Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

Toren 

všechny recenze uživatele

4,5/10. Nerozumím, jak kdysi neuvěřitelně přitažlivý svět může nyní působit tak nudně, nezajímavě, sterilně a bez nápadů. Věci se dějí zcela nahodile a mnohdy bez vysvětlení, skvělý herci vypouštějí prázdné fráze, velkolepých záběrů je poskromnu a značka definitivně ztrácí půdu pod nohama a přichází o své kouzlo. Jeden z nejodfláknutějších blockbusterů poslední doby. Výhoda oproti dvojce? Má to rychlejší tempo, o něco lepší strukturu s dramaturgií a alespoň jedno zvíře opodstatňuje důvod, proč se tahle série nezbavila svého názvu. Jinak by ale bylo daleko lepší, kdyby Mlok dostal vlastní příběhy a tohle se definitivně trhlo jinou cestou. Smutný. Fakt smutný, protože základy jsou výborný. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

První díl kladl zbytečně velký důraz na "zvířata", dvojka byla lepší, ale přece jenom docela překombinovaná... zato tento třetí díl konečně dospěl k té správné filmové "rovnováze" a musím říct, že z celé trilogie se mi líbil nejvíc. Příběh drží pohromadě, atmosférou je to najednou o něco blíže pohádkovému kouzlu původního Harryho Pottera, a především mě potěšil vývoj některých postav. Na prvním místě jednoznačně Brumbál, který v podání Juda Lawa dozrál konečně do stavu, ve kterém v něm vidím toho "budoucího" potterovského Brumbála. Dále musím kupodivu říct, že "nový" Grindelwald byl vlastně skvělou volbou. V tomto příběhu, kde se odhaluje delikátní vztah s Brumbálem, mi tam Mads Mikkelsen seděl mnohem více, než kdyby ho nadále hrál Johnny Depp. Agresivnější projev byl vyměněn za větší jemnost a umírněnost (přesto však jistá záporácká zlověstnost nechybí...). No a Eddie Redmayne v roli Mloka Scamandera s jeho nesmělým klukovským vystupováním byl sympatický jako vždy! Pobavila scéna s mimikrami. Celkově musím říct, že je dobře zvládnuté propojení akce s jinými nosnými scénami a i konec je takový hezky potterovský. Nemluvě o tom, že se vrátíme trochu i do Bradavic a uvidíme třeba mladou McGonagallovou. Vše ale pěkně v kontextu doby před Druhou světovou válkou včetně určité míry melancholie a nejistoty. Jak už jsem zmínila na začátku, za mě jde o "vyvážený" filmový zážitek, kde všechno má své místo a pasuje to do sebe. Byla jsem mile překvapena. ~(4,3★)~ ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vypadá to pěkně, zní to pěkně, efekty a kostými jsou špičkový, má to užasný herecký ansámbl, má to momenty u kterých by člověk měl epičností nebo dojetím plakat, přesto máte pocit, jakoby jste sledovali prázdné plátno a necítíte VŮBEC NIC. Proč? Scénář a režie. David Yates není špatný režisér, ale po 7. filmech z kouzelnického světa musím říct, že mě jeho styl opravdu nebaví a jeho režie není nosná ani v případě slabších scénářů, ze kterých má vycházet. Rowlingové ještě nedošlo, že psát knihu a scénář jsou dvě velmi odlišné disciplíny. Film by měl gradovat, scéna by měl a budovat další scénu, ale to se tu neděje. Takřka u 75% filmu nedává smysl proč sledujeme to co sledujeme, je to výplň, která není podstatná a nedává smysl ani v rámci scén, natož mimo ně. Ano! Jsou tu zábavné sekvence, ale k čemu to je, když si pak uvědomíte, že v rámci většího příběhu je to jen výplň, která se ani nesnaží budovat vztah mezi postavami. Prostě nulová výstavba postav a momentů, díky tomu to je tak prázdný a nezasloužený. O sérii Fantastických zvířat by se mohla udělat celá studie na to, jak nedělat spin-offovou sérii, už jen ten název Fantastické zvířata, by se dal rozpitvávat hodiny, ale to už zabředávám někam, úplně jinam. 4/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nic se nestalo. Všichni bez závažnějších problémů propluli nástrahami no a nějak to prostě dopadlo. Rowlingová umí vyprávět jen už prostě nemá o čem, respektive si pořád něco šetří do dalších dvou dílů. Kdy budou kouzelníci kličkovat mezi tanky na bojištích druhé světové války? Yates navíc nenabízí žádnou invenci a jede pořád tu samou písničku od pátého Pottera. Největší Brumbálovo tajemství je pouze potvrzením dávných spekulací a Law nemá moc s čím pracovat. Mikkelsen nemá skoro co hrát a většinu času jen mazlí čínského kolouška. Zbylý ansámbl pochoduje z místa na místo pardon, se přemisťuje podle Brumbálova tajného plánu, který je tak tajný, že ho nechápe nikdo, včetně diváka. Ani ten Dan Fogler už nedokáže zabavit. Do čtyřky dejte tanky vs kouzelníky a nového režiséra, jinak to netočte. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Viděno v kině. Bez nějakého hlubšího rozepisování je to fajn nostalgická podívaná ze světa Harryho Pottera a každý velký fanoušek by tento film měl alespoň trochu ocenit. Chápu, že to každému asi nesedne nebo bude mít pocit zbytečnosti, ale co už. První fantastická zvířata jsou za mě úžasné, druhý díl je už trochu dějově slabší, ale stále je to obstojná zábava a totéž můžu říci i o téhle trojce. Příběh je prostý, ale celý ten konflikt s Grindelwaldem se mi líbil. Mikkelsen tu postavu hraje mnohem lépe než Depp. Totéž můžu říci i o představiteli Brumbála. Ostatní herci včetně Mloka nebo Kowalskyho nezklamou. A ani ta absence jedné hlavní ženské postavy mi tu moc nechyběla. Film má spoustu odkazů na Harryho, včetně ptáka Fénixe, smutného vyprávění co se stalo Arianě, dvojitý výlet do Bradavic (i do komnaty nejvyšší potřeby) apod. Film je dlouhý, ale já se nenudil. Třeba ta atmosféra v Německu byla docela temná. Finální souboj Brumbál vs Grindelwald je pojat spíš tak pateticky, ale určitě jsem si nestěžoval. Co bych tedy vytkl? Moc toho není, ale třeba to pravé kouzlo, resp používání kouzel už nepůsobí tak úderně. Např kletba Cruciatus se moc ve finále nepovedla, ale tak dobře. Efekty jsou sice už od Yatese ohrané, ale dostačující. Nejvíc se mi asi líbil úvod. Konverzace dvou velkých kouzelníků a následná scéna s mlokem, jak ho poté odnáší to zvíře do oblaků – to bylo super. A hudba? Určitě nezklamala a i se odrazilo pár známých skladeb z HP. Takže, určitě bych uvítal další díl, jen bych věnoval ten HLAVNÍ SOUBOJ Brumbála s Grindelwaldem už méně prostoru. Takto to bylo využité až až. Z kina jsem odcházel spokojený (na Pottera se to teda nechytá), ale jinak si nemůžu stěžovat s ohledem na to jaké jsou většinou horší recenze. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Finální scény se původně měly natáčet v Riu de Janeiru v Brazílii, ale to nakonec bylo změněno na Bhútán kvůli pandemii covid-19. V pozadí filmového Bhútánu je však stále vidět spíše Brazílie, než tibetské hory. (hansel97)
  • Rozpočet filmu činil 200 milionů amerických dolarů, což z filmu činí jeden z nejdražších projektů série „Wizarding World“. Zároveň je však tento snímek nejméně výdělečným dílem tohoto univerza – jako jediný ze série nepřekonal v USA hranici 100 milionů dolarů (utržil zde 95), celosvětově pak vydělal „pouze“ 407 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Ve scéně, kdy se Brumbál (Jude Law) potká poprvé s Credencem (Ezra Miller), si ve výloze můžeme všimnout modelu Titanicu. (KGBelik)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama