Reklama

Reklama

Jak básníci čekají na zázrak

  • angličtina How Poets Wait for a Miracle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Jsou to nerozluční kamarádi s nevyčerpatelným smyslem pro humor i schopností sebeironie, i když už s lehkým nádechem skepse. V něčem jsou však jiní. Dospívají, ale svým typicky básnickým stylem. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou. Tou není nikdo jiný než Vendulka Utěšitelka! Štěpánovou největší starostí je však jeho třináctiletý syn Junior, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Tedy samozřejmě za vydatné pomoci strejdů Karase a Kendyho. Na lásku a psaní básniček už Štěpán rozhodně nemá čas ani věk. Nebo ano? (Bioscop)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (375)

zette 

všechny recenze uživatele

Serie vsazi na mou generaci, ktera ho z jakehosi sentimentu nemuze kopnout do odpadliste filmovych dejin. Filmu podle me chybi nejaka lepsi pointa a pribeh. Vtipky a pohled na zivot tri padesatniku mi je sice celkem sympaticky, cely film ale nejsou schopni utahnout. Jenickova je pekna zenska, jeji herecky projev je ale neskutecny:-). Strasne mi vadily ty bonmoty z ust Abrhama. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemný a vcelku milý film, který mě snad ani nepřekvapil. I když jako celek je to taková odlehčená kravinka, s nejvíce odfláknutým milostným příběhem, závěr mě poměrně potěšil. Těžko říci, zda se jednalo o poslední "Básníky", ale bilancování bylo cítit téměř z každého záběru. Stejně, jako opět otravný product placement. Oceňuji naopak, že filmy série odráží ducha doby - od studentské bezstarostnosti, lehkou kritiku konce 80. let, divočinu let 90., úpadek přelomu století, až po lehce optimistickou současnost. Rád jsem také viděl plejádu našich stárnoucích herců i nezvykle mnoho pěkných těl mladých hereček. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Svět nikdy o básníky nepřijde, pokud budou na světe veselí, citliví a spravedliví chlapi. Ti filmoví básníci se stále mění, nahlížet na ty novější budeme další dekádu jinak, tohle byla relaitvně slušná komedie, která využila hlavně téma stárnoucích mužů a sentimentu, nic proti tomu, ale s těmi básníky, které známe z mládí, mají společného čím dál míň. Stačí jen si vybavit jejich défétistický postoj, který je už v názvu filmu. 50%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Laťka nebyla od minulého dílu příliš vysoko, takže se dá říci, že se to povedlo. Atmosféra smíření se line celým filmem. Od života lze vzít jen to, co nám dá, zbytečně se nestresovat, když něco nevyjde a užívat každého momentu. To se dá Pecháčkovi s Kleinem (oběma 76 let) s klidem uvěřit. Vcelku důstojné zakončení cyklu. 60% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ono tedy je svým zvrhlým způsobem skutečně zábavné sledovat jak česká komediální tvorba se stále zvyšující rychlostí kameňákovatí, ale prožité utrpení při čumění na další básnický počin i tento „benefit“ hravě přebilo. Že senilnějící Malý s Pecháčkem definitivně ztratili ambice natočit alespoň průměrně kvalitní komedii, bylo jasné už u prvního porevolučního básnění, ovšem míra celkové scénáristické nemohoucnosti a zejména tuposti dialogů tohoto dílka vskutku v celé sérii obdoby nemá. A to přitom třeba dvojka byla naprosto geniální! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Když pozve zástupce firmy (Lukáš Vaculík) vrchní sestru (Eva Holubová) na večeři pod záminkou prodloužení smlouvy do restaurace, tak jim po usazení číšník opakuje menu. Číšníka si zde zahrál Vladimír Poštulka, který je známý gurmet-kritik, ale také spisovatel a textař. (cmenda)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama