Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (296)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tommy Wiseau je patrně nejbizarnější filmovej tvůrce všech dob a jeho životní dílo Pokoj (2003) je něco natolik otřesnýho, že jsem v tom objevil jakýsi zvrácený zalíbení. Pokud jste teda Pokoj viděli a přečetli jste si tam všechny zajímavosti, tak tenhle film vám asi nic moc novýho nepřinese. Ale já jsem se u toho docela slušně bavil od začátku až do konce, kde přišlo teda velkolepý finále. Úplně na závěr totiž uvidíte srovnání scén z původního filmu a nově natočený scény z tohoto filmu. A ono se jim to povedlo napodobit naprosto dokonale. Zejména James Franco jako Tommy Wiseau byl úplně přesnej. A jako třešnička na dortu závěrečný titulky s mojí oblíbenou písničkou Corona - The rhythm of the night. Jinak závidim lidem, co se účastnili slavnostní premiéry. To byl asi zážitek, na kterej se nedá zapomenout. 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí natáčení jednoho z nejhorších filmů všech dob "The Room". James Franco zde velmi barvitým stylem vyprávění vykresluje všechny podivnosti, kterých se Tommy Wiseau v průběhů natáčení dopouštěl a s jakým "nadšením" k němu a filmu samotnému přistupovali ostatní herci a filmový štáb. Rovněž zde musím zmínit skvělé herecké výkony, z nichž nejvíce vyčnívá James Franco, jehož herecký projev smývá hranici mezi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je tedy zajímavým a neskutečně vtipným ohlédnutím za filmovou legendou a mýtem, jehož odkaz právě díky tomuto snímku bude žít dál. A pokud Vám ani tohle nestačí, vězte, že pohled na všechny zúčastněné herce, kteří si své role či roličky velmi užívají je vážně k nezaplacení! PS: Rozhodně přes zhlédnutím tohoto snímku doporučuji nakoukat původní "The Room". Nejlépe s basou piv a kilem kokainu! „No, no! Very necessary. I need to show my ass to sell this picture.“ ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To byl ale bizár! Jak by taky mohl dopadnout nápad točit snímek o tom, jak totální magor napíše, zaplatí a natočí něco jako film? Na to, jaká to byla kravina, jsem se až podezřele dobře bavil a lví podíl na tom má výkon Jamese Franca, který mě ještě nikdy tak nerozesmál. O to hůř na mě působil jeho poněkud ztuhlý bratr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,120,616Tržby Celosvetovo $29,820,616▐ James Franco je exot, tak sa nečudujem že sa do takého niečo pustil. Mne ale proste toto nesedí, chyba mi tam ľahkosť, trefnosť, skutočná zábavnosť, správny nadhľad. /25%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru ide o film, kde podal J. Franco svoj najlepší herecký výkon. Ohromne ma bavil. To ako dokázal zahrať Tommyho Wiseaua bolo obdivuhodné, aj keď je pravda, že občas trochu prehrával. No v tomto prípade mi to nevadilo, skôr naopak, keďže išlo o Tommyho tak to bolo len dobre, pretože čo sa týka tejto postavičky, tak žiadna šialenosť nie je dostatočne šialená a nič nie je nemožné. Zabával ma i samotný príbeh, je taký zvláštne trpko-horko-sladko humorný, pričom nie raz som od smiechu dostal kŕč do brucha, samozrejme, všetko v spojitosti s Tommym, resp. Francom. Treba tiež uznať, že ide o niečo inšpiratívne - sny si treba plniť. Samozrejme, ľahšie to ide, keď má človek peniaze. Na druhú stranu však netreba zabúdať, že i Tommy k nim nejak musel prísť. Normálne zvažujem, že prehodnotím ten jeho film a odpad zmením na plný počet hviezd. V každom prípade, originál film aj tento film, oba stoja za pozretie. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scénka. (ČSFD)
  • Ve filmu se objeví i hlavní protagonisté původního The Room (2003) - Tommy Wiseau a Greg Sestero (castingový agent). Sestero také projevil zájem o roli původního představitele Marka, kterého Tommy (James Franco) na začátku filmování propustil. Od tohoto nápadu se ale upustilo. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama