Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Where's your other hand? / Between two pillows... / Those aren't pillows! Steve Martin není špatný herec a jako člověk a tvůrce se projevuje v průběhu kariéry překvapivě inteligentně. Nemohu se ale zbavit dojmu, že se ambicemi v komediálním žánru trochu minul, o čemž mne naposledy přesvědčil skvělou rolí prvotřídní neocon-svině v nedoceněné Uličce slávy Anga Lee. Zde jeho ne úplně naplněné snahy být legrační zdařile a bohatě substituuje scénář, který ocení každý, kdo má alespoň skromné zkušenosti s trampotami na cestách, a John (eye-)Candy, jenž Martinovu neduživou komediální člověčinu bohatě substiuuje. Nestydím se přiznat, že především díky menšíkovské postavě spontánního Dela Griffitha jsem byl na konci skoro dojatý. Milé retro. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Steve Martina a ani nevím proč vlastně. Jako herec je mi nesympatický. Nakonec jsem si tu v téhle komedii na něj nějak zvykl... Ta je sama o sobě takovou klasickou (tedy solidní) komedií osmdesátých let, kdy Clark Griswald se se svojí rodinkou také proháněl napříč Státy. Kdo viděl Na doraz (2010) bude mu lecos povědomé. Režisér Todd Phillips se totiž tímto filmem zjevně inspiroval. Humor už je ale na dnešek krapet vyčpělý, čemu jsem se upřímně zasmál byly vmáčknuté prsty do palubní desky při střetu s dvojicí kamionů na dálnici... A policejní kontrola nezpůsobilého vozu, kterému ale a to je fakt zvláštní! :-) šlo stále rádio. Konec byl takový typicky americký, vánoční a já říkám, proč ne. Za mně je to za 3 spálené kreditky. * * * ()

Reklama

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já jsem nejspíše viděl jiný film, protože sice jsem se párkrát pousmál, ale že bych se za břicho popadal, to tedy určitě ne. Od zdejšího hodnocení jsem čekal cosi zábavnějšího, já se však bohužel místy i nudil. Závěrečných 25 minut jsem musel dokoukat až druhý den, jelikož jsem u toho usnul, takže za mě žádný zázrak (33%). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi dobrou dvojicí Steve Martin - John Candy. Několik scén je vážně skvostných a k zbláznění vtipných (obzvlášť pochod z půjčovny přes letiště a to, co následuje po něm, a pak noční jízda autem), některé mi připadaly trochu slabší a trochu, vážně jen trochu zasmrádaly trapností. Závěr mě nicméně dojal, a to jsem se na to připravoval! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Hughes je pravdepodobne reziser s nejvetsim citem pro 80's hudbu, v podstate jakykoliv jeho film pustite, muzete se spolehnout, ze do vas bude pumpovat ty nejvytucnenejsi 80's tony, je uplne jedno jestli se jedna o jeho typicke stredoskolske 80's party typu The Breakfast Club, nebo jen o Stevea Martina, ktery se snazi v NY sehnat taxika jako v tomto filmu, o svou 80's syntezatorovou davku se u filmu Johna Highese rozhodne bat nemusite. 6/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)
  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)

Reklama

Reklama