Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (338)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa do tretice všetko najlepšie. Druhú sériu som si dostatočne užil, aj keď sa nedostavilo nadšenie a wow efekt zo série prvej. Možno za to ale môže aj vek hrdinov, že som sa do ich osudov a prvých lások dokázal viac vcítiť. Vyvážená kombinácia skvelého humoru, romantiky, hororu, nostalgie, popkultúry a niekoľkých skvelo nakrútených scén a výjavov s parádnou atmosférou. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné, seriál nabral výborné tempo, zápletka skvělá, perfektně napsané a zahrané postavy a nečekaně kvantum nefunkčniho humoru. Tohle bylo pohlazení na duši, a nejlepší výkon? Prostě Millie Brown to dotáhne daleko, je to neskutečně sympatická a talentovaná herečka a samozřejmě David Harbour, ten nezklamal. Zde, narozdíl od předchozí série, nemám co bych vytkl. Hrozně se mi líbil ten kontrast humoru a dětských problémů s hororovými a Gore prvky, které se nenásilně střídaly, důraz na věci z osmdesátých let a inspirace terminátorem ale jen v ruském vydání. Úžasné ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Treti sezona prozatim nejslabsi clanek serialu, uvidime co se bude dit v budoucnu - uz ted mi prijde divny, ze Hopper bude zpatky... Na tomhle serialu se mi libila ta melancholicka nalada a - v ramci moznosti - uveritelnost. Ta se pocatkem treti rady kompletne vyparila uz tim, jak neviditelnej mind flayer prepadnul Billyho... JAK? Zakladna zlych rusaku mi prisla naprosto debilni a infiltrace tyhle super-moderni zakladny malyma detma jeste vic. Nova postava Robin mi prisla zajimava, ale proc z ni museli udelat lezbu?? Jedna se o serial z pulky 80. let, halo??? Ocividne to nebyl zamer tvurcu (bratru Dufferu), protoze skoro celou dobu ma Robin na Harringtona narazky a smeruje to ke vztahu - ale udajne na popud herecky (nebo mozna obou mladych hercu) to na posledni chvili zmenili na gay postavu. Profesionalni recenze samozrejme nesetrily komplimenty k tomuto kroku, ale staci zajit na fora o serialu (pripadne klidne i na reddit) a je evidentni, ze nejsem jedinej, komu tenhle krok prisel zbytecnej. Klidne mohli udelat, ze je jeji postava heterosexualni, ale proste se ji Harrington nelibil.. ale ne, museli udelat gay postavu, aby byli inkluzivni. Fuck off s temahle politickyma gestama uz... ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fraška plná laciného vtipkování na sílu a šaškování se zprvu fajn hororovými vložkami (Eleven šmíruje Billyho), ale když se tam zase začala prohánět zubatá monstra, šlo to rychle do kytek. Obtočit to tentokrát kolem Lupičů těl a Rudého úsvitu znělo dobře, ale nevylezlo z toho nic zajímavého a většina dění mi byla upřímně ukradená. Jen ten motiv přechodu od dětství k dospívání a zorientovávání se v prvních vztazích s opačným pohlavím se mi líbil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "It's just not how life works. It's moving. Always moving, whether you like it or not. And, yeah, sometimes it's painful. Sometimes it's sad. And sometimes... it's surprising. Happy. So you know what? Keep on growing up, kid. Don't let me stop you. Make mistakes, learn from 'em, and when life hurts you, because it will, remember the hurt. The hurt is good. It means you are out of that cave. But, please, if you don't mind, for the sake of your poor old dad, keep the door open three inches." Víte co? Tohle byla suverénně nejsmutnější řada. A možná právě proto i nejlepší. Dospívání je dost těžký i bez toho, že vám jdou po krku hladoví demogorgoni, o to víc jsem ale rád, že se tvůrci na ty dětské hrdiny nevykašlali a dopřáli jim dost prostoru na to, aby se s tím životem mohli porvat. Od druhé série to pak byl navíc i výrazný posun co se týče zápletky samotné, inspirace desítkama kultovních filmů byla přitom jasná, scénář ale zůstal svědomitej v práci s odkazy, a přitom pořád dost fresh na to, abych neměl pocit, že jsem tohle už někde předtím viděl. Hlavně jsem si ale potvrdil, že se tohle léto nejvíc bavím u těch návratů do dětství, nebo pozdějšího dospívání. Ať už to jsou první lásky, či opouštění klukovských fantazií o tom, jak se život nikdy nezmění (Stranger Things), nebo pak školní výlety a komplikované způsoby, jak říct vpravdě sice strašidelnou a dost vzácnou, přitom ale paradoxně strašně jednoduchou a krásnou věc (Spider-Man). Je to prostě Never Ending Story. 10/10 :) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • V epizodě je několik odkazů na literární postavu vyšetřovatelky Nancy Drew. Např. v redakci novin The Hawkins Post, kde si zaměstnanci dobírají brigádnici Nancy Wheeler (Natalia Dyer). Samotný název epizody pak připomíná názvy knižních titulů detektivek s Nancy Drew. (Kacitr)
  • Když je Eleven (Millie Bobby Brown) se zavázanýma očima v supermarketu, sedí přímo před mrazákem plným vaflí Eggo. Jde o odkaz na scény z 1. a 2. série, kde vafle Eggo hrají velkou roli. (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama