Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (420)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná stopáž by se dala možná snést, ale ty hodně špatné triky už nikoliv. Neočekávám, že hasiči budou intelektuálové studující postgraduál, ale zde jsou vyobrazeni jako tlupa buranů, jež je schopna se věnovat pouze práci, sexu a alkoholu. Film se snaží věnovat více mezilidským vztahům jednotlivých postav, než samotné akci. Vzhledem ke kvalitě vizuálních efektů je to asi i dobře, bohužel takhle více vyniknou klišé. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super hasičská srdcařina, která důkladně přiblíží budování týmu a práci při zastavování požárů, vztahový/ rodinný rozměr i ten chlapácký army aspekt a srandičky. Máte tu americký hrdinný film bez otravně sentimentálních sračiček a nějakých trapných blockbusterových šablon, příjemně civilní a plný nádherných arizonských scenérií. Podtržený výbornou hereckou partou, kde táhne předně Brolin s Tellerem. Ta "seznamovací" hodina a půl přijde možná malinko zdlouhavá, ale k závěru je stěžejní a ten pak tím spíš dojímá v poctě reálné tragédii. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Som rada, že si prežil.“ Jennifer Connelly je totálna milfka. Nechápem, že jej Hollywood nedáva tomu odpovedajúce úlohy (česť výnimkám). Počas pozerania tejto snímky som úpenlivo rozmýšľal, prečo napríklad nedostala rolu tety May v Spider-Manovi: Návrate domov. Neviem, prečo mi po rozume behal práve Spidey, každopádne som si namiesto (inak tiež fajn milfky) Marisy Tomei predstavoval práve Jennifer – a hneď som sa cítil lepšie. Bola by to lepšia voľba, prepáč Marisa. A potom som si uvedomil, že Jennifer Spider-Manovi prepožičala keď už nie svoje telo, tak aspoň svoj hlas – nadabovala totiž „Karen“ – Spideyho počítačov systém :-) Hoci sa do požiarnického, drsného, chlapského sveta Jennifer Connely naoko nehodí, v skutočnosti tento film môže ďakovať práve jej za to, že je to na konci taký doják. Lebo ak by to bolo len na škaredých, mlčanlivých chlapoch, zrejme by to nestačilo. Josh Brolin vyzerá vizuálne super, ale nikdy som si k nemu nedokázal nájsť cestu. A to ho pri práci sledujem už pekných pár desaťročí. Ostatní sú tu skôr do počtu, vrátane dosť absurdne vyzerajúceho Jeffa Bridgesa, ktorý ma pravdupovediac už dosť nudí. Scény s ohňom nie sú pozoruhodné, ani strhujúce, ale ani slabé a niektoré zábery sú fascinujúce, ukazujúc požiar takmer až ako hororovú, rešpekt, hrôzu a zákernú nepredvídateľnosť zosobňujúcu hororovú ikonu (toto že stálo len 38 miliónov, ako uvádza IMDb?). Má to niečo do seba a hoci som si myslel, že sa budem neskutočne nudiť, musím uznať, že vďaka vcelku prepracovaným a sympatickým postavám to malo niečo do seba a celkom rýchlo mi to celé ubehlo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný snímek o partě požárníků, kteří kvůli ochraně lidí, majetku a tisíců hektarů lesa neváhají dávat všanc své vlastní životy. Only the Brave má kromě silné nosné kostry příběhu, krásných reálií Arizony a vztahové chemie mezi požárníky a jejich rodinami i přidanou hodnotu v podobě zcela chybějícího "popcornového" patosu. Celý film tedy ve finále nepůsobí uměle a "švihle", nýbrž příjemně civilně a uvěřitelně. Nemáte tedy problém se zcela ztotožnit s partou Granite Mountain Hotshots a prožívat s nimi jejich radosti, smutky i strachy. Lví podíl na tom mají samozřejmě i herecké výkony, z nichž však nejvíce vyčnívá Josh Brolin a Miles Teller. Nebýt tedy roztahané první poloviny, o plném hodnocení by vážně nemohl být pochyb. Nicméně i přes tento nedostatek je film Only the Brave výborným životopisným filmem, který nabídne náhled mezi stmelené požárnické družstvo, a který nám detailně přiblíží událost, o níž většina z nás neměla ani ponětí. A to je moc dobře. „The world's full of people taking chances.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Kosinski. Dokonala technicka stranka, ale po dejovej stranke to pôsobi casto sterilne. Jedina linia, ktora poriadne funguje po emocionalnej stranke je ta o napravenom fetakovi Tellerovi. Je to taky standardny pribeh o napravenom luzrovi. Lenze ostatne linie su na tom o dost slabsie a finale, ktore asi malo byt velkym dojakom ma nechalo uplne chladnym. Ohnivych scen sa tu prilis vela nedockame. Film sa viac venuje postavam a ich zazemiu v klasickom americkom style, cize je kladeny velky dôraz na vyzdvihovanie tazkej prace obycajnych amikov. Nastastie to nepôsobi otravne a celkom to funguje. Rozhodne lepsie ako v nedavnom filme Life on the Line, ktory sa pre zmenu zaoberal opravarmi elektrickych vedeni. Dost velkym problemom je prestrelena stopaz. Bud by to chcelo o polhodinu skratit, alebo poriadne rozviest do serialu. Takze za jedno pozretie tento oldschoolovo chlapsky film stoji. P.S. Trochu vtipne mi pripadalo vyzdvihovanie Brolinovej postavy. Od zaciatku bolo jasne, ze je len otazkou casu, kedy to kvôli jeho netradicnym rieseniam niekto odskace. Snad pocet zachranenych ludi pocas jeho kariery bol väcsi ako pocet poziarnikov, ktori kvôli nemu chcipli. 6/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama