Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kukkik k tomuto seriálu (3)

MOST! (2019) 

Když jsem se na tenhle seriál začínal dívat, naprosto jsem nečekal to, čím se ukázal být. Dokonalou sondou, realistickým víceméně dokumentem současné české povahy, zároveň u nás snad nepřekonaným komediálním seriálem, zároveň emotivní dráhou přeměny "tvrdých" českých charakterů, naprosto přirozené boření vzájemných dogmatických antipatií mezi Čechy a českými Romy ale zároveň nijak přibarvené - nikdo není bez chyby, ne všechny stereotypy jsou lživé apod. Prostě TOHLE je ta cesta, jak přivést lidi k sobě blíž, pomoct vzájemnému soužití lidí různých povah, barvy kůže a sexuální orientace - ukázat to tak, jak to je a nepřibarvovat si nic (jako to dělají hojně v Americe), vyobrazit vše doslova v barvách a ne černobíle, ten je ve všech aspektech dobrý/á kontra ten je ve všech aspektech zlý/á, protože tohle je potom seriál, ve kterém se snad trochu vidí každý Čech, protože tu žijeme a na podobné nálady jsme v životě narazili snad všichni.... a možná dokonce u sebe. V tom je takové poselství a síla seriálu. Poslední dobou se seriálům a filmům moc nedaří mě rozesmát, MOST! to dokázal snad v každém díle a v tom posledním jsem aj bezděky vykřikl "Ne!" při nejmenované události - až tak jsem příběh prožíval. Prostě, naprostý vrchol české seriálové tvorby tohoto milénia a... no prostě... DYCKY MOST! 5/5 ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Za mě zatím možná nejlepší díl, celá seriál zatím stále stoupá. 5/5 ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

"On alespoň nějaký sny měl, my ne.." Tak tenhle konec série byl naprosto dokonalý.. a tak hrozně moc český, tak dobré a krásně lidské zakončení, emotivní ale přitom nenucené ani přehnaně idylistické, jak to často bývá. Prostě, říkám si, že takhle by to doopravdy mohlo být i ve skutečnosti v současné ČR a.. prostě tenhle seriál v téhle době je přesně to, co jsem potřeboval. DYCKY MOST! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama