Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (5)

Dobré místo (2016) 

Dobré místo není žádná velká juchanda, u které se budete non-stop válet smíchy, ale spíše klasická odreagovačka, u které se dá vcelku slušně vypnout. Samotný koncept a námět nabízí asi více, než z toho dokázali tvůrci vymáčknout, a postupem času se i ukazuje, že samotní tvůrci vlastně moc nápadů nemají, a začínají se točit dost v kruhu. Příběh je postaven okolo určitého základního stereotypu postav, které se v sitcomech objevují, takže ani v tomto ohledu nečekejte nic světoborného. Každopádně Dobré místo vás určitě nikterak neurazí, a ani si neřeknete, že jeho sledování je ztráta času. A Janet je kudla pecková a roztomilá ženská (stroj / entita) ()

Série 1 (2016) (S01) 

Zatím tu vidím hlavně opravdu velký potenciál, který se ještě nedokázal pořádně ukázat. Hlavní postava je bohužel zatím spíš nesympatická, jak praví ostatně její charakter. Chce to asi ještě více vyhnat do bizáru a absurdna. Takhle je to spíš taková oddechovka, která neurazí, ale ani nedokáže pořádně vtáhnout. Poslední díl nabídne dost překvapivý zvrat, který může dost věcí změnit, tak uvidíme...Janet je každopádně pecková a mega roztomiloučká. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série navazuje přesně tam, kde končí první, tedy u dost překvapivého zvratu, který poměrně obrátil celý koncept seriálu vzhůru nohama. Díky tomu tak vidíme poměrně zábavnou formu určitého zacyklení děje, a zároveň i postupně přerod některých postav směrem ke svému lepšímu já, takže se možná v budoucnu na to Dobré místo opravdu i dostaneme :) Dobré místo zřejmě asi nikdy nebude velkou juchandou, u které se budete válet smíchy, ale je to takový ten správný odpočinkový seriál, u kterého se dá dobře vypnout. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Třetí řada mi příjde zatím nejslabší, a trpí podle mého absencí nových nápadů u tvůrců. Dobrá první polovina se odehrává na Zemi, čímž docela nabourává i svou samotnou podstatu a název, a vesměs tahle celá linka za moc nestojí, a hodně se točí v kruhu. Pak jakoby ještě tvůrce osvítilo, a dokázali vykřesat nějaký ten nový nápad, a konečně se dostaneme i na to mýtické Dobré místo. Chemie mezi postavami stále funguje, Janet je stále kudlovsky báječná, takže to není vyložený provar, jen už takový možná trochu opotřebovaný stroj. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Čtvrtá řada už bohužel navazuje na to, v čem se začala utápět třetí řada, a to absence nových nápadů. Tvůrci tady tak v podstatě dělají remake první řady, akorát z trochu jiného pohledu, avšak je tu dost scén ,které jsou skoro 1ku1 stejné jako v první řadě, což má být asi jakože vtipné, ale bohužel to moc nefunguje. Nakonec aspoň ten závěr, hozený do dost melancholického tónu, za to stojí, a příběh se pěkně uzavřel. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama