Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Recenze (50)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totálně syntetická komedie, která sice nepatří k tomu lepšímu od Hughese, ale i tak docela svou šíleností a osmdesátkovou hloupostí pobaví. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek z Hughesova teen menu, který sází na hodně trhlou sci-fi zápletku a projde mu tak překvapivě hodně. Po place běhá božská Kelly LeBrock (představte Cobie Smulders s britským přízvukem... a přitlačte na sex-appealu), Anthony Michael Hall kulí oči a vyšiluje jako o život a je tu i mladý Robert Downey Jr. s podprsenkou na hlavě, takže vlastně pro každého něco. Fajn zábava, na Buellera nebo Sixteen Candles to ale nemá. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

"John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak záznamenán v Guinessově knize rekordů" - a víc k tomu nemám absolutně co říct :DDD ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět zpracovaný do úžasně nenápadité a nevtipné teenage komedie. I když Anthony Michael Hall mě bavil, jeho herecký projev mi připomínal Jamese Woodse. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší smutný príklad čo sa stane, keď dostane talentovaný režisér po svojich úspechoch voľnú ruku, nevie čo so sebou a napráska do filmu všetko čo ho napadne a výsledkom je maglajz. Stalo sa to Spielbergovi (1941), Burtonovi (Mars Attacks) , Jacksonovi (King Kong) a mnohým ďalším. V tomto prípade bol ten neuvážlivý a zbrklý John Hughes. 5/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Weird Science je všetko, čo si človek dokáže predstaviť pod pojmom "osemdesiate roky"; tj. fascinácia technológiami v naivnom prevedení, synth pop/new wave (kraľuje tu Danny Elfman a jeho kapela Oingo Boingo, "synth" krásky v 80's oblečení a s dobovými skvelými účesmi, no a a povedzme si to na rovinu, kto by nechcel mať doma Kelly LeBrock. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak John Hughes to vedel dobre aj so žánrom sci-fi. Veľmi zábavný film, so slušnými trikmi a nenásilnými teen hercami. Keď si predstavím, že v rámci žánru je nástupcom tohto filmu napríklad "Hele vole, kde mám káru,” vážne to celkom zabolí. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto přehlédnutelný středoškolský snímek, ale o to víc mě překvapil. Tohle je snad sen každého 15-ti letého kluka, naprogramovat si holku snů, která udělá všechno, co jí řekne. Přesně tohle se povede dvojici neoblíbených středoškoláků. Tato dívka jim dodá sebevědomí, pomůže jim stát se oblíbenými a najít si holku. Celé je to propletené mnoha vtipnými a ujetými situacemi. Prostě 80ky ve vrcholné formě. Objeví se tu mladý Bill Paxton a Robert Downey Jr. "Máme dům plný mutantů!" ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Příběh je občas tak na hlavu, až jsem se divila, že je to Hughesova práce. Na druhou stranu je to ale slušná zábava s výborným soundtrackem. Taky si nejde nevšimnout snad nejujetější role Billa Paxtona, v jaké jsem ho doteď viděla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Chlapec pro sebe nedělá nic, ona je adolescentně líná, naštěstí neexistují sociální sítě a mobily a je neschopná založit rodinu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Celou dobu ti u toho tekla voda. Víš, jakou jsme měli spotřebu?" Ups, ztělesněný a oživlý pubertální mokrý sen se snaží ojet patnáctiletého kluka. To se dneska remaku asi nedočká. Zábavné zpracování kruté pravdy - když najednou tváří v tvář stanete svým velkohubým kecům, jste marní. Máte-li kurva slabost pro osmdesátky jako já, tohle je doslova balzám na duši. LeBrock překvapivě i něco odehraje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak toto je riadne blaznivy ulet a vlastne uplny opak tych civilnych citlivych filmov od Hughesa, ktore som si zamiloval. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvé dva Hughesove filmy môžem. Majú pre mňa rovnakú silu a váhu ako ranný Linklater. Sú mi dokonca v mnohom sympatickejšie ako podobné zárezy v súčasnosti. Weird Science ide inou cestou. Má to perfektné miesta - konfrontácia s Garyho rodičmi je správne Epic. Rovnako aj scény na párty u Wyatta doma. Kelly LeBrock je krásna a mladý Robert Downey s Billom Paxtonom správne prehrávajúci. Problém je, že film strašne zostarol. Okrem pár vtipov, neponúka súčasnému divákovi takmer nič zaujímavé a pamätné. Teda niečo v čom napríklad taký The Breakfast Club vynikal. Svojho času to mohla byť pecka. Je to jeden z tých filmov, ktorý kebyže vidím, keď som mladší tak mi ulahodí riadne. A sám budem snívať nad takouto vysnenou kočkou. Ale ten ideálny svet, kde sa všetko vyrieši za jeden večer už akosi neviem strebať tak rýchlo a naivne ako pred desiatimi rokmi. Čo je asi moja chyba. Každopádne pre mňa zatiaľ najslabší Hughes. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

John Hughes vždy vedel, ako baviť publikum. Hlavne to mladé. A v tomto prípade namiešal takmer dokonalý koktejl prešpikovaný humorom, od toho infantilného až po ten takmer mládeži neprístupný, skvelými hereckými výkonmi ( Paxton, Hall a áno aj slečna nebezpečná LeBrock ) a perfektnou technickou stránkou. Nostalgická parádička. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ucebnicovy priklad crazy 80's teen komedie ktora by sa mala pozerat v particke kamosov v podnapitom stave :) Bill Paxton pochodujuci s puskou napriec zdemolovanym barakom nemal chybu....skratka skvela, takmer nepretrzita zabava. 75% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Já mám ohromný nápad Henry. Co kdybychom se, až se najíme, zastavili u Wayata? Ten chudáček musí být dneska večer sám doma. - Copak on nemá nic ke čtení? - To já nevím drahý, ale pro teenagera určitě není nic důležitější než jeho prarodiče." Jde vidět, že A.M. Hall byl asi Hughesův největší oblíbenec. Tři filmy? To je nejvíc. Molly Ringwaldová se objevila jen ve dvou, stejně jako John Candy. Jinak tohle byla hrozná konina, ale hrozně skvělá konina, prostě parádní scifi fantasy komedie, aneb John umí jiný žánr než citově laděné teen komedie. "Nemám přátele, Liso. - To nemá. (Cink.) - Teď už máš." a otevře dveře a tam snad celá škola s debilním úsměvem. Jinak Robert Downey Jr. jako totální ucho? Jasně proč ne:) A tímto filmem mám zhlédnutou celou Hughesovu režijní filmografii. Hip hip hurá! ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Dejte úspěšnému rejžovi volnou ruku a vznikne....pesčovina non plus ultra. Z filmu mám jen dva dojmy Kelly LeBrock je božská a Vernon Wells si zahrál třetího úchyláka v řadě a v tom samém kostýmu. 6/10 ()

Reklama

Reklama