Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele major.warren k tomuto seriálu (9)

MOST! (2019) 

Dycky Most! A to nejspíš bude pravda. Tenhle seriál se tvářil jako každý jiný od tandemu Kolečko/Prušinovský (Trpaslík, Čtvrtá hvězda), ale nakonec pro své provedení pokořil možná i jejich opus magnum Okresní přebor:-). Kolečko napsal opět neskutečný scénář a totálně tak dokázal, že je nejlepším scenáristou seriálů u nás. Žádné filmy, seriály, pane Kolečko (nebo divadlo). Prušinovský se zase skvěle s Kolečkovým humorem a postavami popral a dodal jim dramatičnost, poetiku, či sociální vyznění. Tedy věci které Most! má a nejde jen o čistou komedii. Ta závažnost a dramatičnost tu je. Žádný rasismus, žádné ohromné poselství, ale dávka lidskosti a života. To z Mostu! dělá něco víc. Když se pak připočte Kolečko jako samotná kapitola je vystaráno. Martin Hofmann má roli života, stejně jako Michal Isteník, Zdeněk Godla, Vladimír Škultéty coby Čočkin, Cyril Drozda v roli starého otce, Erika Stárková nebude mít po Dáše o role nouze, Noha se od Ády distancoval Romanem, Ilona s Gertem a dvorní herci Petra Václava dodali autentičnost. Plus představitel Tondy Červenka a sestava je kompletní. Pomohl i výběr božské hudby. Nejvíce se mi líbil díl sedmý a samo smutné, ale lidské finále se dost povedlo. Most! se totiž vrátil do starých kolejí, které jsou trochu vyměněné:-). To, že Čočkin zemřel je prostě život. U mě 85% a nejlepší hodnocení. Nejlepší seriál Kolečko/Prušinovský a jeden z nejlepších v historii ČR. Nejlepší scéna je: "Co tam dělal čurák jeden?" ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Most! Po více uměle dělané a černohumorné Lajně a Vyšehradě, či Čtvrté hvězdě a Trpaslíkovi, se vrací Kolečko s Prušinovským, ke svému počátku. Poetikou a lidmi kolem se vrací k Okresnímu přeboru. Most! je nelítostný seriál. Luděk, cikán Franta, reverend, Eda, Čočkin a Ilona či brácha Pavel, jsou už teď legendy. Druhý nejlepší Kolečkův seriál s Janem Prušinovským. V seriálech se mu prostě nemá u nás kdo rovnat. Nejlepší scéna je Pošta pro tebe. Moc dobrý úvodní díl. Skvělé zvraty a navození atmosféry. Dokonalá expozice pro další díly a ten nelítostný černočerný humor. No super!!! ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Asi zatím nejslabší díl, ale pořád prdel a ten konec u zpovědi, to je scéna. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Do třetice super a zatím asi nejlepší díl. Cikán Franta a jeho, "Co tam dělal ten zmrd?" rozhodli. Kolečko a Prušinovský se vrací k poetice a lidem v prostředí. Nejvážnější a nezvratnější díl. U mě nejlepší hodnocení. 85%. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Druhý nejlepší díl. Vypadalo to na více skinheadské části, ale naštěstí ne a je to naprosto dokonalé. A navíc to znamená, že Tonda a spol. se vrací do normálu. Vztahy se uklidňují, cikán Franta válí a Snědá tíseň, tak to je bez debat. 85%. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Eda a Chánov United. No, co dodat. 85%. Vy kokote, ty vole:-). ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Díl, který otočil směr seriálu jinam. Všechny zvraty a body obratu skončili tady. Teď už je čas to nějak ukončit:-). 85%. Nejlepší je strhující finále. ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Tak to je nejdramatičtější díl. Návrat Romana a skinů. Z "Ády" se zapalovačem, jak mučí Frantu, z toho fakt šel strach. No a pak náběh na rozuzlení. Tonda s Blankou, cikáni zachraňují Severku, a Čočkin, tak to je kapitola sama o sobě. 90% ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Takže, závěrečný díl Mostu! se prostě povedl. Kolečko s Prušinovským celý příběh krásně zakončili. Finální díl je nejvíce lidský z celého seriálu. Stejně jako skutečně od srdce prezentovaný proslov Martina Hofmanna na pohřbu. V tomhle díle se spojily všechny tábory. Konec Kolečko s Prušinovským dobře vymysleli a ještě si nechali zadní vrátka pro pokračování, ale jak se říká, nejlepší je v nejlepším přestat. Most! je jeden z nejlepších seriálů, co jsme kdy vyprodukovali. Nejen pro své hlášky, ale i svou poetiku, která se tu vycítit dá. Závěr je plný posledních zvratů, udobření a vrácení do starých kolejí ve městě Most. Finální sekvence s pohřbem a farářem je jedinečná. A všechny scény tu stojí za to. 85% ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama