Reklama

Reklama

Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Film mi silně připomněl dobu, kdy jsem každý den přemýšlela o tom, jaké by to bylo zabít se, takže asi správně zachycuje ducha určité životní etapy, řekla bych. Za nejcennější momenty filmu považuji nedůležité důležité rozhovory o pár větách: s Dannym, s tou cool holkou, s bratrovou přítelkyní, s tátou, roztroušené mezi pokusy spojit všechno jednou fabulí - která by podle mě nakonec nebyla ani potřeba, vzhledem k tomu, že stejně moc nefunguje. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Lady Bird je úprimný a pekný film o dospievaní. O klasických malých "veľkých" problémoch, o rebelstve, o túžbe niekam patriť, zamilovať sa a mať pokoj od rodičov. Jeho plusom je, že netlačí na pílu, je autentický a dobre zahraný. Ale to je všetko. Tak si neklamme, že je to to najlepšie, čo nám minulý rok priniesol. Lebo to by by znamenalo pre svet filmu malý prúser. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Feel-good movie, u kterýho jsem se opravdu cítil moc fajn. Poměrně klasický námět o dospívání jedné holky a hledání pravé lásky, který je trochu opepřený tím, že chodí do katolické školy, je zpracovaný tak, že si udržuje určitý nadhled a celkově působí kupodivu i originálně. Hlavní hrdinka v podání Saoirse Ronan je veliká sympaťačka (i když je to slušnej rošťák a taky dělá chyby) a film má i skvělé tempo. Kromě samotné "Lady Bird" jsou i ostatní postavy moc fajn, ale samozřejmě i ty mají do dokonalosti daleko. Velká část filmu je spíš pohodová, ale pak přijde i nějaké to drama, a všechno dokupy dobře funguje. Jediné, co mi nesedlo, je závěr, kde se řeší konflikt mezi dcerou a matkou. To jsem upřímně řečeno tolik nepobral a moc se mi nelíbilo, v co se film v posledních minutách vyvrbil. Jinak však výborný film. (8/10) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nahoru to vzlítá díky dojemně akcentovanýmu vztahu matka - dcera, který Gerwig čechrá precizními, povědomými dialogy, v nichž se nálada mění i v rámci jediné roztržky. Potěší i shovívavá ironie na téma mladického pozérství, takže jedinou a nutnou škodou je, že tahle coming of age škatulka je prostě už trochu okoukaná. Call Me By My Name. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som nomináciu tohto filmu na oscara a to nebola jediná tohto roku nad ktorou som nechápavo krútil hlavou. S. Ronanová hraje skvelo a s prehľadom, ale tento film o mladej rebelke je tak nevyužitý, až je to do plaču. Hádka s mamou, nezhody v rodine, to celkom šlo, ale postupne je film čoraz prázdnejší a nudnejší a po záverečných titulkoch ani neviete o čom to vlastne bolo. Iba priemer na jedno pozretie. 60%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Režisérka zakázala nosiť mobilné telefóny na pľac. Túto metódu si požičala od Noaha Baumbacha. (Scraffy)
  • Jednalo se o film s nejvyšším výdělkem produkční společnosti A 24. (ČSFD)
  • Na počítači, který Lady Bird (Saoirse Ronan) použila, jde v pozadí vidět Windows 7. Film se odehrává v roce 2002/2003, tedy 7 let před tím než byl Windows 7 vydán. (BadCat)

Související novinky

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama