Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenze uživatele zdepapepa k tomuto seriálu (1)

Dobré místo (2016) 

Kdo by čekal, že cosi, co je v základu obyčejná prastará morality play bude tak zábavné? Skvělé dialogy s minimem hluchých míst, naopak si seriál často dává záležet a moudra, která rozdává, nejsou zbytečně květnatá, o to více jsou pak údernější. Skvělý scénář - míval jsem občas pocit, že co epizoda, to season premiere/finale. Vynikající kulisy a efekty, které krásně evokují například Pushing Daisies nebo Netflixové A Series of Unfortunate Events, rozhodně svěží změna oproti klasickým bytově situovaným "tříkamerovkám" a mockumentaries s nulovou kreativitou speciálních efektů. Jen mě mrzí, že si tam Michael Schur dal zase Marca Evana Jacksona a Jasona Mantzoukase, kteří už byli i v Parks and Recreation a Brooklyn Nine-Nine v podobných rolích a už tehdy jsem jimi uchvácen nebyl. Adam Scott byl fajn, protože hrál stejně dobře cosi, co rozhodně nebylo Ben Wyatt. Rovněž jsem dlouho neviděl, že by sitcom měl stejně takové množství teorií pro dění na obrazovce jako dvakrát tak dlouhé mystery seriály (Lost, Twin Peaks, The OA, ...) Co dále povyšuje TGP nad jiné seriály je velké množství upřímně emotivních momentů a zastoupení mnoha různých druhů humoru. Kdybych mohl, tak hodnotím 8 ze 13. A jdu se pomalu chystat do Bad Place. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama