Reklama

Reklama

25. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Adela Vinczeová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. Jubilejní předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 10. března 2018 od 20:00 hodin v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 15 nominovaných filmů z celkem 51 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2017. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Vítězové budou v tomto roce oceněni novou soškou, křišťálovou trofejí v podobě lva, navrženou u příležitosti jubilejního 25. ročníku Rony Pleslem. Předávání cen jistě zpestří hudební vystoupení a zajímavé osobnosti české a slovenské kinematografie v roli předávajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Potešilo ma, že opäť moderovala Adela, je fakt výborná, vie byť pohotová a vynájde sa v každej situácii. Jej humor je presne moja parketa. Vtip s Mečiarovou pesničkou jej vyšiel dokonale, výborne som sa bavil. Odkazy politikom mi až tak neprekážali, nebolo toho zas tak moc a súčasná situácia si to asi vyžaduje. Hudobný doprovod nič moc, píšťalka pre kecálkov bola dosť otravná a zvukovo nepríjemná, myslím, že stačilo jemne začať hrať a nie brkať na nervy. Minulý rok to bolo o dosť lepšie. Ceny sú myslím v správnych rukách. Zuzana krónerová si to určite zaslúžila a bolo cítiť i úprimný potlesk z hľadiska, takže hádam nikomu nevadilo, že to zhrabla Slovenka. Veľkú radosť mi urobil krásny song . 70%. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Už loňské výroční ceny byly ostudou, když ignorovaly docela slušné snímky, které vznikly a vše se nahrnulo jen jednomu filmu, který ale diváci mohli vidět v premiéře až o tři týdny později. A teď zase - samá Slovenka (na Českých! lvech) a samá politická agitka, která ve veřejnoprávním vysílání nemá co dělat. Ať si jdou umělci demonstrovat na Václavák, ale tohle mělo být o předávání filmových cen. Ani na festivalech politické písně nebývalo za komančů tolik politické agitky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Adela Banášová, vlastně Vinczeová, se snažila udržet ten večer pohromadě a z její strany v podstatě není moc co vytknout, respektive bych jí nevytkl vůbec nit. Hudební doprovod také skvělý. Řeči nominovaných příšernost a bohužel nulová invence, co se večera týká. Podobně jako na Oscarech, ale ty měly alespoň ta hudební vystoupení ve větší míře. Ocenění celkem zasloužená. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mám trochu zkreslený pohled, protože jsem přenos neviděl, byl jsem přímo v Rudolfinu v sále, takže mi asi ledacos uniklo. V zásadě ale s večerem spokojenost, kvalitativně slabší než Oscaři, což se dalo čekat. Výsledky jsou fajn, že se Bába z ledu utrhne a posbírá to nejlepší, to se taky čekalo, radost mi udělal i Kaiser a spousta nádherných holek (o šatech Táni Pauhofové a nádherným úsměvu Terezy Nvotové z foyer se mi bude dnes zdát). Výborný výstup Plesla a Neužila, trapárna Kohoutové a Gedeona. Že tam bylo tolik Slováků, no, toho si nešlo nevšimnout, ale v nejmenším mi to nevadí, Adela Banášová je jako moderátorka fakt dobrá. Co mi ale hloupé přišlo, byla ta píšťalka a další zvuky, když děkující přetahovali. A politika? Přímo v sále mě to otravovalo, ale když tu teď vidím to kvičení zemanovců, jsem rád, že ty proslovy padly, a mám nutkání jen kvůli tomu zvýšit hodnocení o hvězdu. Jen tak dál. Nakonec, tu Svěrákovu výzvu Pět vět jsem ještě večer podepsal taky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S Adélou Viczeovou ani se slovenštinou jsem žádný problém neměl, jen jsem místo slavnostního večera českého filmu dostal masivní politickou agitaci, za kterou by se nemusel stydět ani Dr. Goebbels. Slováci přece mají mrtvého novináře, tak si Češi rychle musí vytvořit svou kauzu, aby se na ně, proboha, nezapomnělo. To by byla tragédie. Nejsem Zemanův fanoušek, ale jestli tahle antikampaň potrvá ještě dlouho, možná se jím stanu. Chtěl jsem si udělat příjemný večer a odpočinout si od všech těch tupců, kteří se chodí do zaměstnání vyspat a v kómatu odhlasují cokoli, co ani nečetli, ale není úniku. Alespoň Oldřich Kaiser potěšil. ()

Galerie (139)

Reklama

Reklama