Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

silentname 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od iných som nebol plný očakávaní na "Blair Witch." Koniec koncov, po filme ako je Book Of Shadows: Blair Witch 2 sa človek radšej na niektoré filmy neteší. Nechce byť sklamaný. A úprimne, ten film bol skutočne otrasný. Tento film sa rozhodol ísť cestou prvého filmu, čo je pozitívum. No na druhej strane film neprináša moc nového a skôr mám pocit, že sa snaží ísť cestou prvého filmu úplne presne. A to mi dosť vadí. Rovnako ako zbytočné ľakačky, ktoré nefungujú a málo využitia zaujímavých nápadov. Dlho to trvá, než sa film stane aspoň trošku zaujímavým a reálne zaujímavé momenty sa udejú až počas konca filmu. Keď mám povedať moje osobné pozitíva tak Valorie Curry je vo filme veľmi dobrá. A asi postavou, ktorá ma najmenej počas filmu iritovala. Záver je celkom dobrý a film má miestami dobrú atmosféru. Ale nefunguje to, nakoľko sme to už v minulosti videli spracované lepšie vo filme The Blair Witch Project. Ak ste veľkým fanúšikom found footage hororov v lese s istou dávkou atmosféry, myslím si, že by to mohlo byť podľa vás fajn. Ja som sa do filmu akosi nevedel ponoriť natoľko, aby som mohol povedať, že som si ho veľmi užil. Bolo to celkom okey, ale nemyslím si, že by som sa niekedy k filmu vrátil. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a ani moc nedostal. Ale musím uznat že to není zas taková srajda jak jsem se bál. A návrat k ruční kameře(narozdíl od shitu Blair witch 2) je dobrý nápad. Co mě ale zklamalo to jak Wingard spoléhá na zvukové lekačky. Kde je doba Blair witch 1 kde se spoléhalo na tajemno. Tady to taky mohlo fungovat a dokonce to i chvíli funguje. Ale když po 10tém pokusu vás vystrašit pomocí zvuku, tak už toho začínám mít dost. Postavy jsou ploché ale vysvětlení proč jít do lesa, nebyl zas tak špatné. Některé postavy mám rád, některé nesnáším. Konec je dobře udělanej a jsem rád že neukázali čarodějnici tak moc. Lehký nadrůměr. Jinak Wingarda musím pochválit za dobrou kampaň. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pôvodný originál z r. 1999 sa to nechytá ani náhodou. Úvod ešte ušiel, začala sa budovať atmosféra, aj postavičky boli sympatické, takže už som si začínal mädliť ruky. No paradoxne ako prišlo na akciu, tak išlo všetko do hája. To už divák pozoruje iba chaotické pobehovanie po lese a občasné hysterické výkriky tých chudákov doplnené o hodnú porciu tmy, takže som často nevidel ani myší prd. A to nepočítam roztrasenú kameru. No nič... celkom sklamanie. Ale jedno poučenie si divák z filmu odnesie, a síce že čarodejnicu z Blair neoklameš ani keď máš k dispozícii GPS alebo lietajúci dron. Slabší priemer. 55/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch tu záplavu laciných FF hororů spustila a bylo by hezky symbolický, kdyby jí remake/sequel na věky věků stopnul. Zakončení by to bylo víc než "důstojný", protože na nejnovější bosorce z Blair je krásně vidět, že tenhle formát už nemá filmovýmu světu co dát. Wingard se sice snažil o trochu víc akce a dokonce se dá říct, že film má něco jako náznak scénáře, ale co je to kua platný, když díky tý létající kameře je zase vidět prd a pokud už se teda objeví něco zajímavýho, tak H8 zase utíká rychle pryč, aby z toho divák náhodou něco neměl. No a zbytek obstarává čokl, kterýho někdo tahá za ocas, případně dupající jezevec, kterej straší nesympatický osazenstvo. Už asi po stopadesátý si říkám, že s FF končím, ale protože jsem blbej, budu se i příště rozčilovat u dalšího 10% kousku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory mé averzi k sequelům se mi to hodně líbilo, protože mi to přišlo vážně hodně strašidelné (já mám rád i jedničku, u které osobně umírám strachy, a zde tomu nebylo jinak). Na jedničku to navazuje hodně nenásilně (člověk ji navíc vlastně vůbec nemusí znát - pokud tedy někdo takový existuje - aby si užil pokračování), dokonce mi přišlo, že je to v podstatě to samé, jen přenesené z devadesátek do současnosti - postavy jsou tím pádem vybavené mobilními telefony, vysílačkami, GPS navigací a dronem, ale stejně jim to není nic platné a film postupně spěje ke svému předem očekávanému závěru - přesto mi ta předvídatelnost nijak nevadila (podobně jako třeba skutečnost, že byl do jedné z rolí nově obsazen herec tmavé pleti, jak si doba žádá - obsazení je tak jako tak nevalné; víc mi vadilo, že si film nenajde čas, aby více popsal svoje postavy - tvrdím, že v takovém případě si k nim pak člověk nemůže vytvořit vztah a je mu jedno, jestli přežijou, když o nich v podstatě nic neví - a když se navíc občas chovají jak idioti, kteří lezou tam, kam by normální člověk ani nepáchnul, byť zrovna zde mi ta míra debility nepřišla až tak do nebe volající, jako v jiných hororech podobného typu (dalším zastoupeným klišé jsou baterky, které ve filmu samozřejmě zhasínají zrovna v té nejblbější chvíli - nemůže jednou někdo konečně natočit horor, kde budou v nočních scénách baterky fungovat úplně normálně? (podobně otravným klišé jsou motory aut, které nechtějí nastartovat zrovna ve chvíli, kdy je potřeba se s autem urgentně někam přemístit). Od Adama Wingarda mě už kdysi nadchnul jeho starší snímek The Guest, a možná i proto jsem byl k nové Blair Witch hodně vstřícný a mávnul rukou nad jejími nedostatky - ten závěr ve strašidelném domě je naprosté psycho a už kvůli němu ten film stojí za pozornost, ať už si o jeho postavách a věrohodnosti jejich chování můžete myslet co chcete. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Traduje sa, že nová Blair Witch bola v procese nakrúcania po dobu piatich rokov, než by o tom niekto vedel. Filmovanie malo prebiehať v úplnom utajení vo Vancouveri, na rozdiel od pôvodnej Záhady Blair Witch (1999), ktorá bola točená v Burkittsville. (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama