Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (210)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený remake z roku 1972!!! Kousek ani na chvilku nenudí. Plusem je nádherná krajina ale co je klenotem tohoto filmu je charisma Staršiny Vaska. Borec kterého nic neodradí a ani necekne když mu je přidělena parta holek k boji. Holky jsou jako lusk ale k boji s výsadkáři od nácků se moc nehodí. S vyjímkou asi 2. Ta černovláska na mikádo:-)) Boha to bola bosorka. Ajajaj té bolo škoda. Nádherný kousek!!!!! ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

naprosto zbytečně natočené remake filmu z roku 1972.Ten nepřekoná propracováním detailů ,kamerou a už vůbec ne výkony herců.Spíš to má být asi parodie ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Ty jo, na tak "malej" film to byla nadstandardní podívaná! Ano, jsou tam některý věci totálně přitažený za vlasy, ale jinak to má velmi slušnou atmosféru, napětí, hudbu, technicky zdařilý i nápaditý. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké prekvapenie, tento film. Hlavne druhá polovica bola už - bez prižmúrenia oka - výhradne päťhviezdová. Film vďaka dobrej réžii a napätiu šiel jak voda, ale čo je hlavné - dievčatá ma chytili za srdce a to bola tá určujúca vec. Vôbec som teda nečakal, že sa nejakým babám čosi také podarí vo vojnovom filme. Veľký rešpekt. Za prírodu, kameru a predovšetkým krásne zahraný príbeh. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Původní sovětskou verzi z roku 1972 jsem neviděl a popravdě jsem se o ní dozvěděl až chvíli před psaním tohoto komentáře. Nebudu tedy srovnávat, ale hodnotit jen remake. A ten se vskutku povedl. V mnoha ohledech se jedná o neobvyklý válečný film, který zapůsobí na oko i na emoce. Jednotlivé postavy mi sice k srdci příliš nepřirostly, ale jejich osudy zdaleka nezůstaly lhostejné a ke konci na mě gradující příběh opravdu zapůsobil. Doufám, že se někdy dokopu i k originálu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Remake sovětského filmu z roku 1972, který je lehce nadprůměrným filmem, protože 1) hodně dobrý námět, který obloukem vychází lehce ze skutečnosti zkušeností scénaristy původního originálu 2) obrazově nádherná ruská krajina 3) hezkej ruskej dívčí dream team, který se občas svléká úplně dohana a ukazuje, že umělý prsa uměli i za Stalina?. Pár věcí ale drhne 1) způsob vyprávění s hromadou flashbacků je ze začátku hrozně nudný, dokud nezačnou honit ty německý paragány, tak se člověk kochá jen obrazem 2) patriotismus, který ke konci vyplňuje mezery mezi střílecími a kravácejícími akcemi 3) maličko logika filmu, kdy se nahánějí Rusové a Němci, se dostanou do původních míst a když Němci jsou napadeni neví kým, tak jdou za chvilku tábořit jakože nic ()

willis 

všechny recenze uživatele

Prakticky doslovný remake původního filmu, samozřejmě o něco modernější a méně těžkopádný, ale vcelku zbytečný. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Remake doslova nesnáším a zásadně na ně nekoukám, ale že jde o remake slavného sovětského filmu z roku 1972, jsem zjistil až po jeho shlédnutí a nahlédnutí do ČSFD. Trochu se mi nezdálo, že komentáře mluví o černobílém filmu, a toto byl film krásně barevný. Pravděpodobně v mnohém nezaostával za Rostockého originálem, zaujal mě stejně, jenže jsem žil v omylu,a proto mu dávám o hvězdičku méně. A mně hned bylo podezřelé, že jsem si konec pamatoval trochu jinak... A že ten film trval jen dvě a půl hodiny včetně Prima reklam... :( ()

daduza 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu jsem očekávala hlubší ponor do psychiky hlavních hrdinů, ale jednalo se opravdu spíš o akční počin. Nicméně s uspokojivým provedením – kamera výborná, krajina nepřekonatelná, herecké výkony dobré. Původní film jsem bohužel neviděla, nemohu tedy srovnávat. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Já jsem odkojená ruskými válečnými filmy...Viděla jsem i původní verzi tohoto filmu a i ten na mě hluboce zapůsobil jak mohl zapůsobit na nezletilé děcko...Byla jsem opravdu hodně zvědavá jaké to bude teď...Kurvaaa zapůsobil zase...Prostě silné příběhy působí v jakémkoliv věku a jakékoliv době...Nevím proč, ale opravdu dobré válečné filmy na mě působí, tak věrohodně...Asi je to tím, že v tak vypjatých a nebezpečných situacích se odhalují skutečné charaktery a duše a proto jsou, tak uvěřitelné...Za mě 95% ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Komické schema: zakopaný oddíl russkoj armii náhodou operuje v odlehlé vsi, stranou hromadných zásahů. Náhodou je právě jeho velitelem člověk supermanovských vlastností, avšak sympaticky lidové nátury, který na vše vždy přijde jako první, oplývá nápady, je v podstatě geniální, kromě toho má dobré srdce, čistou a chápavou duši, a protože by se v posvátné úctě žádné ženy nikdy nedotkl, přidělí mu do týmu několik výjimečně ambiciózních účastnic Miss Russia 2015, pečlivě přefiltrovaných etnickým sítem bílých Rusů tak, že Židovka je ta „ošklivá, ale chytrá“ do počtu. Není divu, že „herečky“ jsou ve skutečnosti modelkami, porno stars a zpěvačkami, či nejlépe vším tím dohromady (což jim samozřejmě v Rusku nikdy nebrání studovat školy, zejména ty prestižní právnické). Jak se vzápětí ukazuje, jejich primárními až téměř jedinými vklady ospravedlňující účast v seriálu jsou jejich dokonalé postavy – jejich vzájemné pohovory se proto nutně odehrávají v sauně, a jakmile se při vojenském cvičení objeví na kterékoli cestě vodopád či řeka, všechny se musí okamžitě vykoupat. Tato patmatovská rota vystřílí 12 plných nábojnic na jediného muže, tomu se však nic nestane. Skupina se proto rozhodne pokračovat dál ve zbytečné akci, toho bohdá nebude, aby postupovala strategicky a počkala na posily, raději jen tak zničí celý útvar. Vše probíhá za doprovodu standardně tklivé hudby plné lítosti a široké duše národa země, kde nikdy nezbývá nic jiného než bojovat, a kde je Rus vždy nevinnou obětí a náckové jediné bestie páchající zrůdnosti. Rok 2015 se od roku 1950 odlišuje množstvím použité brutality a „filozofických“ promluv, důrazem na gender, emoce a prožívání, lidskoprávnými tematy a exaltovaným prožíváním. Archetyp dítěte je nahrazen archetypem křehké, ale odvážné, prsaté ženy, důležitý archetyp rodiny (pořízené s těmito prsatými ženami) zůstává. Veškeré nedostatky mimo precizně vyostřenou osu jsou z filmu vypreparovány a odřezány s obdivuhodnou ruskou důkladností. Zůstává tak zcela ryzí, čistě utopický materiál neživých postav a zkoušených Meresjevů, u nichž si nikdo neláme hlavu nad tím, že slouží největší zrůdě všech dob, svůj příklon k báťuškovi dokonce postavy ve filmu několikrát explicitně artikulují, rovněž tak jako obdiv ke komunismu, jehož je seriál apologetikou, zcela v duchu nebezpečně nesrmtelné myšlenky Velké Rusi: komunismus je to nejlepší, co tu mohlo vzniknout. Tvůrci bohužel ve svém typickém rozmachu nevědí, kdy přestat, a tak se dramatický spád, kterého umějí danými prostředky dosáhnout, v průběhu proměňuje spíš ve vlastní nemilosrdnou karikaturu. Děvčata opláčou mrtvé Němce a upletou si pár copánků, protože Váňové to tak rádi. Pubescentní dílko, ale proti příbuznému The Attackers (Istrebiteli, 2013), který je jen repetitivní ruskou obdobou Beverly HIlls, přece jen odpočinkově vstřebatelné. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej remake takřka po všech stránkách. Staršina Vasek velí dobrovolné jednotce protiletadlové obrany kdesi v Rusku, daleko od civilizace. Po celou se musí vypořádávat s tím, že v jednotce jsou samé ženy, a to přináší svá rizika. Oblečení normálně suší tak, aby je nepřítel poznal. V pronásledování nepřítele si jedna nahlas čte verše, další se v klidu češe a třetí jen tak kouká do blba. Do toho všechny dupají a smějí se na celé okolí, aby jej Němci slyšeli. Tohle mi připadalo dost absurdně, i když na druhou stranu i reálně. I tímto mi ty ženský přišly víc na škodu než k užitku. Ovšem pohled byl na ně nádherný, především na tu zrzku Jevgeniju Malachovu a její velký kozy ve sprchách. Kdyby to nebyla jednotka pěti žen hledající dva (posléze pak 16) Němců, tak by asi tento film upadl v zapomenutí. Tímto je sám o sobě originální. Podpořen je dokonalou kamerou a výbornými bojovými akcemi, které především zvládá jejich velitel staršina Vasek. Ten mi připomínal takového sovětského Ramba. Alespoň ty nácky vyřídil Stalloneho stylem. K dokonalosti mi tady snad chybělo až v závěru, kdy prchá asi před šesti Němci, ti kolem něj střílí a trefí jej jen do ruky. Já být režisérem, tak tady pozměním děj literární předlohy a nechal bych jej zabít. Ostatní Němce by pak pobila jednotka, která by přišla na pomoc. Tohle bylo až moc hollywoodské. [2317. hodnocení, 182. komentář, 74%] ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Sovietske ženy konečne ukázali aj niečo iné ako svoju bojovú pripravenosť. Pod vedením súdruha staršinu dávali frickom po guľkách. A tí sa nerozpakovali a miesto aby si s rúčimi devami zašpásovali, ich pekne postupne likvidovali. Záver taký klasicky sovietsky no film si nezadá z akýmkoľvek americkým akčňákom.. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

V zásadě docela dobrý film, který ale trpí (sice méně než původní snímek ze 70. let, ale přesto) vlasteneckým patosem. Tady je to ale snesitelné a i celkem zručně natočené. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Terminátor staršina a jeho banda sovětonadžen v akci, proti německému komandu, které vlastní IQ houpacího koně a střílí poslepu nebo do vzduchu. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedej válečnej film, kde se vyskytne pár trošku amatérských scén, ale vcelku je to natočený hodně svižně a dobře a díky pěkným ceckům ruských dievoček i koukatelně - 60%. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Hodinu jsem se tak nudil, že jsem to ani nedokoukal.Dvě hvězdy dávám jen za sovětskou atmosféru, ze které mi bylo nevolno. ()

Reklama

Reklama