Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (420)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tak moc nebrečel. Emocionální rána. Dokonalá filmařina. Čest jejich památce. Tohle jsou pravý hrdinové, hrdinové které by jsme měli znát, měli by jsme znát jejich jména a jejich osudy a činy a né nějaký buzeranty v pláštěnkách. Zabilo, rozbilo, roztrhalo mi to srdce. Odpočívejte v pokoji borci. Byly jste nejlepší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fight Fire With Fire. Tak takhle se vzdává hold nefalšovaným hrdinům. Ne že jejich činy nafouknete a přepálíte do nerealistických božích zásahů shůry, ne tak že jejich vlastnosti zbavíte byť jen náznaku vad charakteru, ne tak že pro samý patos, vlající vlajky a vzletné proslovy není prostor na nic jiného. Naopak, většinu stopáže věnujete postavám, vztahům mezi nimi a jejich nedostatkům i vadám; prostě boji se sebou samými. Důsledkem je, že tím jak jsou napsané (a zahrané!) přirostou k srdci a v závěrečném (doslova i do písmene) infernu si hnedle můžete dovolit naředit jinak sympaticky realistický přístup k látce i neznatelnou trochou toho patosu a... A projde vám to, jelikož to rázem má nebývale upřímný emocionální dopad (navzdory tomu, že od počátku víte k čemu to neodvratně směřuje) jako žádný jiný katastrofický snímek blahé paměti. Nemluvě o celkovém režijním podání. Od Kosinského se sice promyšlený a působivý audiovizuál (majestátní požáry tu mají až vyloženě hypnotický rozměr) dal očekávat, tentokrát se k tomu však přidal i scénář, který zdánlivě jasnou lacině oslavnou žánrovku dokázal povýšit v poctivé pomalu budované drama stavící na postavách. Nenechá vás to chladnými. Což navzdory ožehavému tématu není u podobného typu snímků ani zdaleka samozřejmostí. PS: Pokud vás to zaujalo, tak doporučím dokumentární minisérii Fire Chasers. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kosinski je vizuální mág. Technicky dokonalé kompozice obrazu tentokrát opřel o skutečný příběh bandy hasičů. Typově skvělé obsazení jen umocňuje herecké výkony. Brolin je doslova prototypem správného chlápka. Jennifer Connelly je zase jednou úžasná. Nechybí tu náborářské pasáže a drsné vtipkování. Nechybí chlapská hudba, úlitby rodinným povinnostem a ponaučení pro mladé feťáky. Všechny menší nedokonalosti, ale smete silné finále. Skutečné finále. Ten hořící medvěd byl to nejkrásnější a zároveň nejděsivější, co jsem kdy viděl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opätovne vzhliadnuté. Predchádzajúci názor: ... "No, na toľké "%" som čakal väčšiu dávku "ohňa". Omnoho viac, ako o hasičoch v akcii, je tento snímok o hasičoch na "základni", o vykresľovaní vzťahov, získavaní dôvery, schopnosti spoľahnúť sa jeden na druhého, o milovaní tejto práce, ktorej človek musí byť oddaný, celým telom i dušou. Neznehodnocujem "pravdivosť" tohto tragického príbehu (!), chápem, že bolo treba na všetko poukázať, aby v závere človek dostatočne precítil samotnú udalosť, no podľa mňa bola najemotívnejšia časť úplne odbitá, pričom dlhšia je aj reklama na O2. 133 minút je doslova vražedných, viac som prezíval, než sa bavil na plné obrátky, a to je v danom prípade proste neodpustiteľné. Neviem či to naozaj väčšina videla, či hodnotila len vďaka "traileru", no toto závratné hodnotenie mi príde trošku "od veci". Ale tak, "tí Americkí hasiči", zrejme hrdinovia naozaj sú .." ... absolútne zmenený. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski si po mdlém Oblivionu u mne napravil reputaci a natočil svůj nejlepší film v kariéře. Vybral si velmi citlivé a destruktivní téma. které mě okamžitě chytlo za srdce a přikovalo k sedačce. Josh Brolin je vynikající a jde z něj neuvěřitelný respekt a Miles Teller je nejlepší young-adult herec současnosti. Kosinski natočil velmi srdceryvné drama s několika vynikajícími momenty včetně tréningu-šikany, family issues, přechod z junkieho na hera, skvělá strategie a zákulisí práce amerických hasičů a emocionální zničující finále, které mě slušně rozsekalo. Perfektní film, který je skvěle zahraný, natočený, vypjatý a s inteligentními dialogy. Letos první pěti hvězda. Překvápko 90% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama