Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Schuebelbach k tomuto seriálu (2)

MOST! (2019) 

Zatim to drzi pohromade! Tak doufam, ze si to necim nepokazej. // Po poslednim dilu to zhodnotim celkove. // Prozatim vypichnu dva momenty: 1. Zdenka Godlu bych mohl mit snad v kazdy scene - ac sice ne uplne neznamy, presto ZJEVENI! // Cina nejenom, ze umi skvele hrat, ale on je i genialni daber! Namluvit zenskou tak, abych cely dva dily nepoznal, ze ji mluvi chlap, to je SILA! // Aktualizace 29.01.2019: scéna ze 4. dílu "...řek jsi sama...řek si sama??? Ne...! …nic...nic...nic... Dudová: Řek to." Je jednou z nejlepších a nejlépe vypointovaných scén, které jsem v poslední době viděl!!! A nejenom, že je skvěle napsaná, ale ta scéna je i strašně dobře zahraná. Že je dobrej Hofmann, to mě nepřekvapuje. Ale to, jak skvěle hrajou Godla a Dudová, to je skoro výsměch celé DAMU a JAMU dohromady. Godlu absolutně žeru! Mám pocit, že od revoluce neudělal pro romskou otázkou nikdo více, než Zdeněk Godla! // A Cína je jako dabér fakt excelentní! // Aktualizace po 7. dilu: porad jeste hodne dobre, ale malinko to zacina padat. Ty skiny do toho zamotali trochu neinvencne a nejak mam problem celemu tomu motivu (a jeho zpracovani) uverit.// Po poslednim dile: Nechci moc psat o samotnem MOSTU!, spis o meta-MOSTU!. O fenomenu MOST! // Je opravdu neuveritelne, co se kolem MOSTU! strhlo. Toto jsem jeste nezazil. A odmitam nazor, ze je to pouze z duvodu medialni masaze. Tohle zadna medialni masaz nedokaze, protoze ta je vzdycky o krok pozadu. Media reaguji na poptavku. Medialni mela se nikdy nemuze strhnout, aniz by byla zivena zajmem konzumenta. Kolem MOSTU! se strhla mela nebyvala (ano, prehnana, ano, velmi casto kycovita), ale mela to byla obrovska v ceskych pomerech dosud nepoznana. Absolutni novum. A to si mozna zaslouzi stejnou, ne-li vetsi pozornost, jako MOST! samotny. // Co je jeste pozoruhodnejsi: MOST! opravu spojoval! Te medialni mela jela horsolidnim bulvarem, jela mainstreamem a jela dokonce i lepsolidni alternativou, prazskou kavarnou, havlerkou... Interview s herci byla jak v Babisove EXPRESU, tak ve verejnopravni CT a Rozhlase, tak i v Bakalove DVTV. // Meta-MOST! si zacal zit vlastnim zivotem, skoro by se chtelo rict bez ohledu na serial. Prusinovskemu, Koleckovi a vsem dalsim k tomu moc gratuluji. A moc jim to preju - vzdyt prece umelci jsou egomani (a je to tak dobre) a tuhle slavu chteji a touzi po ni. A ted ji maji. // Ano, priznavam, ja jsem neobjektivni a MOST! me pohltil! Promijim mu chyby (jsou tam, vime o nich moc dobre), protoze jsem do nej nekriticky zamilovan. // Svari se ve me dve tendence: dvojka by na 96,69% nedopadla dobre. ALE JA JI CHCI! ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Scéna ze 4. dílu Dáša: "...řek jsi sama...řek si sama???" Luďan: "... … ...Ne!" …nic...nic...nic... Dudová: "Řek to." Je jednou z nejlepších a nejlépe vypointovaných scén, které jsem v poslední době viděl!!! A nejenom, že je skvěle napsaná, ale ta scéna je i strašně dobře zahraná. Že je dobrej Hofmann, to mě nepřekvapuje. Ale to, jak skvěle hrajou Godla a Dudová, to je skoro výsměch celé DAMU a JAMU dohromady. Godlu absolutně žeru! Mám sand teď momentálně dokonce pocit, že od revoluce neudělal pro romskou otázkou nikdo více, než Zdeněk Godla! // A Cína je jako dabér fakt excelentní! // Trochu se bojím jedné věci: Zdeněk Godla je v roli Franty TAAAAK skvělý a tak ohromující, že pokud budou tvůrci chtít docílit úplně toho maximálního efektu a nás diváky naprosto a totálně odrovnat, tak ta jeho postava bude na konci muset tragicky zemřít. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama