Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenze uživatele Yoshitsune k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2016) (S01) 

První série je hodně na pohodu, je správně tajemná a nelze úplně předvídat co bude dál a jak se to vlastně má. Čtvěřice hlavních postav, je hodně sympatická a i v určitých směrech, sem jim rozuměl, ať už šlo o Chidiho nerozhodnost, nebo o to proč se Eleanor chová jako mrcha. Jason zase skvěle reprezentuje to, proč někdo nechce nikdy dospět a odmítá přijmout zodpovědnost, která s tím přichází. A Tahani ohhh Tahani, u ní to ani tak nebyla její chyba, ale spíš chyba jejich rodičů, kteří ji nedokázali podpořit, říct že ji mají rádi a že sou na ni pyšní, ať bude čýmkoliv. Celé to kekonci nebere dost zajímavý směr. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Tak všechno se provalilo a jo, tohle asi málo kdo čekal, ale proto je to tak skvělé. Zatímco první série se točila hlavně okolo Chidiho, Tahani, Eleanor a Jasona, tak ta druhá hlavně o Michaelovi a Jenet a o tom, jak je ti čtyři ovlivnili a o tom jak jim zasáhli do života a oba dva tak musí řešit věci, které nikdy předtím řešit nemuseli. U Michaela je to že se musí chovat dobře, že musí být dobrý démon, což je pro něho neskutečně obtížné a u Jenet je to zase láska a jaký to je mít vztah a vypořádat se s rozchodem. Druhá série v tomhle směru, jde dost hloubky a řeší se tady morálka, slušnost, ohleduplnost a přestože je to furt dobrá sranda, má to tady dost vážně podtext. ()

Série 3 (2018) (S03) 

U třetí série sem si začínal říkat, že jestli ty restarty už nezačnou nudit a trochu jo, to jak ty samé postavy začínali nanovo, furt dokola a dokola, bylo trochu únvavné. Takže né všechny díly, sou tady bezchybné, ale když už sem si říkal, že nějaká ta epizoda je slabší, tak bum, tvůrci přišli s něčím, co vrátilo moji pozornost a já s napětím očekával, co bude dál. Ono to má v polovině klasický zvrat, ale v tu chvíli se seriál, přestane soutředit na postavy které známe, ale více se zaměří na příběh a na to, jak je to vlastěn s těmi body a v tomhle směru, se tvůrci docela slušně vytáhli. Navíc videt Michaela, jak se rve za čtyři lidské duše, se všemi bylo fakt silný, Ted Danson si to tady tak trochu (zase) krade pro sebe. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Velké finále a musím říct, že se mi to moc nelíbilo, jako ten úkol jaký skupina dostala byl fajn, ale ta nová skupina lidí se mi nelíbila, Chidi verze taky zde neni úplně ta nejlepší a celkově to dost pokulhávalo. Ale předposlední tři epizody, tomu zase dost vraceli tu jiskru a ten náboj, kdy je parta a celý vesmír v ohrožení a oni musí improvizovat a věci se nevyvíjejí úplně dobře, ale furt bych asi dal ty čtyři hvězdičky. No a pak přišla úplně poslední hodinová epizoda a ta......ta tedy byla tou nejlepší epizodou z celého seriálu, úplně perfektní a dokonalá ve všem, té nelze nic vyčíst a taky zvedla to hodnocení. A někdo by mohl říct, že je tam ještě pár otázek, které zůstali nezodpovězené, ale tak je to celé uzavřené, tak se to nedozví nikdo a o tom to je, v tom spočívá i ta myšlenka seriálu, že nikdy nevíš co se stane, co bude dál, ale musíš to prostě risknout. A i když bych měl k nějakým epizodám výhrady, kdy se děj trochu zpomaluje anebo zrychluje, nebo že některé postavy mohou i působit otravně a pár dalších věcí, tak i tak se to těch pět hvězdiček zaslouží, protože i když to neni perfektní, tak je to svým způsobem perfektní. PS: To malé pomkrnutí v podobě hlásku, který vám vzadu v hlavě vám pomáhá v životě, bylo opravdu geniální. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama