Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politicky angažovaná sedmá sezóna, která je v některých momentech trefným komentářem k současné Americe, jindy zase pojednává o tom, že každý „patříme“ do nějakého kultu. Murphyho tradičně žánrově nevyrovnané a přepálené dílo ale zejména v druhé půli táhne neskutečný herecký koncert psychopata Evana Peterse. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se mé průměrné hodnocení po jednotlivých epizodách vyšplhalo na čtyři hvězdičky, měl jsem docela hodně důvodů k nespokojenosti. Nejsem fanouškem Donalda Trumpa, ale i tak se mi zdá laciné postavit celou sezónu na boji proti němu a jeho stoupencům, zvlášť když vím, že hlavně v řadách jeho odpůrkyň vznikla i akce, při níž se muži odsuzovali bez soudů, takže od čisté demokracie k inkvizičním praktikám zjevně není tak daleko. Jako vždy mě neskutečně iritovala Sarah Poulson, jako vždy hrál skvěle Evan Peters a jedna hvězdička jde jednoznačně za překvapením sedmé řady- Billie Lourd. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá sezóna seriálu „American Horror Story“ u mě se sérií předchozí prozatím bojuje o místo té nejhorší, jaké byly natočeny. Jako kdyby už tvůrci nevěděli, co pořádně natočit, a tak sem dali divné rodinné vztahy, klauny, vrahy, šílence, všechno na jednu hromadu v příběhu, který by měl být kriminální, ale nejdůležitější je onen kult. Nebezpečí kultu osobnosti to celkem vyjádřit dokáže. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult je série vsunutá do reálného světa s reálnými postavami a problémy. Ze startu série divák pociťuje chaos, ale postupně se vše vyjasní. Nesetkáme se s převratnými zvraty, ač jich pár najdeme, což je škoda. Ocením obrat Sarah Paulson, kterou bych na začátku série uškrtil sám, ale v závěru získala mé sympatie. Evan Peters herecky exceloval a k jeho vyšinutosti nelze nic vytknout. Brutální, bezcitná, nechutná, dech beroucí série, která se řadí hodně vysoko. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že AHS je jak na horské dráze. Jedna série je skvělá, ta další zase nic moc, tahle série je něco mezi tím. Ze začátku jsem byla nadšená, líbil se mi kult ve formě klaunů, přišlo mi to aktuální a děsivé zároveň. Je fakt, že Sarah Paulson byla dost otravná s tím, jak neustále brečela a křičela, ale velmi se mi líbil růst její postavy, když se na konci stala tím bossem ona, kdo to měl všechno v hrsti. V polovině seriálu jsem začala být malinko zklamaná, protože se to začalo točit kolem chlapů a ženský z toho úplně vynechali. Ale konec se mi zase líbil, nicméně nepatří to mezi mé oblíbené série. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • V čase 37:35, kdy se Kay (Evan Peters) chystá k holení, si natře vousy i s celou pusou. Avšak ihned na to následuje záběr z boku v čase 37:38, kde pusu ještě natřenou nemá a natírá si ji znovu. (Agressor69)

Reklama

Reklama