Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 4

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (265)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu sequel, trochu remake, ale hlavně zmodernizovaná verze pro dnešní publikum, kterému originál přišel málo akční. S hrdiny se neseznámíte ani z rychlíku - hlavní totiž je dostat tuhle bandu co nejrychleji do lesa a ještě rychleji se s nimi ztratit. Mobily samozřejmě přestanou fungovat a tak tu současnou techniku zastupuje převážně dron, díky němuž občas nahlédneme i nad stromy, abychom viděli... zase stromy. Jako poněkud nepochopitelnej se mi jeví nápad s tim, aby se zdejším postavám děly úplně ty samý sračky, co se děly už Joshuovi, Mikovi a Heather, a navíc je tam dostat pod takhle absurdní, skoro až dementní záminkou. Na druhou stranu, přesně od půlky filmu vás nová Blair Witch zahalí do naprosté tmy, kde vás nechá tápat, bloudit, děsit a umírat, aby vás v poslední a až nečekaně intenzivní patnáctiminutovce vtáhla do svý hnusný barabizny a tam se vám dokonce ukázala. A i když to neni zrovna příjemnej pohled (zdravim GE2), mám dojem, že tady tvůrci mohli nechat alespoň něco na divákově fantazii. I tak se však nejedná o žádnou sračku, jak si tu mnozí vylili srdíčko ještě v době nekoukatelnýho kinoripu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Blair Witch Project v teste času príliš neobstál, jeho stupídne unáhlené pokračovanie už vôbec nie a tak poslednou nádejou na zachovanie nejakej hororovej vážnosti pre značku BLAIR WITCH bola táto Wingardova novinka. Ten z toho ale (zrejme pod komerčnou taktovkou štúdia) urobil iba bezpečný POLO-REMAKE, ktorý však už v dnešných časoch zašlej found footage slávy ani nestojí za pozornosť. Mňa môže škodoradostne tešiť aspoň to, že film všeobecne prepadol a že sa už žiadne ďalšie blairwitchovské sequely / prequely / rebooty hádam neobjavia. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem čekal nějaký strašný průser a vůbec sem nechápal, co může být na filmu tak špatné a co víc, nechápu tu většinu diváků ani po projekci.Adam Wingard je kvalitní režisér, tudíž má film všechny aspekty poctivé řemeslné práce, at' už je to vizuální stránka, kamera nebo herci...všechno je na top úrovni dnešních kino produkcí, příběhu je trochu víc a perfektně navazuje na 17 let starý první film.Postavy nejsou hloupé, nepronášejí blbé dialogy, nechovají se nelogicky...jen pod tíhou pekelného strašení které je daleko intenzivější a děsivější než v jedničce dostávájí pěkný kotel a moje srdeční pupma s nima.Takhle nějak jsem si představoval slušné pokračování Blairwitchského kultu a i když mohl být konec víc odvážnější a ukázat zlo déle, celkově je Blair Witch dobře natočený film a co víc hodně děsivý horor a to odmítavé přijetí a zdejší výblitky malomocných dětiček pod jejich trapným odpadovým hodnocením mě můžou jen dokonale přesvědčit o idiotismu lidské rasy 21. století která zde na této databázi má mocné zastoupení v pár uštěkaných frockách.Zakončení hororového roku nemohlo být lepší a snad si Blair Witch ještě pár inteligentních fandů najde, na 65% hodnocení má s přehledem.Za mě 75%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi skoro tři roky než jsem dokoukal "celou sérii". Divíte se mi? Asi ne co? Není divu, já nikdy nebyl fanoušek tohoto fenoménu a po tomhle filmu kroutím hlavou ještě silněji. Ano, to co fungovalo před více než dvaceti lety - budiž. Může to vystrašit někoho ještě dnes? Stěží. Tenhle film je Záhada Blair Witch 2.0 a je vtipné, že se jmenuje dvacet let poté, ale je to vlastně jen sedmnáct. No budiž, matiku asi český distributor neumí. Faktem ale je, že vracet se na místo činu a očekávat, že diváci opět budou hltat třepotající se kameru, rádoby střihy, děsivé zvuky, hádající se páry a brečení do kamery... To snad ne. Nevím moc na co tvůrci cílí, protože si nejsem jistý, jestli je fanouškovská základna tak velká... A hlavně si myslím, že mnoho věcí ve filmu nemohou odpustit ani skalní fanoušci. Finále dejme tomu, že děsí. Koho by taky neděsil hnusný barák plný dřeva a potvorou, kterou díky kameře nevidíte. Já vám nevím, tohle byl celých devadesát minut omyl. (29 %) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama