Reklama

Reklama

American Horror Story - Double Feature

(série)
Trailer
USA, 2021, 8 h 27 min (Minutáž: 40–55 min)

Kamera:

Andrew Mitchell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Adina Porter, Finn Wittrock, Billie Lourd, Leslie Grossman, Angelica Ross, Macaulay Culkin, Ryan Kiera Armstrong (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desiata séria hororovej antológie rozdelená na dve časti. V prvej časti sa mladá rodina počas zimy nasťahuje do nového mesta, ktoré skrýva desivé tajomstvo, do ktorého sa rodina čoskoro zapletie. V druhej časti prichádza americký prezident Dwight Eisenhower (Neal McDonough) na miesto, kam stroskotal neidentifikovateľný lietajúci objekt. Tu sa stretáva s Ameliou Earhart (Lily Rabe), ktorá bola takmer 20 rokov nezvestná, a tvrdí, že na nej niečo vykonávalo testy. Začína sa odkrývanie experimentov, ktoré americká vláda skrývala pred svojimi občanmi a ktorých následky majú efekt do dnešného dňa. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 5 dílů této série si pouštím každý rok na Halloween a říkám si, že vytvořit něco líbivého a hororově krásného ještě Ryan a Brad stále umí. Škoda jen toho zbytku. Obecně bych rozdělil tuto sérii na dvě části: Na epizody 1-5 a epizody 6-10, což i podle barevného hodnocení může napovědět, že se 2. polovina hrubě nepovedla a skutečně tomu tak je. První polovina má dechberoucí atmosféru, bravurní nasvícení, kameru, skvělé herce známé z předešlých "OG" sérií doplněné o Macaulaye Culkina, který si svou roli feťáka užívá a to ani nemusí nic hrát. No ale pak přijde 6. díl, který uzavírá část Red Tide a nebojím se šestou epizodu označit jako epizodu, která neměla spatřit světlo světa. Absolutně nedůstojné zakončení prvních 5 skvělých dílů, které se dle mého neskutečně trefily do vkusu fanoušků AHS. Celá 2. polovina 10. série působí jako když necháte scénář napsat Křemílka a Vochomůrku a nemá smysl o ní déle psát, neboť to je ztráta času. Ale těch prvních 5 dílů si dejte všichni povinně, je to fakt bomba!  ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva na sobě nezávislé příběhy, kterými asi tvůrci chtěli vzdát hold klasickým double feature béčkům, ale v tomhle případě ani jeden z nich pořádně nefunguje. První část se viditelně inspirovala Kingem a má jistý potenciál, ovšem ten je trestuhodně nevyužit. Druhá část pak těží z těch nejprovařenějších konspiračních teorií, které k sobě lepí bez ladu a skladu a dává dohromady to vůbec nejhorší co kdy v rámci AHS vzniklo…40% ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Ačkoliv mi průměrné hodnocení vychází na čtyři hvězdy, dám hodně smutné tři. Že finále nejsou silnou stránkou AHS víme už několik sezón (čest výjimkám!), tady se můžeme zklamat hned dvakrát. Double Feature nutně nemusel být špatný nápad, deset epizod (a poměr šest ku čtyřem) se ale celkem vymstil. Prvních pět epizod luxusně navnadí a člověk má pocit, že tohle by mohla být jedna z nejlepších sérií - vše ale, slušně řečeno, dosere šestý díl. A po upírech skočíme k mimozeměťanům. A až do konce možná budeme doufat, že se tyhle dva příběhy nějak protnou (nebo že uvidíme, co Karen namalovala :)), na nic takového ale nedojde. Druhá část svou přitroublostí spoustě lidem nesedne, já se bavil dobře - konec ale klasicky veškerou snahu domrvil. Chtělo to zkrátka aspoň dva další díly pro obě části. Upřímně bych radši ale celou řadu o upírech, po těch letech bylo hrozně fajn dostat řadu AHS, která se bere vážně. Po nuceně vynechaném ročníku měla přijít bomba. Ta přišla, ale pak se dobrovolně pohřbila. Tak třeba příští rok - už ale dost pochybuju a moc mě nebaví to zase říkat. :( ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story se vrací po dvou letech zpět s novou sérií. Opět tu najdeme staré známé tváře. Série je rozdělená na dvě části. První se odehrává v malém městě u pobřeží Bostonu, kde je v zimě celkem mrtvo. Dějí se tu ale divné věci a jsou tu jacísi upíři. Do města přijíždí mladý pár s dcerou. Manžel je scénárista, který se tu snaží nabrat inspiraci. Nakonec se odhalí, co vytváří tyto monstra. Jsou to jakési záhadné prášky, po kterých prahnete po krvi. První půlka je celkem zajímavá, až na ten závěr. Ta druhá s ní téměř vůbec nesouvisí a odehrává se v minulosti. Zaměřuje se na mimozemšťany, únosy lidí a jejich spolupráci s americkou vládou. Mimozemšťani se snaží vyšlechtit hybrida, a proto dělají na lidech experimenty. Výsledek ale moc zajímavý není. Tak třeba to vyjde příště... "Vysaju tě!" ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím zatial prvých päť uzavretých dielov. Výborná, atmosferická, podnetná záležitosť. Geniálne prostredie starého prímorského mestečka po sezóne, dobrý príbeh o netradičných upíroch, rodinná dráma a metafory o umení v jednom. A aj keď to znie odstrašujúco, funguje to na jedničku. Mestečko mi hneď evokovalo Lovecrafta, seriál sa ani, ako tradične, nepáre s krvavosťou a provokatívnosťou, a tak to má byť. Herci naozaj výborný, a Culkinova úloha krásne tragikomicky zahratá. A technické spracovanie tradične nápadité a nepodlomiteľné. Návykovka. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Jedná se o druhou sérii, ve které Adina Porter hraje policistku. Poprvé ji hrála v sérii Roanoke (2016). A již potřetí v seriálu Finn Wittrock hraje upíra, nejdřive Tristana a potom Rudolpha Valentina v Hotelu (2015). (WalkJoe)

Reklama

Reklama