Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (337)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to jen tak tak, ale ten plný počet si to zaslouží. Oproti druhé sérii rozhodně zlepšení, které si bere za inspiraci nejvýrazněji Carpenterovu Věc. A to velice pěkně. Některé epizody jsou slabší, ale i ty si zaslouží čtyři slunce. Záporák ultra nechutný a finále kulervoucí. Tohle se prostě povedlo a jediné co mě zamrzelo byla trestuhodně nevyužitá Ruská linka, která tam spíše figurovala jako nějaký bonus než plnohodnotný dějový činitel. Ke všemu ne příliš inteligentní. Takže suma sumárum pět hvězd obhájeno a příště prosím více inteligentního jednání. 85% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Great scott! Duffer bros. se absolutně utrhli ze řetězu, nabídli perfektní adrenalinovou jízdu, a v neposlední řadě převzali klasická klišé osmdesátkového béčkového blockbusteru a implementovali je do strhujícího a lehce sebeparodicky stylizovaného multi-žánrového podobenství, který se na televizních obrazovkách jen tak nevidí. Hlavním záporákem zde však nejsou demogorgon nebo demo-pejsci či jiný mutli-dimenzionální příšery, ale hormony a puberta. Samozřejmě, i nyní Podivnější věci akcentují osmdesátkovou popkulturu zdaleka nejpoutavěji, ale protentokrát jsou stěžejními příběhovými motivy dospívání a postupné loučení s dětstvím, díky čemuž se divák zaryje pod kůži postav jako nikdy předtím - jenže právě subžánrovou rovinu vztahové feel-good dramedie mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Tento signifikantní element slouží jako pomyslný stavební kámen/důležitá přísada téhle 7 a půl hodinové multi-žánrové nálože, která je konceptuální plejádou a lahodným koktejlem teenage komedie, retro bijáku, detektivky a mysteriózního hororu, který dokáže brilantně balancovat jak mezi komorním dramatem, tak opulentním epickým spektáklem s velkolepou výpravou...... Co dodat? Millie Bobby Brown je sice herecká extratřída, ale za mě si celou třetí sérii pro sebe ukradl Dacre Montgomery v roli Billyho. No a finální epizoda je nepopsatelná katarze, nemilosrdná vydíračka, ždímák slz, hotový gejzír emocí a fenomenální nadstandard quality TV. Kolem a kolem, to vše tvoří báječnou letní limonádu, která prostě nemá chybu. Velká obrazovka a kvalitní ozvučení povinností! Stranger Things mě ještě nikdy takhle extrémně nebavili - Oчень красиво! Aneb jak jednou zpíval Ziggy Stardust ve svým kultovním šlágru: "We can be heroes. Just for one day." ........ PS: Pasáž vzdávající hold legendárnímu Návratu do budoucnosti doprovázená originální hudbou Alana Silvestriho je totální top strop! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu mluvit o nějakém zklamání, na to je celá série pořád až moc dobře odvyprávěná a formálně strhující. Jen mi už některé prvky zkrátka vadily - především je znát, že nejsilnějším se seriál stává, když se plně věnuje svým postavám, zatímco záchrana světa už zde vyznívá tak nějak nuceně a neoroginálně. To zčásti omlouvám tím, že tahle série je značně vystavena kolem parodování osmdesátkových vzorců a zesměšňování neschopných iracionálních Rusů (s výjimkou jejich Terminátora, jemuž musí dát na držku až tlustý Rambo). Ale pak jsou mezi to nadnesené putování supertajnou podzemní základnou a road trip s usměvavým ruským dezertérem vklíněny ty smrtelně vážné a někdy až dost brutální scény, které jsou sami o sobě většinou skvělé, ale nějak mi to dohromady nepasovalo. V součtu to ovšem nejsou drastické výtky, pořád si to drží autorský ksicht a unikátní atmosféru a každá epizoda má co nabídnout, nemluvě o jejím promyšleném komunikativním uspořádání a informační návaznosti. Na další nášup se těším, ale už nevěřím v tak čisté a originální schéma jako v prvních sériích. 85% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľná spokojnosť. Vtipné, funkčné a atmosférické. Na konci dokonca správne emotívne. Stranger Things sú s každou sériou lepšie a lepšie. Zbožňujem tých hrdinov. Držím im veľmi palce. Zároveň som rád ako sa vyvíjajú. Ako dospievajú. Ako si uvedomujú určité veci. Dufferovci spravili jednu z najlepších televíznych záležitostí. Kvalita a nie kvantita. Hawkins je miesto kde sa rád vraciam a dúfam, že sa ešte pár krát vrátim. Za mňa plný počet. Neverending stoooryyyy!! 3.séria - 100% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Portál do jiné dimenze už nikam nevede a stal se vedlejším. Zpočátku jsem měl podobné rozpaky, jako mnozí okolo, ale pak Dufferovic v posledních dvou dílech chytnou otěže a je to jízda. Pubertální lásky vytryskly mohutným gejzírem, přátelství se utužila, charakterové proměny svědčí o chuti jít dále, přitom se sem tam vynoří sovětský Terminátor, a pak už jenom láskyplně smlsáváte jednotlivosti. Třeba ten fenomenální rozhovor na poblitých hajzlech obchoďáku a s ním zmrzlinovou bohyni Mayu Hawke, Neverending story, kdy to všechno rupne do správného žánru a injekci destilovaného dojáku rovnou do slzného kanálku. Kouzlo je fuč, ale zbytek světa se točí dál… a taky upside down. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • V Sovětském svazu můžeme vidět ruský vrtulník Mil Mi-8, jehož sériový výroba byla zahájena v roce 1965. Patří mezi nejvíce vyráběné helikoptéry. Bylo vyrobeno přibližně 17 000 kusů. (J.F.B.)
  • Když se Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) vrátí z tábora smutný, že přátelé zapomněli na jeho návrat, po pokoji se mu díky schopnostem Eleven (Millie Bobby Brown) rozutíkají všemi směry hračky za zvuků známého soundtracku ze snímku Gremlins (1984). (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama