Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Honzíno k tomuto seriálu (9)

MOST! (2019) 

Je to nářez. Za mě Prušinovský s Kolečkem na konvenčním TV seriálovém vrcholu. Neviděl jsem Trpaslíka ni internetovou Lajnu, takže u mě jede vzestupná křivka - Okresní přebor - skvělý, ale okopírovaný koncept Koženého slunce, Čtvrtá hvězda - půvabná exhibice Dejvického divadla našroubovaná na středočeský a pražský humor (možná užší cílovka) a teď MOST!.... naprostá šleha do oka celého národa České republiky. Nejen severozápadní oblasti. Tohle je ukrutné zrcadlo naší společnosti, které je extrémně zábavné, ale dokáže i bolet. Jestli mě druhá polovice seriálu přesvědčí, jdu na pět. _Poslední dva díly mě utvrdily, jakým výjimečným zjevením na české scéně MOST! je. Plná palba. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Vcera jsme pri znovuuvedeni v CT do tretice rozkoukali a musim u prvniho dilu hned jeste o hvezdu zvednout. Kvalita, trefnost, udernost prvniho dilu je obrovska a vubec vetsina hercu (Hofmann!) je tak presne obsazena a ve svych precizne vyprofilovanych roli hraje jak orchestr, ze nejde jinak. Krom jiz probehleho zkultoveni hrozi Mostu vyznamna nadcasovost. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Druhý díly na třetí pokoukání je o malinko slabší než ten první. Je naopak o něco vulgárnější a k tématům homofobie přidává lidové filosofování nad LGBT. Za mě těsně pod Olympem a pátou hvězdu musím oproti prvnímu dílu sundat. Herci snad ještě dokonalejší. Hofmanna na potřetí musím skutečně vyzdvihnout do nebes. S jakou přesností a uvěřitelností kreslí trosku vyčůraného Luďana, je fenomenální. 'Ilonko, na kozy si vyhrála a běž už...' ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

3. díl pecka, tlačí se na pilu, brutální zvraty a timing všeho jsou skutečně masité a přesné. Odvaha tohle vysílat před desátou a ještě na veřejnoprávním programu se taktéž cení. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Ženská je jako tramvaj z Mostu do Litvínova._MOST! na absolutním vrcholu. Tady už se jede naplno a sonda do hlubin české homofobie a xenofobie skrze černočerný humor nás zasahuje bez lítosti a skrupulí. Hofmann je bezkonkurenční a na naše poměry se vskutku nevídaně sžívá s jeho až zvrhle hrdinsky se profilující rolí. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Pátý díl zaručeně nejvíce tne do živého. V epizodě se odehrává sociální sonda napříč celou českou společností aplikovaná do malé oblasti, která však dovolí největší extrémy. Koncentrovaná kritika křesťanství a náboženské víry, cikáni se stávají definitivně klaďasy celé série a největším i nejchytřejším charakterem je Fanouš, který se stává i titulním hrdinou se širokou škálou dovedností. Jsem zvědav, co postavám nadělí závěrečné tři díly. Zda se ještě dočkáme podobných zvratů jako v prvních třech dílech, po kterých přišel asi nejslabší (v kontextu série) čtvrtý, aby byl následován nejsilnějším pátým. Ani ne nejvtipnějším, ale nejhustším s nejnaditější rafinovanou parafrází a krutou kritikou. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Uvidime, jak serial ustoji po zvratech v brutalni cerne komedii prerod na misty romanticke psychomelodrama. Cekam na navrat lichvare, zda se dostane v nejakem vypecenem nacasovani na scenu. Tusil jsem ho trochu v bordelu, o to bylo vyzneni pak jeste necekanejsi a vic absurdni. Vzdycky Most! ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Ty vole. Takovej nasleh na pondelni vecer. Na Romana jsem cekal od pateho dilu a vratil se, Kolecko naplno vyuzil perfektniho timingu a poslal do sveta ceskeho sourozence Ritchiovek/Tarantinovek. Z cernohumorne neskodne grotesky pres sociálni melodrama az k hutne gangsterce, a presto drzi cely serial pohromade! Perfektni predfinalni dil s dokonalym Cliffhangerem... boze, co nas ceka priste?? ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Nešahejte na mě, běžte do školy, vole!... Dycky Most ..a dost. JE tu konec. Zjevení, co nenechává lhostejným většinu české společnosti splnilo svou misi mimo filmová plátna. Na plátně nám děvčata a hoši servírují závěrečnou mozaiku, kde si všechno sedne, někam posune a dost možná zůstane ve stejných kolejích. Stejně jako Češi. Dost často žbrblají, ale nakonec se svezou a zatáhnou do ulity. Smekám před celým štábem a opět chci zdůraznit um tvůrců, kdy po brutálním cliffhangeru v sedmém díle začnou v osmém jindy a jinde. Přihazuji pátou a děkuju za skvělou čerstvou tvorbu v ČR, ve které se neřeší Babiš, Zeman, ani tunelování všeho a trendy dnešní doby, přesto je brutálně aktuální. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama