Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film je často k přirovnáván k filmu Sám Doma nicméně to je výsměch jelikož s ním má společného maximálně žánr jinak je mezi ním rozdíl asi takový jako mezi Prci Prci Prcičkami a Panic je nanic. Po herecké stránce katastrofa až na toho kluka a toho kouzelného dědečka jsou všichni příšerní po dějové je to lepší. O trikové stránce se radši nevyjadřovat, když na to nemám prachy tak netočím takový film jelikož to chvílemi vypadá hůře než tady https://www.csfd.cz/film/135983-karlik-a-tovarna-na-cokoladu/komentare/ a to je tohle film z roku 2017. Humor též žádný až na scénu kdy Johanka jedla s tím rozmazlencem v kavárně. 40 procent a i to jsem hodný. P.s. celou dobu ten kluk řešil, aby si nepřál blbost a nakonec si přál neomezenou elektřinu takže přání vyhozené do záchodu. ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Retro oblíkaný a dle veškerých (retro) stereotypů vychovávaný děcka chodí na zumbu a nadávají si do dementů. Tak jo. Možná kdyby se old schoolově taky castovaly všechny ty dětský role, bylo by to sice pořád děsivě přeplácaný, ale zároveň třeba aspoň na nějaký úrovni snesitelný. Takhle se i zde pokračuje v současnym trendu dávání rolí (nejspíš protekčnim) spratkum beze špetky nadání pro herectví, ba základní frázování, a to se holt potom nedá svítit... ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá pohádka s hrozně hyperaktivním dějem. Některé scény se odehrají tak rychle, že by se daly přehlédnout pohým mrknutím oka. A ne že by mi děj přišel špatný, právě naopak, docela se mi líbil, jenom mi přišlo, že neustále někam spěchal. Prezentačně mi tento snímek připomíná filmy Wese Andersona, je zde spousta symetrických nehybných záběrů, podobných kompozic a daších maličkostí, které vypadají jako z filmu Grand Budapest Hotel nebo Moonrise Kingdom. Film je slušně natočený, několik scén má ale otřesný střih a jiné mají velmi nehezké close-up záběry. Herecké výkony byly většinou dobré, mladí herci ale byli trochu nekonsitentní, v některých scénách jim to šlo a v jiných zase ne. Jako celek se mi film líbí, v mnoha aspektech ale mohl být lepší. 6/10 ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale tohle je jedna velká katastrofa. Myslím si, že jsem velmi trpělivý divák a nepotřebuji vědět celou dějovou linku v prvních patnácti minutách. Nevadí mi ani, když téměř celý film ležím v otázkách a nějak mi na ně nikdo nechce odpovědět. Co ale nestrpím je to, že nejenže po půl hodině nevím, kdo má být tím hlavním hrdinou, s kterým se mám pustit na horskou dráhu emocí, ale vlastně ani netuším, o čem by film měl být. O přáních, která nejsou k mání? O rodičích a jejich dětech? O tom, že všechno zlé je k něčemu dobré? Miluji, když je dílko prosycené poetikou, hravostí a láskou k tomu fiktivnímu světu za kulisami, bohužel můj vztah zde zůstal chladným, a já si ani nedokáže představit, že by mezi námi mělo být pouto alespoň přátelské. Nechť tedy pro jiné dveře k tomuto jsou otevřené. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se tím musela prokousávat, ale jsem ráda, že jsem vydržela až do konce. Scénář by se na základní zápletku mohl zkrátit pro dobro filmu, kovaní kvalitní herci hodně převyšovali slabší herecké výkony. Lukáš Březina mi připadal nejpřirozenější a blízký typu Tomáše Holého. Vizuální stránka filmu byla hodně povedená (1. hvězdička), lokace i filmový set byl promakaný, kostýmy kouzelné (2. hvězdička) - to pro mě asi přebilo zbytek dojmu z filmu. Rozhodně to je v současnosti jeden z lepších počinů. Třetí hvězdička je za nepředabování slovenštiny - huráááá, oceňuju. Ta poslední, čtvrtá hvězdička, je vůbec za celkovou morální podstatu příběhu a za posvátnou větu "Dejte si pozor, co si přejete!". Je totiž platná i v reálném životě ;o) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Téměř všechny děti během natáčení onemocněly, Lukáš Březina dokonce musel být na pár dní hospitalizován. (SONY_)
  • Ve filmu bylo použito 236 kostýmů. (SONY_)
  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama