Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejnepříjemnější sezóna a díky absenci nadpřirozených prvků jednoznačně nejtíživější. Pořád žasnu nad chameleonstvím zlatého hereckého jádra (nepřekvapivě kraluje Sarah Paulson), nováček Billie Lourd exceluje každou svou pronesenou replikou a gradující zápletka mě nutí čím dál nervózněji přemýšlet, jestli je všechno tak černobílé, jak se může na začátku série zdát. I přes dokonale fungující napětí i více než kdy jindy typický Murphyovský šťouravý humor je však nejvyšší hodnocení daleko. Míra násilí a krvavých výjevů totiž překročila hranici, na které ještě dokážu všechno bez zaváhání přijmout a okamžiků, kdy jsem se kvůli viděným obrazům začal bezděčně ošívat, bylo tentokrát až příliš. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Z některých krvavých scén jsem sice byla dost znechucená, ale jinak musím uznat, že v daném žánru jde o poměrně kvalitní počin, který mě oslovil zejména po scénáristické stránce. Nutno též podotknout, že Sarah Paulson a Evan Peters táhnou svými hereckými výkony Cult neochvějně k výšinám. Po propadáku Roanoke se tedy zase blýská na lepší časy. (70%) ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror For Dummies. Škoda, že nebylo víc úplněpřesčáru momentů jako příprava k posvátnému koitu za tónů I Swear. I tak tvůrci asi žrali víc Adderallu než Kai<3, protože s přibývajícími díly přibývala i naprostá mimost a ubýval divákův zájem o osudy kohokoli, včetně svého, když dobrovolně sleduje už sedmou sérii něčeho, co objektivně ani neni moc dobrý. (3,5*) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že AHS je jak na horské dráze. Jedna série je skvělá, ta další zase nic moc, tahle série je něco mezi tím. Ze začátku jsem byla nadšená, líbil se mi kult ve formě klaunů, přišlo mi to aktuální a děsivé zároveň. Je fakt, že Sarah Paulson byla dost otravná s tím, jak neustále brečela a křičela, ale velmi se mi líbil růst její postavy, když se na konci stala tím bossem ona, kdo to měl všechno v hrsti. V polovině seriálu jsem začala být malinko zklamaná, protože se to začalo točit kolem chlapů a ženský z toho úplně vynechali. Ale konec se mi zase líbil, nicméně nepatří to mezi mé oblíbené série. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Cult je první sezónou, kterou jsem z těch sedmi dokoukal jen z pouhé setrvačnosti. I když jsem nebyl nadšený už z Freak Show či Covenu, tak stále tyhle řady měli určité kouzlo, jímž se dokázaly patřičně odlišit od jiných seriálových titulů. Cult je však pro mě prozatím tou nejprůměrnější sérií, kterou už zachraňuje jen nablýskaný, nákladný a napohled hezky zabalený řemeslný obal. 5/10 Více v mé recenzi na webu Fandíme Seriálům ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • V čase 37:35, kdy se Kay (Evan Peters) chystá k holení, si natře vousy i s celou pusou. Avšak ihned na to následuje záběr z boku v čase 37:38, kde pusu ještě natřenou nemá a natírá si ji znovu. (Agressor69)

Reklama

Reklama