Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

bari68 

všechny recenze uživatele

Už dlho mi žiadny film tak nevadil ako tento nudný paskvil od Karasa. Inšpirácia Timem Burtonem budiž, ale v konečnom dôsledku keď už mi vadí tento detail, s celkom to je vždy ešte horšie...... Proste a jednoducho, všetky tieto črepy, mozaiky a skládačky vytvorili veľmi rozporuplný film, ktorý bude určite iritovať nejednoho diváka. ()

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu a fyzicky bolelo sledovat. Naprosto příšerné herecké výkony dětských herců s nesledovatelným trapasením Jana Maršála v čele byly ještě o poznání horší v kontrastu se scénami, kdy se na plátně objevil například Martin Myšička s Jitkou Čvančarovou, Milan Šteindler, nebo i ten Vítězslav Jandák. Celkový vizuál je sice pohledný, ale co naplat, když veškeré pozitiva opravdu neuvěřitelným způsobem zastiňuje již zmiňovaný Jan "Poleno" Maršál :-( ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu říkám, že se mě se nenáročný film líbil. Je to oddychová, rodinná komedie, u které jsem se skutečně několikrát od srdce zasmál. Důležité jsou také výkony dětských hrdinů, ale nejvíc pobaví a potěší Martin Myšička a J. Čvančarová jako vskutku bláznivá, ale zábavná dvojice. A ta trochu pohádkovosti neškodí ba právě naopak. Navíc, kdo by nevzpomněl na nějakou svou dětskou lásku? Jak jsem řekl v úvodu, je to nenáročná, za to však oddychová komedie, která humorné prvky neskrývá. Není to bůhvíjaký velkofilm, ale spíše rodinná pohodová záležitost, u které se celá rodina pobaví a každá věková kategorie si tam najde to své. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční rodinná krejzy komedie z fiktivní země? Snaha by byla, bylo to svižné, skvěle obsazené, moderní retro vizuál, celkem originální, ale sorry mne to moc do děje nevtáhlo a asi jsem suchar, ale ty vtipy mi moc nepřišli zábavné. Možná je to tím, že rodinné komedie nejsou moje cílovka, takže jestli mne něco opravdu pobavilo, tak to bylo kouzelné trio Myšička, moje oblíbenkyně Čvančarová, a nový objev (?) sexy Petra Blesáková. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Přání k mání pro mě bylo obrovským pozitivním překvapením. Český film, který netrpí typickými neduhy českých filmů a který je bez problémů promítatelný pravděpodobně kdekoliv na světě a bude se líbit. Celé to začína zajímavou stylizací. Chytrou a kreativní kombinací kostýmů, rekvizit a lokací + trikové animace je dosaženo toho, že děj není možné jednoznačně zasadit do nějakého času a místa. Něco ukazuje na nedávnou minulost, něco na současnost a do toho tam občas projede pohádkově futuristická vysutá lanovka. Například krásné školní aktovky ze 70. let a Chrysler z roku 2008. Kostýmy a stylizace jsou skvělé, v něčem to jakoby maličko připomínalo třeba Grandhotel Budapest, nebo Čtyři pokoje, v některých aspektech je to až vizuálně opulentní a chvílemi zase mile poetické. Příběh není příliš komplikovaný, ale má jasné poselství, je chytře vystavěný a je to pravděpodobně jeden z mála českých filmů na němž pracoval nějaký dramaturg. Postavy mají vývoj, ale uvěřitelný. Casting je velice podařený a většina herců podává skvělé výkony. Zejména vynikající je casting a herecký výkon v dětských rolích, což je opět v současnějších českých filmech velká vzácnost. Dialogy jsou přirozené a mnohdy vtipné. A dokonce to obsahuje spoustu opravdu chytrých myšlenek a úvah (například když se kluk s tátou baví o využití přání na to, aby se líbil holkám - ale kdy a jakým!?). Žánrově je to něco jako rodinný film - pohádka - komedie. Má to po potenciál líbit se opravdu širokému věkovému spektru, každý si v tom asi najde něco. Má to tedy bohužel i některá slabší místa. Třeba postava, kterou hraje Milan Šteindler je slabá a jenom ubohá karikatura. Podobně poněkud zbyteční jsou ti dva v beranicích s multikárou. Snad jen že činí to panoptikum ještě pestřejším. Celkově vynikající film, velmi se líbil dětem i dospělým, pro rodinu na Vánoce mě nenapadá moc lepších. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Na zvláštních efektech pracoval tým 12 lidí, který vytvořil 270 trikových záběrů, tedy skoro čtyřikrát více než v běžném filmu. (SONY_)
  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)

Reklama

Reklama