Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu čtvrtý díl této známé hororové série. Opět to kleslo a musím přiznat, že nyní o dost. Příběh celkem jde, ale ten zbytek ? Hororový nádech, lekačky, krev atd co patří k hororům ... no zde to najdete, ale vše je tak laciné, takže béčkovitost je vidět. Třetí hvězdu dávám hodně s odř.ušima. 50% = *** ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle zdejšího hodnocení (a už i samotného faktu, že se část filmu odehrává ve vesmíru) jsem to čekal horší. Dokonce mě po zhlédnutí trochu mrzí, že natáčení filmu bylo ze strany studia strašně uspěchané a že došlo k výměně režisérů (a tudíž i vize), protože si myslím, že nebýt toho, tak čtvrtý Hellraiser dokonce vůbec nemusel být špatným pokračováním. Bohužel kvůli třem časovým linkám by filmu prospěla buď mnohem delší stopáž, nebo jeho rozdělení na aspoň tři filmy. Ono potenciálu tu není zrovna nejméně, ale tím, že je celý narvaný do 86minutového filmu, neuvěřitelně ztrácí na kvalitě a zároveň působí místy možná až příliš chaoticky. I tak jsem se ale proti vlastnímu očekávání při sledování Bloodline bavil, přestože chaos v režii je tu skutečně znát. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, jsou daleko horší díly. Ale taky tomu nedám převratně moc. Hellraiser se vystřelí na vesmír a tam se zrůdičkama udělá pěknej bordel a to hned po minulosti, kde se vysvětlí mitologie o oné kostce. O kostce a hračičkáři (Toymakerovi). Podle mě tímto dílem mohli skončit, a nebyla by to tak posraná série, než na ni šáhl Bota :D. Protože 1-4 vysvětlují různé fakta o kolo 1 (Cénobitů), 2 (labyrint), 3 (Vznik Pinheada) 4 (Vznik kostky) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ste chceli chytiť?“ – „Peklo.“ Štyri roky po trojke prišla, teraz asi budete šokovaní, štvorka. A nemala to  vonkoncom ľahké. Keď sa k nám v polovici 90. rokov dostala, vnímali sme ju ako inferno hodné max. 1*. Prekvapivo, ako to už ale niekedy chodí, s odstupom desaťročí (koment aktualizujem v r. 2021) to prekvapivo vôbec nie je zlé. Podstatná časť snímky pozostáva zo zaujímavého prequelu, v ktorom sa okrem iného dozvieme aj to, ako kocka vznikla. Zvyšok krátkeho (hodina a štvrť bez titulkov) filmu tvoria scény z vesmírnej stanice zo vzdialenej budúcnosti. To je teoreticky tiež zaujímavé (v tom čase boli kozmické horory rozšírené – Votrelec: Vzkriesenie, Horizont udalosti, Critters 4, Leprechaun 4, neskôr sa pridal Jason X), prakticky to ale v druhej polovici nefunguje, lebo sa to celé zjavne rozsypalo a stala sa z toho bezduchá, treťotriedna vyvražďovačka s miestami značne pochybnými trikmi (laserové zbrane). Celkovo sa štvrtý Hellraiser nemá šancu zbaviť pachuti lacného béčka, ale s prižmúrenými očami udeľujem 3*, lebo viem, do akej žumpy sa séria prepadla neskôr. Na tom, že je film taký, aký je, malo podiel samotné štúdio, ktoré režisérovi kecalo do práce, napokon bol na dokončenie diela najatý iný a radikálny strih je miestami veru poriadne cítiť. Pôvodne film začal natáčať vcelku renomovaný hollywoodsky trikár a maskér Kevin Yagher, ktorého nechutnú (to je poklona) prácu ste mohli obdivovať napr. v tituloch Piatok trinásteho 4 alebo Nočná mora z Elm Street 2, 3, 4. Yagher túžil štvorku poňať „pokojnejšieho“, s dôrazom na príbeh a postavy. Gore chcel odsunúť na vedľajšiu koľaj. Možno i z toho dôvodu sa krvavý festival začne pomerne neskoro - až niekde okolo 40. minúty. Potom ale už nemá konca-kraja, čo je paradoxne zle. Yagher sa pod výsledok odmietol podpísať a tak sa ako meno režiséra uvádzalo Alan Smithee, čo bol v tom čase obľúbený „pseudonym“ režisérov, ktorí dopadli podobne. Clive Barker sa na štvorke podieľal ako šéf výroby. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Atkins, který napsal dvojku a trojku, postavil čtyřku na potenciálně zajímavém nápadu zaměřit se na výrobce kostky Lemarchanda a jeho potomky a příběhově se rozkročit mezi 18. stoletím, současností (devadesátkami) a vzdálenou budoucností. Scénář ale moc zajímavý není a zpracování působí lacině, takže je to zajímavé snad jen lehkou podobností s o rok mladším Horizontem události. A sexy Valentinou Vargas. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)

Reklama

Reklama