Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle opravdu není Cesta ven z toho (kr)kavčího deliria.. Výborná rádoby moderátorka i estrádní koncept celého projektu, tradiční plky vítězů, z nichž naprosto vybočoval jen vtipný a celý večer bezprostřední Ivan Trojan.. Navíc mě dlouho samotný výběr některých oceněných, byť naprosto očekávaný, v rámci Českého lva tak nerozladil !! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Český, respektive ROMSKÝ LEV 2014 se nesl v duchu naší tolik utlačované menšiny. Naše romská, "integrovaná" populace mate nejen naše politiky, nyní ovládla i morální logiku / uvažování naší Filmové akademie, která dala přednost ukázce žití našich diskriminovaných (spolu)občanů z pohledu jejich očí, před dobovým, velice zručně zpracovaným filmem, z pohledu profesionální sportovkyně. Je smutné, aby si film se scénářem, jako má Fair Play, se kterým bylo zároveň předem počítáno, jako s největším favoritem pro získání několika lvů, v různých kategorií neodnesl ani jednoho Českého lva. Získal pouze ocenění diváků, respektive uživatelů ČSFD.cz. Zde je krásný příklad toho, co si myslí lid a ne morálně zaujatí rádoby znalci českého filmu. Podobnou morální zaujatost jsme mohli spatřit i v minulém roce, při udělení Oskara za Nejlepší film, kde si ocenění odnesl film zabývající se rasovou nenávistí tehdejších, amerických otroků. Bohužel, v dnešní době mají jakákoliv filmová ocenění (nejen v Čechách) v sobě čím dál více zakořeněný morální či politický podtext. O výsměchu českého Státního fondu kinematografie k filmu Fair Play a následná plná podpora Cesty ven radši ani nemluvě. Český film rok od roku padá do hlubin hanby. V každém ročníku se samozřejmě najde pár velice kvalitních filmů, v tomto roce se mi například nejvíce zalíbil Mádlův debut Pojedeme k moři, který se bohužel musel poklonit před kým jiným, než před cigánskou Cestou ven, jehož tvůrci ve svých děkovacích projevech prakticky nabádají celou NAŠÍ republiku pro sklopení hlav a uctívání jejich způsobu žití a nechat si mazat med okolo h*by. Bravo pánové, to se vám vážně "povedlo". _____ Porota alespoň dokázala ocenit technickou stránku Svěrákových Tří bratrů. To bylo, co se týče ocenění snad jediné pozitivum večera. A co se týče celkového dojmu z celého průběhu tohoto galavečera v pražském Rudolfínu, bez zaujetí výsledků ocenění, jsem nadmíru spokojený. Rozhodně více než minulý, dle mého názoru nezvládnutý ročník. __________ PS: Zkoušel jsem si před vyhlašováním cen tipnout vítěze. Jelikož jsem marně věřil v to, že film o romech nebude mít takové ambice pro zisk hned několika lvů, je výsledná úspěšnost (logicky) velice tristní, a to pouze 6%. Výsledky i s mými tipy, můžete zhlédnout ZDE! | 65% (3*) | ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Poprvé, kdy předávání Lvů nebylo trapné! Lucie Výborná působila přirozeně a decentně, líbila se mi moc. Publikum se bavilo, Rudolfinum je krásné, holky z Hamburku mě pobavily, scéna i medajlonky nominovaných byly vkusné a co se týče oceněných snímků? Také jsem fandila filmu Fair play. Zde se ale hodnotí úroveň pořadu a ne rozhodnutí akademie... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Teď už asi nikdo nemůže remcat, že to nebylo důstojný. Zase to ale bylo sterilní jako klub vousatejch feministek. Za Vachlera to bylo v posledních letech často za hranicí trapnosti, člověk ale nikdy nemoh vědět, co ho čeká a vždy se aspoň pár dobrejch míst našlo. Takhle je to jenom nuda, jakkoli profesionálně odvedená. ()

Borrtex odpad!

všechny recenze uživatele

Představení jako takové bylo dobré i moderátorka se velmi snažila a rozhodně to na mě udělalo větší dojem než ostatní ročníky. Ale co se týče cen samotných, tak jsem nesmírně zklamán. Fair Play se objevilo jen dvakrát a NEZÍSKALO ani jednoho lva? A kde je Pojedeme k moři? No to snad ne?! A co tam dělá podprůměrná Díra u Hanušovic? No hrůza.... Ještě lépe to vystihuje komentář uživatele: VášaVF :-) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama