Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 1

(série)
Trailer 3
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 12 h 3 min (Minutáž: 50–61 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Katherine Langford, Dylan Minnette, Christian Navarro, Michael Sadler, Justin Prentice, Devin Druid, Miles Heizer, Kate Walsh, Derek Luke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladá dívka spáchá nepochopitelnou sebevraždu. Pak její spolužák dostane několik nahrávek, které tajemství jejího tragického konce pomalu odkrývají. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (65)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak predovšetkým, bez debaty najlepší seriálový pesničkový soundtrack, čo som vôbec kedy počul. Je tam všetko; Love will tear us apart, Killing moon... ešte aj to Only you tam dokázali zakomponovať nepateticky. Celkovo je to seriál nepatetický, drsný, naturalistický. Emóciami naložený, že ešte než na vás príde depka, cítite sa jak po rane bejzbalkou po hlave. A to ide, prosím pekne, o teen seriál na štýl O.C. California. Toto tu, celé jak to je, je proste exot, ktorý vás láme, láme slovami. Najviac ma dostalo najprv SPOILER! epizóda so stalkerom, keď vyšlo najavo, že Hannah klame. A to "Prečo si mi to nepovedal keď som ešte žila?" A celá záverečná časť. Pri poslednom "Thats me, live and stereo," som mal slzy na krajíčku. A Hannah, tie nevinné oči, tak svojsky nádherná a smutná. Hodne silné. 90% a do 100 tomu chýba asi len väčšia surovosť (a menej vlasového gelu). ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Seriál s hodně našlápnutým příběhem se změní v utahané křivdy. 13 důvodů nejspíš proto, že je to magické číslo, jinak bych to doopravdy viděla na pět (vlastně, co to povídám, žádný důvod není). Horší bylo, že mi seriál nedovolil se vcítit do žádné z postav včetně Emmy, která měla být tou černou ovečkou střední až se z ní stala lovkyně "co mi ublížily". Shrnula bych to v jedné větě: "Čeho se na nás dopustili druzí s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili my sami." ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem fakt nečekala.Už jen samotné téma seriálu je dost kontroverzní. Jde tu vidět, jak můžeme někomu ublížit, aniž bychom si to vůbec uvědomili. To zvlášť v dnešní době, kdy každý kope jen sám za sebe. Bála jsem se, když je to ze středoškolského prostředí, že to bude hodně pubertální. Naopak si myslím, že seriál skvěle vystihl prostředí střední školy. Jak se k sobě "děti" chovají a hlavně šikanují. Lze tam vidět povrchnost, pokryteckost, přetvářka,závist, atd... Obecně by to klidně mohl být odstrašující případ šikany na školách a kam až může zajít. Pro mě je to dost silné téma a místy také hodně depresivní. Nejsilnější mi snad asi přišel 11. a 13. díl (11. a 13. kazeta). Nemůžu dát plné hodnocení. I když ze začátku to bylo zajímavé, pak jsem se trochu nudila, Hannin hlas mě už otravoval a dívala jsem se na to, jen abych věděla, jak to dopadne a hlavně, abych zjistila, jaká je tam úloha Claye. Pak už jsem se do toho nechala vtáhnout. Nedovedu si představit, o čem bude další série, ale nechám se překvapit. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně se nejedná o špatný nápad, je to originální a bohužel v dnešní době dost běžné téma. Občas mi přišlo, že některé z Hanniných důvody byli malichernosti a naprosto neopodstatněné věci, ale zase na druhou stranu, když se to všechno nahromadí a pak se to zakončí posledním důvodem s Brycem, pochopila jsem to. Jediné, co si myslím je, že tvůrci měli zůstat pouze u první série, protože druhá by kvalitu seriálu mohla hodně pokazit. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně mě to bavilo ze začátku, kdy máme možnost poznávat jednotlivé postavy, po druhé polovině už tam bylo dost vaty a přišlo mi to trochu natahované. Díky dobrému scénáři a výtečnému castingu to ale dokáže udržet pozornost téměř nepřetržitě, a o silné momenty tu díky tomu není nouze. (SPOILER) Se samotným závěrem a v podstatě i konceptem mám ale trochu problém, protože mi přijde nepochopitelné, jak někdo pevně rozhodnutý vzít si vlastní život dokáže ještě předtím najít sílu a motivaci k tomu, aby nahrál všechny ty kazety. Každopádně výborný seriál, originální a s velkým potenciálem oslovit nejenom samotné studenty. PS: Už jsem zmínil jak je ústřední dvojka fantasticky obsazená? ()

Galerie (218)

Zajímavosti (3)

  • Ke konci epizody můžeme u Claye (Dylan Minnette) na poličce vidět knihu s názvem „Broken Symmetry“. Toto označení je termín, popisující fenomén, jaké činnosti vedou k rozhodnutí spáchat sebevraždu. To také označuje příběh Hannah (Katherine Langford), a co ji vedlo k tomu, vzít si život. (Kacitr)
  • Tříminutovou scénu sebevraždy, kdy si Hannah (Katherine Langford) ve vaně přeřezává tepny, nechal Netflix po nátlaku vystřihnout. „Chtěl jsem zobrazit ošklivou a bolestivou realitu,“ řekl ke scéně sebevraždy tvůrce seriálu Brian Yorke s tím, že chtěl jejím naturalistickým zobrazením všechny odradit od napodobování. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama