bolševicku vybagridovali Deppkovic Jeníka za to, že nade vši pochybnost týral domácí mazlíčky, protože mu srali do postele, to kapku zesvižnělo a zhlavopatiodnělo, a ač je Hengist, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct Dumbledore, pořád bezpáteřní buzna, Mad Mikymaus nemá co hrát a zženštilý Edý xichtem plaší i ty nejotrlejší masařky, je to daleko méně debilotvorné i demagogizující než libovolný Fantastický Spájdrgej a kde ho pohřbít. 2,50000001. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Rozpočet filmu činil 200 milionů amerických dolarů, což z filmu činí jeden z nejdražších projektů série „Wizarding World“. Zároveň je však tento snímek nejméně výdělečným dílem tohoto univerza – jako jediný ze série nepřekonal v USA hranici 100 milionů dolarů (utržil zde 95), celosvětově pak vydělal „pouze“ 407 milionů. (fiLLthe3DD)
  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Grindelwald (Mads Mikkelsen) jede davem, můžeme zahlédnout na jednom z plakátů znak Prince dvojí krve, který můžeme znát už z Harryho Pottera (2009). (KGBelik)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama