Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

tatanapope 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si nemůžu zvyknout na stále stejné tváře opakující se v seriích v jiných rolích...je to prostě trochu divné, ale jinak celkem spokojenost. Příšery nic moc, nejlepší byl klaun s okouzlujícím nasazujícím úsměvem, kdy každému bylo hned jasno, že tenhle klaun není úplně v pořádku a ten zazobaný fracek byl zahraný taky výborně o tom žádná. Děj trochu předvidatelný, ale na hororový seriál prostě dobrý, pořád je to povedenější než kde jaký film ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo.. tak jsem se na to těšil a tak mě to zklamalo. Skončil jsem na nějakém 8mém díle a i k němu jsem se dostal spíš díky tomu, že jsem si pořád vnucoval jak bude příští díl lepší. Ale opak byl pravdou. Postavy mě až na pár výjimek vůbec nezaujaly a prostředí mi přišlo hrozně nevyužité. A ten příběh.. ona už třetí série na tom nebyla moc dobře, ale ta měla dobré charaktery a měl jsem tam pocit, že někomu fandím, kdežto ve Freak show, mi byli úplně všichni ukradení. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u předešlých American Horror Story - první díl naprosto skvělý a okamžitě navnadil na další :) :) Už jsem si zvykla na obsazení, které se tam stále opakuje a jsem s tím nadmíru spokojená :) :) Každou chvilku jen napjatě čekám jaké "zrůdy" se tam objeví a je to stále lepší a lepší :) Jsem u 4.dílu, kdy scénu "opustil" klaun, který měl moc moc rád děti :) :) A všechno je naprosto perfektní :) Je tam čímdáltím více "zrůd" a moc se mi líbí znázorněný pohled na svět siamských dvojčat, kdy je plocha někdy rozdělená na dvě části - jako jednotlivé pohledy dvou sester :) To je hodně zajímavé a dává to úplně jiný rozměr :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Hodnotím po jednom díle. Nevím, jestli se bud chtít dívat dál. Ze začátku to vypadalo zajímavě, prostředí pouti, zajímavé postavy, pak to ale však začne kazit ženská, která vypadá jak děvka. A pak už to byla táhlá nuda, bez ničeho zajímavého. Třeba ta děvka byla skutečně děvka. Mentálně nemocný klaun, kterej tam stejně umřel, byla jedna z těch zajímavějších příšerek. Tenhle styl hororu však není můj oblíbený, protože já si pod názvem horor vybavím něco jiného, než nudnou vyvražďovačku. Ale tohle si přesně vybavím pod název American Horror, takže se to dá čekat. Žádná snaha o napětí zde bohužel není. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že po Covenu už nic lepšího být nemůže - a měl jsem pravdu. Murphy s Falchukem se opět utrhli ze řetězu a připravili úchylnou a zvrácenou sérii, která tady v rámci AHS nikdy nebyla. Nejlepší je sice pořád Coven, ale musím říct, že tahle fantastická Freakshow je těsně za ní. A úplně brutálně mě potěšil fantastický crossover s Asylumem a navíc sem velmi povedený "Pepper Origin", který byl v rámci této postavy opravdu potřeba, skvěle zapadl. Největší hvězdou je (samozřejmě) Jessica Lange, která si vychutnala další skvěle propracovanou postavu. Těsně za ní je ale fantastický Finn Wittrock, Dandyho charakter tahle série opravdu potřebovala - a i když ti nejlepší šli celkem brzo do kopru (Kathy Bates, Frances Conroy, Michael Chiklis), skvěle to šlapalo i bez nich a zejména geniální Neil Patrick Harris to tam skvěle oživil. Navíc tu máme (ostatně jako vždy) perfektní finále, nejspíš asi nejlepší ze všech sérií a Sarah Paulson se taky pěkně vytáhla. Není sice zrovna moc pěkná, ale tahle siamská dvojrole je doposud nejlepší ze seriálu. Zápletky výborné, jen toho parádního klauníka z prvních dílů si mohli udržet trochu déle, z epizod je pak nejlepší ta o Pepper a naprosto fantastická dvojepizoda Edward Mordrake. Jen ten náš boží N.P.Harris by příště mohl dostat klidně i hlavní roli, sem se hodil perfektně. A upravená znělka a intro celkově také nemá chybu. FREAKSHOW je jako celek opět nádherně zvrácené, zábavné, skvěle napsané, perfektně zahrané a ani trochu strašidelné, s výbornými charaktery a celkově ještě větší mírou propracovanosti všeho než dřív, takže je vše jak má a já jsem naprosto spokojen, protože ani v této sérii nená jediná špatná epizoda a potvrzuje se, že AHS je jeden z nejlepších seriálů současnosti. Toho Hotelu se ale strašně, strašně obávám... Uvidíme, to už je totiž jiný profil. Viva, Jessica Lange, viva. Viva všichni. 100%. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Treťou postavou, ktorá dotvára osudy Elsy Mars (Jessica Lange) v tejto sérii, je nacistický doktor Hans Grouper, ktorého si pod menom Dr. Arden v druhej sérii Asylum strihol herec James Cromwell. (BlackTom)
  • Téměř všechny "zrůdy" jsou inspirovány skutečnými postiženými lidmi. (samik81)

Reklama

Reklama