Reklama

Reklama

The Ghazi Attack

  • Indie द गाजी अटैक
Trailer

Obsahy(1)

Pákistánská ponorka vyplula s cílem zničit část indického pobřeží. Indie proto vysílá na obranu svoji ponorku, která se musí vypořádat nejen s nepřítelem, ale i s různými názory na velení uvnitř ponorky. Podmořské dobrodružství začíná... (vozralec)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Což o to, natočeno je to velmi zdařile, ale proč mám pocit, jako bych se díval na indickou verzi německého velkofilmu z roku 1981 ´Ponorka´? Protože je to dějově, kromě prostředí, naprosto stejné? Nehledě na to, že tu jsou použity i scény z různých Hollywoodských ponorkových snímků. Takže o co se tu jedná? O indický remake nebo o plagiát? To je fakt, který toto filmové dílo dosti sráží na kolena. Ale musí se uznat, že to Indové umí daleko věrohodněji, než hollywoodští tvůrci. Jejich remaky povětšinou nestojí za nic. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

The Ghazi Attack - tak pro mne je tento film jeden z nejlepších indických filmů, jaké jsem měl možnost shlédnout. Ve filmu je použita skvělá podmořská technika, která při sledování udivuje hlavně proto, že tento typ filmu se točil v Indii asi poprvé. Solidní scénář, dobré filmové záběry a výkony herců. Oceňuji produkci, celý filmový a technický personál, kteří vydali velké úsilí pro spokojenost filmového diváka... ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Na to, že táto téma mi nie je veľmi blízka, to bolo nadštandartne dobré. Krátka stopáž bez hudby, až na indickú hymnu. Snímok zachytáva historické udalosti v roku 1974 tesne predchádazjúce indicko pakistanskej vojne. V tomto bode sa snímok prekrýva s novo natočeným filmom Raazi, kde sú osvetlené udalosti predchádzajúce vyslaniu indickej ponorky na prieskum na základe informácii ktoré získala indická špiiónka v Pakistane. Zaujímavý film, silne nacionalistický, ale Indovia to už majú ten nacionalizmus nejako vžitý a treba priznať, že je to milé :-) ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si vzali za úkol, že zpracují jednu z částí Indicko-Pákistánské války z roku 1971. Vzhledem k tomu, že si vzali část týkající se ponorek, tak provedli podrobnou přípravu - podívali se na několik filmů o ponorkách (minimálně viděli The Hunt for Red October, pravděpodobně Das Boot a možná velmi možná ještě viděli Wing Commandera). Od každého si vzali něco a následně natočili tento film. Výsledkem je zvláštně zastaralý film - ne technologicky, ale způsobem vyprávění - ať už jde o extenzivní používání textových vysvětlivek (extrémní úvodní monolog s varováním byl fantastický), dialogů (pokud tedy titulky nelhaly), digitálních efektů (ty byly snad ještě horší než u toho Wing Commandera a ten je přece jenom z roku 1999), apod. Herecké obsazení bylo solidní (i když ani jednoho z herců jsem předtím neznal), Kay Kay Menom jako Sikhský kapitán je vynikající, Rana Daggubati jako jeho zástupci je o trochu horší, ale pořád velmi zábavný a Rahul Singh jako pákistánský kapitán byl správně sveřepý (i když mne chvílemi zneklidňovalo, že mi připomínal Ilju Racka). Stopáž je na indické poměry milosrdná a dobře využitá. Kdo překousne notnou dávku nacionalistického patosu, dostane solidní firm o ponorkách, který se sice zdaleka nemůže rovnat svým předchůdcům, ale stále se jedná o zábavné dílo. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že treba si uctiť hrdinov indického národa. Ale tento, že vraj pravdivý príbeh je podaný aj iným, ako sú Indovia to vidia inak. Aby lietali torpéda okolo poškodenej ponorky, ako kotúľajúce gule jedna za druhou pri bowlingu pomedzí panákov, ktorú naslepo presúval začiatočník je prisilná rozprávková káva. Fraškou sa dá nazvať odpálenie podvodnej míny buchotom a spevom osádky ponorky. A keby len to. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama