Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (675)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Oproti českým pohádkám možná trochu kýčovitější, ale naprosto mě svým celkovým vzhledem film uhranul. Emma Watson je úžasná, celou dobu je sice obklopená hlavně geniálními triky a CGI postavami, ale nevadí mi to a ve finále je to velmi vtipné a muzikálová čísla až famózní. Condon je evidentně umí a pokud jsem hrané Popelce dal 4, tak tady na tu 5 prostě musím! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Původní animovaná verze je jedna z mála disneyovek, které jsem bohužel neviděla, a myslela jsem si, že vidět rovnou tohle jako alternativu by se mi mohlo líbit o to více. Bohužel jsem ale dospěla k názoru, že by naopak bylo lepší původní disneyovku znát, a film by mě pak o to víc bavilo sledovat s tím, že srovnávám, jaké to oproti kreslené verzi je. Je dost možné, že původní Kráska a Zvíře od Disney působí jako klasická pohádka kouzelně, tady mi to ale nesedlo. Stylem mi to přišlo, že to zřejmě jen kopíruje příběh a scény tak, jak už byly zrealizované v animáku. Od hrané verze bych ale čekala přece jenom něco víc, než jen jednoduchý pohádkový příběh, jak už ho lidé znají. Chce to nějakou přidanou hodnotu, nějaké ozvláštnění. Emma Watson byla sice v této roli krásná, a celkově vizuální efekty byly dost propracované, ale jenom ten hezký vizuál mi zkrátka nestačí. Krom toho, zpívané scény působily v této verzi zdlouhavě, někdy až nudně. Něco zásadního mi tam chybělo a emočně mě to moc nezasáhlo. A to mám přitom pohádky ráda. ~(3,3)~ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád kreslenú rozprávku od Disneyho a táto takmer verná kopia tiež nie je zlá. Bavili ma identické scény s rovnakou hudbou len tento krát v hranej podobe, doslova som si to užíval a hľadal čo a kedy zmenia. Občas mi to nevadilo, ak pridali nejakú hudobnú vložku, alebo dejovú linku a občas aj áno, keď som videl pridaných hercov tmavej pleti, ktorý sa mi sem absolútne nehodili. Trošku ešte zamrzí ta zbytočne dlha stopáž, ktorá by miestami potrebovala zostrihať pre lepšie tempo, ale inak som spokojný a bavil som sa. Casting sa podaril, krásna Bella, Hermiona a hlavne ta Emma Watson mi výborne zapasovala, ostatný väčšinou iba prepožičajú hlas, okrem famózneho Gastona v podaní Luke Evansa, ktorý spestrí každý jednu scénu. Kamera, vypráva, masky, kostýmy a celkovo vizuálna stránka je nádherná a doslova každý jeden dolár je tu vidno. Potešila ma aj pôvodná hudba a pôvodný skladateľ Alan Menken, niečo malo nového sa podarilo zložiť, ale hlavne ta pôvodná hudba tu je a je opäť super a vynikajúco pasuje. S inou hudbou by to už proste nebolo ono, už by tam chýbalo to čaro. Zručnejší režisér by možno dokázal popracovať ešte trošku viac na emóciách, ale inak som spokojný a Disneymu sa po Popoluške podarila ďalšia hrana rozprávka. Obľúbený soundtrack: Transformations. 80% - 4* ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si nedovedu představit, že by šlo Krásku a zvíře natočit lépe. Kostýmy jsou krásné, výprava velkolepá, nápady neotřelé (vystřelující klávesy!), obsazení skvělé, animace nábytku nádherná. A jelikož se považuji za emancipovanou ženu, musím uznat, že pohádky, kde hlavní hrdinka nečeká pasivně na záchranu a kde je naopak ztvárněna jako sebejistá, sečtělá, přemýšlivá dívka/žena, jsou mi více než sympatické. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Marcový Disney film tohto roku je "Beauty And The Beast" remake, ktorý vyzeral skutočne magicky. A tak som sa chcel vrátiť do detských čias s týmto filmom. A musím povedať, že filmu sa to skutočne podarilo. Mám pocit, že niekedy v roku 1995 som bol na "Beauty And The Beast" zo školy v kine a ten film som si zamiloval. A tento film má podobné čaro. Skladby sú také isté, scénky na seba nadväzujú rovnako a musím povedať, že aj atmosféra filmu je dodržaná. Takže reálne je to rovnako vynikajúce ako originál, že? Žiaľ nie. A to najmä z dvoch dôvodov. Prvým je otázka - "Je vôbec nutné, aby tento film existoval pre niečo iné, než aby zarobil peniaze?" Priznajme si, že Disney robia tieto remaky len preto, aby mali nejaké isté zárobky. Lebo všetky predchádzajúce akosi peniaze zarobili. Ale na druhú stranu som si pri tomto filme povedal jedno. Ak by som tento film nikdy predtým nevidel, stále by som si ho užil ako film sám o sebe. Pretože ma skutočne do tohto magického sveta vtiahol presne tak, ako som čakal. Vďaka skvelej muzike, skvelej vizuálnej stránke filmu a nádhernými exteriérmi. Plus Emma Watson ako Belle je absolútne vynikajúca. A dokonca mám pocit, že ani dabing nie je najhorší. Kevin Kline ako otec Belle je skvelý. Ale aj ostatní herci tomu dávajú správnu charizmu a skutočne som si tieto postavy začínal užívať stále viac a viac. Úvodná skladba ma síce akosi v slovenskej verzii nenadchla, ale potom to už skutočne stálo za to. A všetko čo som vo filme chcel mať som v ňom dostal. Druhý problém je ale trošku závažnejší a to je pre mňa plynutie času v tomto filme. Kým v originále sme absolútne nepoznali ako plynie čas, tu máme naznačené, že to veľmi dlho nie je. Pretože Gaston hľadal otca Belle v lese dokopy 5 dní. A hoci je možné, že čas plynie v zámku úplne inak než v realite a preto sú aj ľudia z dediny stále rovnako starí ako zakliati hrdinovia na zámku. Lenže potom to už je pre mňa neskutočne komplikované rozprávanie a vôbec sme ho nepotrebovali. Pretože v originále to bolo spracované predsa vynikajúco. A nepotrebujeme to tu nejako komplikovať a zavádzať divákov. Prešlo 5 dní, kým na zámku to boli mesiace? Potrebujem si dávať takéto otázky pri pozeraní filmu? Nie, to rozhodne nie. Celkovo som si ale film náramne užil a pripomenul som si aj magické časy, keď som ako malý chlapec videl prvýkrát animovanú verziu. Ak však chcete názor, ktorý film by som odporúčil viac, tak potom jednoznačne animovanú verziu. Tá je podľa mňa oveľa magickejšia. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Při natáčení bylo spotřebováno přes 8700 svíček (jinak řečeno 265 200 centimetrů vosku). (Zdroj: Falcon)
  • Teaser trailer k filmu videlo v prvý deň od zverejnenia rekordných 91,8 milióna divákov. (ambron)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama