Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu a fyzicky bolelo sledovat. Naprosto příšerné herecké výkony dětských herců s nesledovatelným trapasením Jana Maršála v čele byly ještě o poznání horší v kontrastu se scénami, kdy se na plátně objevil například Martin Myšička s Jitkou Čvančarovou, Milan Šteindler, nebo i ten Vítězslav Jandák. Celkový vizuál je sice pohledný, ale co naplat, když veškeré pozitiva opravdu neuvěřitelným způsobem zastiňuje již zmiňovaný Jan "Poleno" Maršál :-( ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Co na to říct... Obrazem laciné jak nechutný Vánoční Kameňák, hereckými nevýkony ozdobené jak vánoční stromek bez větví. Neptejte se mě, proč koukám na tématicky vánoční film v červnu, svým způsobem mě Přání k mání lákalo do doby, než jsem viděl úvodní scénu s krádeží alá nízkorozpočtové sci-fi snímky na Kino Barrandov. Musím také přiznat, že jsem se k téhle frašce odhodlal z onoho patetického důvodu, abych měl zaručeno, že budu moci po delší době ohodnotit film negativně. Kreativní myšlenkové pochody mívám v komentáři spíše u zhlédnutých děl, která mě zaujala či pobavila, u 75% novodobé české tvorby bych musel být sprostý a rozhořčený a tím si zdejší vizitku kazit nehodlám. ()

Reklama

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Retro oblíkaný a dle veškerých (retro) stereotypů vychovávaný děcka chodí na zumbu a nadávají si do dementů. Tak jo. Možná kdyby se old schoolově taky castovaly všechny ty dětský role, bylo by to sice pořád děsivě přeplácaný, ale zároveň třeba aspoň na nějaký úrovni snesitelný. Takhle se i zde pokračuje v současnym trendu dávání rolí (nejspíš protekčnim) spratkum beze špetky nadání pro herectví, ba základní frázování, a to se holt potom nedá svítit... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Bodík navíc za absenci do očí bijícího papundeklu a vikslajvantu (obrazně řečeno) - dlouholetých reprezentantů šetrnosti a chudoby mnoha našich filmů a televizních i filmových pohádek. Opravdu - pro oko je to nezvykle pěkné...i zbytek je více než snesitelný. Některé komentáře tady...to je "lahůdka". To je jako když čtete debaty na Novinkách nebo na FB výplody v některých obzvláště vypečených skupinách.Vzteklé reakce a negativismus za každou cenu. Všiml jsem si toho už při debatě pod Kouzelníkem Žitem...i jinde ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

exteriéry byly fajn a nějaké ty nedostatky bych překousla,ale nic z toho mi tolik nevadilo,jako všudypřítomní,červenobílí dědci v čepici s bambulí a ty čepice vůbec.....ano,nemůžu vystát Santy Clause v českých filmech coby symbol vánoc - Santo,běž si strašit,odkud jsi přišel.....zkazilo mi to celý dojem.jeden bod za ty exteriéry a myslete si o mně,co chcete :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)
  • Natáčení filmu Přání k mání trvalo 4 měsíce. O měsíc déle oproti plánu. Prodleva byla způsobena především sněhem a chřipkou, která postihla dětské herce. (SONY_)
  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)

Reklama

Reklama